Δεν πήρε το μάθημά του…

Το να χάνεις μια φορά από υποδεέστερο, έστω κι αν τον υποδέχεσαι στην έδρα σου, είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Το να χάνει όμως δυο φορές σε διάστημα 15 ημερών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους παίκτες. Ο Δαβίδ μπορεί να νικήσει τον Γολιάθ, έστω με τύχη ή κάποιο τέχνασμα τακτικής, αυτό όμως δεν μπορεί να επαναληφθεί. Ο ΠΑΟΚ δεν έμαθε το μάθημά του, έτσι τώρα τρέχει και δε φτάνει αναφορικά με τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία.

 

Από τη μία πλευρα είναι το πρεστίζ και η έξωθεν καλή ευρωπαϊκή εικόνα του Δικεφάλου, την οποία οι παίκτες δε σεβάστηκαν. Δε σεβάστηκαν ουσιαστικά τον εαυτό τους παρουσιάζονται ξανά αυτό το κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο, σε συνδυασμό φυσικά με την ήττα. Δε σεβάστηκαν ούτε τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στο Groupama Arena και τους στήριξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δε σεβάστηκαν ούτε τον κόπο τους, αυτόν που κάνουν από την αρχή της σεζόν, και αυτόν που έχουν να κάνουν από εδώ και πέρα. Και έτσι φτάνουμε στην άλλη πλευρα.

 

Αυτή έχει να κάνει με τους καθαρά βαθμολογικούς και αγωνιστικούς παράγοντες, σε συνδυασμό με τη διαχείριση δυνάμεων και παιχνιδιών. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει “καθαρίσει” τα δυο ματς με τη Βίντι και τώρα να βρισκόταν ήδη στην επόμενη φάση. Έτσι, θα έστρεφε αποκλειστικά την προσοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα (το οποίο -κακά τα ψέματα- είναι αυτό που τον “καίει”) μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, έχοντας απλά δυο διαδικαστικά ευρωπαϊκά ματς. Τώρα, βγάζοντας ο ίδιος τα μάτια του, θα πρέπει να παλεύει για όλα ακόμα 1,5 μήνα, χωρίς κανένα περιθώριο για ξεκούραση. Και είναι απόλυτα φανερό ότι κάποιοι παίκτες του τη χρειάζονται επειγόντως. Από εκεί και πέρα, μπλέξιμο με τις ισοβαθμίες, ενδιαφέρον για το τι κάνουν οι υπόλοιποι και όλα αυτά που θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να αποφύγει.

 

Δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής το ματς της Ουγγαρίας. Κανένας ΠΑΟΚ δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο γήπεδο, κανένα πάθος και αποφασιστικότητα δεν υπήρξαν στους παίκτες του, καμιά λύση στο δημιουργικό πρόβλημα δε βρέθηκε ποτέ. Το φοβερό δεν είναι ότι κέρδισε για δεύτερη φορά η Βίντι, αλλά ότι -ειδικά απόψε- το άξιζε απόλυτα. Με το πλάνο της, το πάθος της και την αποτελεσματικότητα της. Ο ΠΑΟΚ πήρε επίσης αυτό που του άξιζε: το απόλυτο τίποτα. Στον όμιλο, τα έκανε σαλάτα και τώρα πρέπει να τη φάει. Καλή μας όρεξη…

 

ΥΓ. Δεν ήταν μόνο η Βίντι που κέρδισε δυο φορές τον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν κυρίως μια διπλή κατά κράτος ήττα του Ράζβαν Λουτσέσκου από τον Μάρκο Νίκολιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έπαιξε έξυπνα και πονηρά όλα του χαρτιά, πιάνοντας στον ύπνο τον συνάδελφό του. Οι Ούγγροι ήταν η μοναδική ομάδα που δέχτηκε τόσες ελάχιστες τελικές προσπάθειες από τον Δικέφαλο. Και σίγουρα αυτό δεν έγινε τυχαία…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!