inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Διάφορα

Απόλλων – ΠΑΟΚ, ρετρό ιστορίες…

H FORZA θυμάται τι έγινε στη Ριζούπολη σε αγώνες του Απόλλωνα με το ΠΑΟΚ…

inpaok
18.02.2019 12:17
Share
SHARE

Όταν ο Λόραντ «τα βρόντηξε»

Ακόμη και στη διαδρομή για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του (σεζόν 1975-76), δεν έλειψαν οι τριγμοί στο εσωτερικό της ομάδας του Δικεφάλου.

Με αφορμή την αναμέτρηση της Δευτέρας στο «Γ. Καμάρας», η FORZA θυμίζει ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά, που έχουν συνδυαστεί με εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

To παιχνίδι της 7ης Μαρτίου 1976 έχει μείνει στην ιστορία, όχι για τη νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 (στο 5΄ ο Σαράφης νίκησε τον Παντέλη, ο οποίος πέντε χρόνια αργότερα θα έπαιρνε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ), όσο για τη μεγάλη αναταραχή, που προκλήθηκε στο εσωτερικό του Δικεφάλου με κεντρικό πρόσωπο τον Γκιούλα Λόραντ.

Τι ακριβώς συνέβη; Ο αγώνας της Ριζούπολης είχε μπει στα τελευταία του λεπτά κι ο Ούγγρος προπονητής είδε τους Πέτρο Καλαφάτη (γενικός αρχηγός) και Χρόνη Πετρίδη (έφορος) να τον παρακινούν να κάνει αλλαγές, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο. Ο Λόραντ δεν έκανε την παραμικρή κίνηση κι ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με την αρχική ενδεκάδα παικτών. Μάλιστα, μετά τη λήξη του αγώνα ο Πετρίδης είπε στον Λόραντ να φύγει από την αποστολή της ομάδας, που θα παρέμενε στην Αθήνα, αφού τρεις ημέρες αργότερα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό για το κύπελλο (αποκλεισμός με 6-5 στα πέναλτι).

Στο θέμα δεν δόθηκε συνέχεια (με παρέμβαση και των παικτών, που υπερασπίστηκαν τον προπονητή τους), αλλά μόνο προσωρινά. Την παραμονή του αγώνα στο Καραϊσκάκη, ο Λόραντ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, θέτοντας ως όρο την μη παρουσία των Καλαφάτη και Πετρίδη στον πάγκο, προκειμένου να καθοδηγήσει το Δικέφαλο στο ματς κυπέλλου. Τελικά, τη θέση του πήρε προσωρινά ο Μιχάλης Μπέλλης.

Χρειάστηκαν τις επόμενες ημέρες αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Γιώργου Παντελάκη, προκειμένου να δοθεί λύση και να επιστρέψει ο Λόραντ στη θέση του. Στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης γίνονταν λόγος για «εκατέρωθεν σφάλματα», καλούσε τον Λόραντ να επιστρέψει στα καθήκοντα και να συνεχίσει της συνεργασία του με τους Καλαφάτη και Πετρίδη, διαβεβαιώνοντας τον ότι «στο μέλλον θα αποφευχθούν παρεμβάσεις στο έργο του». Ο Ούγγρος τεχνικός επέστρεψε από το ματς που αμέσως μετά ακολούθησε με τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα (1-0), οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Ο ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Ιδανική ήταν η πρεμιέρα της σεζόν 1984-85 για τον ΠΑΟΚ, που νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα στη Νέα Φιλαδέλφεια (δύο γκολ ο Δαμανάκης και ένα ο Σκαρτάδος). Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους έξι χιλιάδες θεατές της αναμέτρησης ήταν οπαδοί του Δικεφάλου, που είχαν ταξιδεύσει από τη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, οχτώ από αυτούς που είχαν αρχίσει το ταξίδι με προορισμό την Αθήνα, κατέληξαν σε νοσοκομείο της Κατερίνης. Τι είχε συμβεί; Το βράδυ της παραμονής του αγώνα, λεωφορείο με οπαδούς του ΠΑΟΚ σταμάτησε στο 65ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, προκειμένου οι επιβάτες του να προσφέρουν βοήθεια σε οδηγό αυτοκινήτου, που είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Την ώρα που προσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν, οχτώ οπαδοί του ΠΑΟΚ παρασύρθηκαν από άλλο αυτοκίνητο, που έπεσε πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν, άλλοι πιο σοβαρά, άλλοι λιγότερο, και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Το «παρών» στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε δώσει κι ο Γιώργος Παντελάκης, που σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα, είχε απομακρυνθεί από την προεδρία της ΠΑΕ. Και άκουσε τους οπαδούς στην εξέδρα να φωνάζουν: «Αυτή, αυτή, είναι αλλαγή, όχι ξανά στον ΠΑΟΚ τέτοια κατοχή»….

