Ήταν ΠΑΟΚ και δεν το ξερε!

Σαν χθες, θυμάμαι τις πρώτες ημέρες του Ράζβαν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και τις φωνές που συνόδευαν αυτή την επιλογή.

«Ακόμα ένας μαθητευόμενος μάγος. Aυτός δεν είναι για το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Πήραμε αυτόν που μας προκαλούσε σε κάθε αγώνα», αυτά είναι κάποια από τα πιο light και ευγενικά σχόλια που είχαν ακουστεί-γραφτεί.

Η αλήθεια είναι πως τον Ράζβαν Λουτσέσκου ή θα τον συμπαθήσεις στο έπακρο, ή θα τον μισήσεις. Ο χαρακτήρας του δεν σου δίνει περιθώριο για να σου περάσει αδιάφορος.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, που έκανε την προπονητική επάγγελμα, λόγω της αγάπης του για το ποδόσφαιρο και όχι για τα χρήματα, είναι ο άνθρωπος που έχτισε έναν τόσο ισχυρό ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο, που οι αντίπαλοι του προσπαθούν να τον σταματήσουν, είτε στις δικαστικές αίθουσες, είτε ορίζοντας διαιτητές… καμικάζι στους αγώνες του.

Ας μην κρυβόμαστε. Όλοι κάποια στιγμή έχουμε σατιρίσει τη συχνότητα που χρησιμοποιεί τις λέξεις «Balance, Strong mentality, Confidence». Ωστόσο για τον Λουτσέσκου αυτές δεν είναι απλές λέξεις, είναι τρόπος ζωής.

Νομίζω πως ο Ρουμάνος τόσα χρόνια ήταν ΠΑΟΚ και απλά… δεν το ήξερε. Η ψυχοσύνθεση του, οι αντιδράσεις του μέσα στο γήπεδο, ακόμα και το γεγονός πως τα έβαλε με όλους και με όλα την περσινή σεζόν, δείχνει πως έχει γίνει ένας από εμάς.

Είναι γνωστό πως ο Δικέφαλος δεν είναι εύκολο «καράβι». Ωστόσο, ο Λουτσέσκου όχι μόνο έχει καταφέρει να το κουμαντάρει, αλλά μοιάζει να ήταν φτιαγμένος για να αναλάβει αυτή τη θέση.

Εκτός αυτού είναι ίσως ο μοναδικός προπονητής των «ασπρόμαυρων» που έχει δικαίως τόσο μεγάλη στήριξη από την οικογένεια Σαββίδη. Και μόνο αυτό δείχνει πως ο Ράζβαν κάτι κάνει καλά, πολύ καλά για την ακρίβεια.

Το να παραθέσω όλα τα νούμερα που τον καθιστούν άκρως επιτυχημένο, νομίζω ότι θα κάνει το κείμενο υπερβολικά μεγάλο, οπότε θα τονίσω μόνο το εξής.

Mε βάση τους αριθμούς είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με 57 νίκες σε 79 αγώνες στον πάγκο του Δικεφάλου και ποσοστό 72,1%.

Και για να συμπληρώσω το παραπάνω, ο Λουτσέσκου είναι αυτός που θα κατακτήσει το δεύτερο σερί νταμπλ με τους «ασπρόμαυρους». Μόνο που αυτή τη φορά κανείς δεν θα μπορέσει να του το κλέψει.

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Μάνος Τσαλγατίδης

Instagram: Manos.92


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!