Το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεσμεύονται να συνεργαστούν με την UEFA για το μέλλον των διοργανώσεων όπως το Champions League, όπως δήλωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, μετά τις τελευταίες αναφορές ότι δημιουργία της Super League επανήλθε στην ημερήσια διάταξη.

Μετά από μια συνάντηση του Συμβουλίου Επαγγελματικής Στρατηγικής Ποδοσφαίρου (PFSC), η πρώτη από τότε που δημοσιεύτηκαν τα Football Leaks, η UEFA δήλωσε ότι η «ενότητα» είναι το κλειδί για την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική επιτυχία «σε όλα τα επίπεδα».

Τα Football Leaks δημοσιεύτηκαν από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και στη συνέχεια από το Reuters σε συνεργασία με την European Investigative Collaborations, ένα δίκτυο διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το Der Spiegel ανέφερε ότι τα σχέδια για μια Super League ήταν πάνω στο τραπέζι, έχοντας προηγουμένως εγκαταλειφθεί το 2016, αναφέροντας ότι ένα νέο πλάνο σχεδιάστηκε από την ισπανική εταιρεία Key Capital Partners για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο προβλέπει 11 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες να είναι τα ιδρυτικά μέλη μίας Super League το 2021. Η Key Capital Partners δεν έχει σχολιάσει την έκθεση.

Η UEFA δήλωσε ότι όλα τα μέλη του συμβουλίου συμφώνησαν ότι «η ενότητα θα συμβάλει στη διασφάλιση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα, σε όλη την ήπειρο. Σε αυτό το πλαίσιο, όλες οι πλευρές υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν για την ανάπτυξη των διοργανώσεων υπό την ηγεσία της UEFA».

Πηγές ανέφεραν ότι οι εκπρόσωποι των ομάδων στο πάνελ ήταν, ο πρόεδρος της Γιουβέντους Ανδρέα Ανιέλι και ο πρόεδρος της Παρί ΣΖ Νασέρ Αλ Κελαιφί, που ρωτήθηκαν σχετικά με τη νέα Super League από άλλα μέλη της επιτροπής και αρνήθηκαν να συζητηθούν σχετικά.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Συλλόγων (ECA), ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερα από 200 μέλη και έχει πρόεδρο τον Ανιέλι, έχει ήδη πει ότι «είναι εντελώς άγνωστες στον σύνδεσμο οι προτάσεις για τη δημιουργία μίας Super League».

Η UEFA δήλωσε ότι το συμβούλιο συζήτησε πιθανές αλλαγές στις μορφές των ευρωπαϊκών διαγωνισμών από το 2021, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού τρίτου τουρνουά. «Οι απόψεις συζητήθηκαν περαιτέρω σχετικά με το θέμα».

Οι ευρωπαϊκές λίγκες παρουσίασαν τη δική τους πρόταση για το μέλλον των διοργανώσεων.

Τον περασμένο μήνα στην Φρανκφούρτη, η πρότασή τους ανέφερε την αναγκαιότητα της μείωσης του οικονομικού χάσματος μεταξύ των μεγαλύτερων συλλόγων και των υπόλοιπων, διανέμοντας πιο ισόρροπα τα έσοδα μεταξύ του Champions League και του Europa League.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!