«Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν ταρακούνημα»

Ο Βασίλης Κουρνέτας σχολιάζει την εικόνα του Δικεφάλου και τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος

Για τη μάχη ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι οπαδοί του Δικέφαλου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό o Βασίλης Κουρνέτας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ:

Για τη διεκδίκηση των φετινών τίτλων από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: «Όπως φαίνεται μέχρι τώρα πάλι αυτοί οι δύο θα κονταροχτυπηθούν για τους τίτλους. Και ο Παναθηναϊκός δείχνει ανεβασμένος, μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω σε μια σειρά ημιτελικών στο πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ λόγω μπάτζετ και μεγάλου ρόστερ θα το πάνε μέχρι τέλους».

Για την εικόνα που έχει δείξει ο ΠΑΟΚ: «Έδειξε προβληματική εικόνα μέχρι τώρα. Φαίνεται πως δεν πήγαν καλά τα πράγματα στον προγραμματισμό. Βλέπουμε τους δύο ξένους να μη συμμετέχουν στην 6άδα, ενώ τα τελευταία χρόνια οι ξένοι που έρχονται κάνουν τη διαφορά. Νομίζω ότι έπαιξε τον ρόλο του σε αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα. Επίσης, και το ότι ο Τζούριτς δεν είναι ακόμα στη γνώριμή του κατάσταση. Μετά από έναν χρόνο αποχής ήταν αναμενόμενο, το ήξερε ότι δεν θα είναι έτοιμος στο πρώτο μισό της περιόδου. Επειδή ο χρόνος κυλάει και η διοίκηση θέλει να είναι εξασφαλισμένη, οδηγήθηκε σε αλλαγές. Τα προηγούμενα χρόνια οι αλλαγές βγήκαν στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν θα βγαίνει πάντα. Οι διορθωτικές κινήσεις πάντα βοηθάνε, αλλά το να αλλάζεις κάθε χρόνο την ομάδα δεν νομίζω ότι είναι το σωστό. Ήταν αναγκαστικές αυτές οι αλλαγές. Φαινόταν ότι το πράγμα και αγωνιστικά αλλά και σαν κλίμα ήθελε ένα ταρακούνημα. Θα το δούμε στην πορεία πώς θα λειτουργήσει».

Για τον Σάκη Ψάρρα: «Σαν αθλητής ήταν πολύ φιλόδοξος, προσπαθούσε να δίνει πάντα το 100%. Κάτι αντίστοιχο θα προσπαθήσει και τώρα. Τον φαντάζομαι να ζει και να αναπνέει για την επόμενη προπόνηση. Όλες οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει δίπλα σε μεγάλους προπονητές θα τον βοηθήσουν. Έχει γνώση του υψηλού επιπέδου βόλεϊ και αυτές οι γνώσεις θα είναι στο μυαλό του για να πάρει το καλύτερο από τους παίκτες. Δεν θα είναι εύκολη η διαχείριση, αλλά και στην Ιταλία δεν περιμένουν έναν προπονητή για να φτάσει στα 50 για να του δώσουν ένα μεγάλο μπάτζετ. Δίνουν τις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, με τη βοήθεια τεχνικών διευθυντών και διοικήσεων. Έχουμε ανάγκη από νέα πρόσωπα στην προπονητική. Υπάρχει έλλειψη σε νέους προπονητές, οι περισσότεροι το κάνουν σαν συμπλήρωμα στις δουλειές τους».

Για τα αρνητικά αποτελέσματα: «Όταν είχα πάει στον ΠΑΟΚ και πριν αρχίσει η ομάδα να ρολάρει έλεγα μεταξύ σοβαρού και αστείου στον πρόεδρο ότι δεν ήθελαν απλά το πρωτάθλημα, αλλά το ήθελαν από τον Νοέμβριο. Όταν γίνεται μια επένδυση με καλό ρόστερ, πρέπει να υπάρχει υπομονή και εμπιστοσύνη, ώστε η ομάδα να φτάσει στο πικ την κατάλληλη στιγμή και να διεκδικήσει τους τίτλους. Υπάρχει νοοτροπία για νίκη εδώ και τώρα. Ίσως χρειάζονται σεμινάρια οι παράγοντες, γιατί σπασμωδικές κινήσεις μεσούσης της σεζόν δεν χρειάζονται. Δεν πρέπει να μηδενίζουμε όποια προσπάθεια έχει γίνει».

