«Να αντιπαραθέσει τη δίψα!»

Ο Νικολαϊδης στο INPAOK για τον τελικό του Κυπέλλου και τις αναμνήσεις από το ’99

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Κυριακή (17/2) στις 17:00 τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου στο Ηράκλειο και ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τον μεγάλο αγώνα, είναι ο Σωτήρης Νικολαΐδης.

Αγωνίστηκε στον Δικέφαλο από το 1995 έως το 2000, έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τελευταίο Κύπελλο, στο Final Four στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 1999 κόντρα στην ΑΕΚ.

Το INPAOK επικοινώνησε με τον Σωτήρη Νικολαΐδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις ξεχωριστές αναμνήσεις από τη μεγάλη εκείνη επιτυχία, κατέθεσε την άποψη για τον τελικό που ακολουθεί, ενώ αναφέρθηκε και στο ευεργετικά οφέλη ενδεχόμενης κατάκτησης του Κυπέλλου.

Αναλυτικά ο Νικολαΐδης ανέφερε:

Για τις αναμνήσεις από την κατάκτηση του τροπαίου στο Final Four του 1999:

«Τότε τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Κάθε χρόνο διεκδικούσαμε πρωτάθλημα, Κύπελλο, ενώ είχαμε συνεχή παρουσία στη Euroleague. Και ο Άρης και η ΑΕΚ ήταν πολύ καλές ομάδες, όμως τα καταφέραμε. Αρχικά επικρατήσαμε εύκολα του Άρη στον ημιτελικό, κάτι πολύ σημαντικό για τον κόσμο μας, ενώ στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι, είχαμε θέληση και καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο με σχετική ευκολία.

Οι αναμνήσεις είναι πολύ όμορφες, σε ένα γεμάτο ΣΕΦ από οπαδούς και των τεσσάρων ομάδων, όπως θα έπρεπε να είναι και τώρα τα Final Four».

Για τη δίψα που είχε τότε ο κόσμος για το μπάσκετ ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη:

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, είναι ότι οι αθλητές και οι ομάδες αγωνίζονται για να έρχεται να τους βλέπει. Τότε είχαμε την τύχη να είμαστε πολύ καλή ομάδα, ο κόσμος μας ακολουθούσε και υπήρχε πολύ μεγάλη δίψα. Σε όλα τα παιχνίδια εντός ή εκτός, οι οπαδοί μας γέμιζαν τα γήπεδα για να έρθουν να μας δουν.

Εύχομαι αυτό να συμβεί ξανά, αλλά ακόμα και έτσι όπως είναι τα πράγματα, πρέπει να αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό, στους «16» του BCL, παλεύει για την 3η θέση στο πρωτάθλημα, είναι ακριβώς μέσα στους στόχους του και θα πρέπει τα παιδιά να ανταμειφθούν».

Για το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια χωρίς τίτλο για τον Δικέφαλο:

«Είναι πάρα πολλά χρόνια, αλλά μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό και τα χρήματα κάνουν πλέον τη διαφορά. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, ακόμα και τώρα η διοίκηση είναι Πρωτοδικείου. Θα ήταν ευχής έργων να βρεθεί ένας άνθρωπος που να αγαπάει τον ΠΑΟΚ, να αφιερώσει χρόνο και να τον βοηθήσει να αλλάξει επίπεδο και να επιστρέψει εκεί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, διεκδικώντας τρόπαια. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει κόσμο, ιστορία, γήπεδο και αυτό που λείπει για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητας, είναι ένας επενδυτής».

Για τον μεγάλο τελικό που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό:

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ελέγξει το ρυθμό, γιατί ο Καλάθης θα επιδιώξει να δώσει φρενήρη ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Οι παίκτες του πρέπει να υπερισχύσουν στα ριμπάουντ, να περιορίσουν τα λάθη που θα προκαλέσουν αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθι.

Υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί, όμως ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιπαραθέσει τη δίψα για τα είκοσι χρόνια χωρίς τίτλο, οι αθλητές του θέλουν να γράψουν ιστορία. Ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο παίρνει τίτλους, βρίσκεται σε τελικούς, οι παίκτες του ίσως να είναι κορεσμένοι, αν και αυτό δεν ισχύει για επαγγελματίες αθλητές, ας ελπίσουμε ότι θα γίνει».

Για το αν η πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ:

«Η επιτυχία θα προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμα και στον κόσμο. Αλλιώς είναι να έρχονται στο γήπεδο 1000-15000 οπαδοί και αλλιώς 5000. Έτσι, η διοίκηση θα μπορεί να διαπραγματευτεί αλλιώς με τους χορηγούς, θα έχει τη δυνατότητα να τους προσελκύσει πιο εύκολα.

Η ενδεχόμενη κατάκτηση ενός Κυπέλλου μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει, ακόμα και το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου, ο οποίος θα έρθει για να επενδύσει».

 

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Back to Back με… μαγικό για τον Κωνσταντέλια! (video)

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!