Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής των φορέων για την ανέγερση της Νέας Τούμπας.
Ο Θανάσης Παππάς, ο οποίος είναι αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, μίλησε σε ραδιόφωνο της πόλης για το μεγάλο έργο του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.
Αρχικά τόνισε: «Έχουμε μία αναπτυγμένη περιοχή στην Τούμπα. Οπότε θέλουμε να προστεθεί ακόμα ένα στολίδι εκεί. Το υπάρχων γήπεδο δεν είναι τόσο ωραίο στην εξωτερική του όψη, είναι παλιό και αυτό θέλουμε να αλλάξουμε και μαζί με τον ΑΣ ΠΑΟΚ. Να μπορέσουμε να έχουμε την δημιουργία ενός μεγάλου γηπέδου στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Οι χώροι που θα γίνουν γύρω από το γήπεδο θα αξιοποιηθούν από τους κάτοικους της περιοχής. Θα δούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αύξηση της περιοχής».
Για το οικονομικό όφελος: «Όταν γίνονται παράπλευρες εργασίες προσθέτουν μία υπεραξία όσο αναφορά το κατασκευαστικό τμήμα αλλά και με την ολοκλήρωση του έργου. Επίσης όχι μόνο κατά την διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά και τις υπόλοιπες άλλες μέρες υπάρχει οικονομικό όφελος».
Για τα περιβάλλοντα έργα: «Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για τέτοιου είδους θέματα. Με τους μηχανικούς και οι αρχιτέκτονες οπού θα αναλάβει να φέρει ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, θα δούμε το κομμάτι ώστε να έχουμε κοινωνικές εξυπηρετήσεις, όπως είναι οι χώροι στάθμευσης για να εξυπηρετούνται οι δημότες της περιοχής, οπότε όλες οι λειτουργίες που θα γίνουν θα έχουν οφέλη και οι φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής».
Για το πάρκινγκ: «Υπάρχουν πολλές περιοχές οι οποίες μπορούν να μας εξυπηρετήσουν. Σπεύδω να σας πω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όσο αναφορά τις εκσκαφές στην ευρύτερη περιοχή, μπορούμε να δούμε που θα μπορούν να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν και τον ΠΑΟΚ και την κοινωνία της Τούμπας. Εγώ εικάζω με αυτά που έχω ακούσει από την αρχαιολογική υπηρεσία ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικά ευρήματα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ωστόσο».
Για την υπογειοποίηση: «Σε τεχνικό επίπεδο όλα τα πράγματα γίνονται. Σε ευρωπαϊκό θα δούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές παρεμβάσεις σε κτίρια που έχουν μεγάλες μεταβολές. Χρειάζεται όραμα και χρήματα βέβαια».
Για τη χωρητικότητα του γηπέδου: «Θα μπορούσε να είναι 35-40 χιλιάδων θέσεων. Εξαρτάται από την αρχιτεκτονική που θα έχει το ίδιο το στάδιο. Πρέπει να δούμε τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν στο σχέδιο, γιατί δεν θα είναι ένα γήπεδο που λειτουργεί μία φορά τον χρόνο, γιατί θα έχει και άλλες δραστηριότητες οπού θα καταστήσουν το γήπεδο και το πολιτιστικό κέντρο ως ορόσημα της περιοχής».