Για το ότι αγαπήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ ενώ είχε συνδεθεί με τον Ολυμπιακό: «Σαφώς υπήρχε δέσιμο με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Δεν είχα κρύψει ποτέ ότι τον υποστηρίζω. Πάντα όμως είχα μπροστά την ιδιότητά μου ως επαγγελματία αθλητή. Δεν άφησα ποτέ να συνδεθούν αυτά. Ήθελα να κρίνομαι μόνο για την πορεία μου στο βόλεϊ και τίποτα να μην επηρεάζει την κρίση κανενός. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αντιλαμβάνεται πώς έφυγα. Όταν μετά από το νταμπλ ξεκαθάρισα στη διοίκηση πως ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, έστω και ως δεύτερος, μου είπαν ότι θα ακολουθήσουν το πλάνο του προπονητή και δεν ήμουν μέσα σε αυτό. Αποχαιρετιστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν ήθελα να κλείσω την καριέρα μου έτσι, ήθελα να συνεχίσω. Μου ήρθε μια σοβαρή πρόταση από τον ΠΑΟΚ και κυρίως από τον Γιάννη Καλμαζίδη –αν δεν ήταν αυτός ενδεχομένως να μην είχα πάει στον ΠΑΟΚ. Η παρουσία του ήταν εγγύηση. Κάτι μου έλεγε πως μαζί του έπρεπε να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό».

Για το πώς τον υποδέχτηκε ο κόσμος: «Δεν σας κρύβω πως στην αρχή στον ΠΑΟΚ υπήρχε μια παγωμάρα. Ο Γιάννης Καλμαζίδης μου έδωσε το περιβραχιόνιο και είχα παγώσει λίγο. Ο κόσμος είδε τα αποτελέσματα και τη στάση μου, που δεν άλλαξε, κοιτούσα να κάνω όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά και να βοηθήσω την ομάδα. Εκεί κατάλαβαν ότι θα πρέπει να τιμούμε τους επαγγελματίες αθλητές. Ότι πολλές φορές θα υπάρξουν ανταλλαγές παικτών, ο χώρος του βόλεϊ είναι πολύ μικρός. Είναι δύσκολο να μείνεις πολλά χρόνια σε μια ομάδα χωρίς αλλαγή. Οι οπαδοί θα πρέπει να εξοικειώνονται με αυτό. Ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του κατάλαβε πως δεν χρειάζεται κάποιος να υποστηρίζει την ομάδα από μικρός για να τη βοηθήσει. Αυτό γίνεται και με τους ξένους, το είδαμε με τον Γκόμες. Ο επαγγελματίες κρίνεται για την παρουσία του μέσα στο γήπεδο».

Για το αν μπορεί να καλυφθεί η διαφορά που έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός: «Θα πρέπει να δούμε πρώτα τους παίκτες που αποκτήθηκαν, για να έχουμε καλύτερη εικόνα. Θα είναι δύσκολο, γιατί ο Ολυμπιακός ανεβαίνει. Όλα θα κριθούν στα πλέι οφ, βέβαια. Θα δούμε διαφορετικό ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα ακόμα».

Για τη νέα αρχή που έκανε μέσω της προπονητικής: «Δεν είναι τυχαίο ότι οι πασαδόροι γίνονται καλοί προπονητές. Εγώ προτίμησα να ξεκινήσω με ακαδημίες, στον αθλητικό σύλλογο Πέρα. Καλούμαστε σε μικρά παιδιά να μάθουμε βόλεϊ από την αρχή. Δεν είναι εύκολο γιατί πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω και να μεταφέρουμε στα παιδιά τις γνώσεις που μας είχαν δώσει οι προπονητές μας. Έχουμε ηθική υποχρέωση να το κάνουμε. Μας δίνει μεγάλη ενέργεια να είμαστε στους αθλητικούς χώρους και να δείχνουμε αυτό που έχουμε μάθει τόσα χρόνια να κάνουμε».

Για το ότι είχε ευκαιρίες να ξεκινήσει από ψηλότερα: «Δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ με πρωταθλητισμό. Νιώθω ότι σαν αθλητής το τερμάτισα. Έκανα πρωταθλητισμό μέχρι 40 ετών. Σίγουρα οι συγκινήσεις είναι έντονες, αλλά ένιωθα ότι ήθελα να ηρεμήσω από αυτή την ένταση, γιατί το έζησα μέχρι τέλους. Ήθελα να προσφέρω διαφορετικά, να βλέπω την εξέλιξη νέων παιδιών. Τα συναισθήματα είναι έντονα και σε αυτό το κομμάτι».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Αυθημερόν… τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ-ΠΑΟ

Παρέμβαση Βαρδινογιάννη για Παναθηναϊκό (vid)

Θέλει να μείνει Ευρώπη ο Σίντκλεϊ

Νίκη και Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ

Σλοβάκος διαιτητής στην Τούμπα!

