Επίσημο: Πάει για Μουντιάλ η Ελλάδα!

Κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη του EURO 2028 και του Μουντιάλ 2030, θα καταθέσουν η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Την ανακοίνωση της απόφασης, έκανε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λίγο μετά το τέλος της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας των προαναφερθεισών χωρών, που φιλοξενείται στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και του οικοδεσπότη της συνάντησης, προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οπως δήλωσε ο κ. Βούτσιτς, θα δημιουργηθεί μία 16μελής επιτροπή, απαρτιζόμενη από τέσσερα μέλη, εκπροσώπους των τεσσάρων χωρών, ενώ η υποψηφιότητα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Μάλιστα, η ΕΠΟ εξέδωσε και ανακοίνωση:

«Εκπροσωπώντας την Ελληνική Ποδοσφαρική Ομοσπονδία, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος συνόδευσε σήμερα στο Βελιγράδι τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και συμμετείχε στην τετραεθνή συνάντηση Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό των πρωθυπουργών, υπουργών αθλητισμού και προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, με θέμα την κοινή υποψηφιότητα των τεσσάρων βαλκανικών χωρών στη διεκδίκηση της διοργάνωσης της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 ή του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος του 2028.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της οργάνωσης της διεκδίκησης και για την αρτιότερη προετοιμασία της, συμφωνήθηκε η δημιουργία 16μελούς επιτροπής που θα απαρτίζεται από 4 μέλη από κάθε χώρα, δύο εκ των οποίων θα προέρχονται από κυβερνητικούς φορείς και δύο από την κάθε εθνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Επόμενες σχετικές συναντήσεις των 4 χωρών ορίστηκαν στη Σόφια τον προσεχή Φεβρουάριο και στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2019».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!