Το πιο αντρικό πρωτάθλημα!

Η επιβλητική και άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, δίνει στον Δικέφαλο, καθαρό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Η διαφορά που έχει «χτίσει» ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες, δεν του εξασφαλίζει τον τίτλο, του δίνει όμως σίγουρα… αέρα για τη συνέχεια της σεζόν.

Θεωρώ δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να χαλαρώσει. Απομένουν 10 παιχνίδια μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο οργανισμός είναι αρκετά ώριμος πλέον για να διαχειριστεί από το καθαρό προβάδισμα που έχει έναντι των αντιπάλων, του για να στεφθεί η ομάδα πρωταθλήτρια στις 5 Μαΐου. Εκτιμώ –και δεν παίρνω ρίσκο γράφοντας το- πως ο Δικέφαλος θα εξασφαλίσει τον τίτλο, πριν την τελευταία αγωνιστική της Super League.

Με τη συμπλήρωση των 2/3 του πρωταθλήματος, έχει σημασία θεωρώ να αναλύσουμε τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας. Δεδομένα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και προκύπτουν από την παρουσία των ομάδων στις 20 αγωνιστικές που παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τώρα, 11 βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό και 13 βαθμούς περισσότερους από την ΑΕΚ.

Η διαφορά των βαθμών προκύπτει από το γεγονός ότι ο Δικέφαλος ξεκίνησε τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος με -2. Προσθέτω και στην ΑΕΚ τους 3 βαθμούς που τις αφαιρέθηκαν ενώ τους είχε κατακτήσει στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 40 γκολ και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 9 γκολ. Η ΑΕΚ έχει δεχθεί 8 γκολ μέχρι τώρα. Προχωρώντας στην ανάλυση των δεδομένων που έχουμε, διαπιστώνουμε ότι τα στατιστικά στοιχεία, καταρρίπτουν τους ηλίθιους ισχυρισμούς –ευτυχώς ελάχιστων πλέον πληρωμένων πληκτρολογίων- περί ευνοημένου ΠΑΟΚ.

Στην διάρκεια των 20 αγώνων, 3 παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Αντίστοιχα έχει αποβληθεί μόνο ένας παίκτης του Ολυμπιακού και κανένας παίκτης της ΑΕΚ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν δεχθεί συνολικά 52 κίτρινες κάρτες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν δεχθεί 41 κίτρινες κάρτες και οι παίκτες της ΑΕΚ, 46 κίτρινες κάρτες.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 4 πέναλτι ενώ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, έχουν κερδίσει από 3 πέναλτι μέχρι τώρα. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 307 φάουλ, ο Ολυμπιακός 303 και η ΑΕΚ 300. Εναντίον του ΠΑΟΚ τώρα, έχουν σφυριχτεί 292 φάουλ, εναντίον του Ολυμπιακού 267 φάουλ και εναντίον της ΑΕΚ, 359 φάουλ.

Θα μπορούσα να συνεχίσω, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία. Μάλλον θα κουράσω καθώς ήδη έχουμε την εικόνα της καλύτερης ομάδας του φετινού πρωταθλήματος. Οφείλω βέβαια να σημειώσω πως ο ΠΑΟΚ πορεύεται χωρίς ήττα έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των αγώνων του με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Έχει καταγράψει δυο νίκες επί του Ολυμπιακού, μια νίκη με την ΑΕΚ και μια ισοπαλία.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!