Κατέρρευσαν οι Μπακς και αποκλείστηκαν!

Τελευταία «πρόβα» για τον ΠΑΟΚ

Λοβ: «Έχω πολλά περισσότερα να δώσω» (pic)

Τα πρωτοσέλιδα 16/5 (video)

Ο σφυγμός του ΠΑΟΚ και το… Ιντερτότο

Ετοιμάζεται για σημαντικό ματς ο ΠΑΟΚ

Έξαλλος ο ΠΣΑΠΠ λόγω Πεταυράκη (video)

Ξεκινά η δεύτερη φάση για τα εισιτήρια του τελικού

Φουλ για πρωτάθλημα με γκολάρα η Μίλαν (video)

To όνειρο του Τσαούση έγινε πραγματικότητα

Επίσημο: Έπεσε ο Απόλλωνας Σμύρνης

Διέλυσε τον Άρη ο ΠΑΟΚ

Στην πόρτα της «εξόδου» ο Κρμέντσικ

Κίνδυνος για τον Ίνγκασον

To ριπλέι στο γκολ του ΟΣΦΠ… εξαφανίστηκε

Ξανά θέμα στην Ιταλία ο Κούρτιτς

Μετρά αντίστροφα ο Ζαμπά

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους

Ύπουλα δημοσιεύματα κατά του ΠΑΟΚ!

Το κόμπλεξ του Μαντσίνι με ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: «Είδα κάτι διαφορετικό!»

Βιτάλ: «Έβλεπα ΠΑΟΚ πριν πάω στον Παναθηναϊκό»

Ζούγκλα στο Χαριλάου

Στα δικαστήρια λόγω… Ντούγκλας η Κορίνθιανς!

Κούρτιτς: «Θα είμαστε έτοιμοι για τον τελικό!»

Ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Κριστιάνο

Η απόδοση των παικτών

«Φωνάζει» ο ΠΑΟΚ για πέναλτι στον Μιτρίτσα

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η… αντίδραση

Γκολάρα… πρόκρισης από Πρίγιοβιτς (video)

Όλα τα σενάρια για τον τερματισμό!

«Τρέλα» για τα εισιτήρια του τελικού!

Ο Μιτρίτσα θα παίζει και το καλοκαίρι

Ο σφυγμός του ΠΑΟΚ και το… Ιντερτότο

Δεύτερες σκέψεις για Μαρτίνς

H πρεμιέρα του Τσαουσή (pics)

Έξαλλος ο ΠΣΑΠΠ λόγω Πεταυράκη (video)

Η βαθμολογία των Play Off

Αδιανόητο: Οπαδοί χτύπησαν παίκτη της Βέροιας!

Βρήκε σφυγμό την πιο κρίσιμη στιγμή

Αυθημερόν… τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ-ΠΑΟ

Θέλει να μείνει Ευρώπη ο Σίντκλεϊ

Μαουρίτσιο: «Ο ΠΑΟΚ έχει ιστορία σε τελικούς…»

Έχει… παρελθόν με ελληνικές ομάδες ο Κρούζλιακ

Σλοβάκος διαιτητής στην Τούμπα!

Τελευταία «πρόβα» για τον ΠΑΟΚ

Ξεκινά η δεύτερη φάση για τα εισιτήρια του τελικού

Κατέρρευσαν οι Μπακς και αποκλείστηκαν!

Λοβ: «Έχω πολλά περισσότερα να δώσω» (pic)

Η συγνώμη του Λυκογιάννη (video)

Τέσσερις του ΠΑΟΚ στην Εθνική Νεανίδων

Λοβ, ο τελευταίος MVP!

Νέα πρωτιά Λοβ στις βολές!

Game over για τον Δικέφαλο (videos)

Φουλ για πρωτάθλημα με γκολάρα η Μίλαν (video)

Γλίτωσε το κάζο και αγκαλιάζει τον τίτλο η Σίτι

Τετράδα με πέναλτι στο.. 53΄του πρώτου μέρους!

Το σήκωσε η Λίβερπουλ στα πέναλτι (videos)

Παρέμβαση Βαρδινογιάννη για Παναθηναϊκό (vid)

Επίσημο: Έπεσε ο Απόλλωνας Σμύρνης

Ξεκίνησε για Τούμπα ο Παναθηναϊκός

Στα Σπάτα οι οπαδοί της ΑΕΚ

Το κόμπλεξ του Μαντσίνι με ΠΑΟΚ

Απίστευτο κάζο για την ΑΕΚ