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ

Το ενδιαφέρον στην… κερκίδα

Το παιχνίδι της 22ης Νοεμβρίου 1998 είχε διεξαχθεί στη Ν. Σμύρνη. Και στις εξέδρες είχαν βρεθεί παρέα ο Γιώργος Μπατατούδης και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, που εκείνο το διάστημα συζητούσαν το ενδεχόμενο ανάληψης από τον δεύτερο της προεδρίας της ΠΑΕ.

Εντός του αγωνιστικού χώρου, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 4-1, με τα γκολ των Τάκολα, Τουρσουνίδη, Κατσαμπή και Κομίνχεζ. Επιπλέον, πριν την έναρξη του αγώνα οι (τυπικά) γηπεδούχοι τιμούσαν τον Παντελή Κωνσταντινίδη για την τριετή προσφορά του στην ομάδα τους.

«Τ’ ΑΚΟΥΣΕ» Ο ΝΑΛΙΤΖΗΣ

Χωρίς στόπερ είχε μείνει ο Ντούσαν Μπάγεβις παραμονές του αγώνα της 13ης Μαΐου 2000, αφού δεν μπορούσε να υπολογίζει σε κανέναν από τους Κατσαμπή, Χασιώτη, Κουλακιώτη και Αμπονσά. Ετσι, κόντρα στον Απόλλωνα χρησιμοποίησε τους Μπράτιτς και Τετράτζε στο κέντρο της άμυνας. Εκείνος ήταν και ένας από τους λόγους, για τον οποίο ο Δικέφαλος δέχθηκε τρία γκολ. Και πάλι, όμως, έφθασε στη νίκη με 4-3, χάρη στα γκολ των Ναλιτζή (δύο), Φρούσου και Καφέ.

Ο Ναλιτζής φιγουράριζε στην πρώτη θέση των σκόρερ με 21 γκολ, όμως στις δηλώσεις του ο Μπάγεβιτς τα είχε βάλει μαζί, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε χάσει πολλές μεγάλες ευκαιρίες στο ματς της Ριζούπολης, διακινδυνεύοντας την επιτυχία των φιλοξενούμενων.

* Το παιχνίδι της 24ης Μαΐου 1981 με τον Απόλλωνα ήταν το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος για τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αφού μια εβδομάδα αργότερα άφηνε την τελευταία του πνοή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μεσολάβησε στις 27 Μαΐου 1981 η εκτός έδρας ρεβάνς για την προημιτελική φάση του κυπέλλου εναντίον του Εθνικου Αστέρα στο γήπεδο της Καισαριανής, όπου ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με 3-2 (στο πρώτο ματς είχε νικήσει με 5-0).

Πήρε νίκη παραμονής!

Ακόμη και σε σεζόν που η ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης υποβιβάστηκε στη χαμηλότερη κατηγορία, έβρισκε τον τρόπο να κερδίζει τον Δικέφαλο.

Μάλιστα, το ποσοστό νικών ξεπερνάει το 50%, αφού σε σύνολο 39 αγώνων έχει να επιδείξει 20 νίκες, έναντι μόλις οχτώ του ΠΑΟΚ και έντεκα ισοπαλιών. Συνολικά, πάντως, στις επτά τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα του Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί, μετρώντας τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Ουσιαστικά η παράδοση υπέρ της αθηναϊκής ομάδας «χτίστηκε» από τη σεζόν 1985-86 μέχρι και την περίοδο1994-95, αφού σ΄ εκείνα τα εννέα χρόνια μέτρησε ισάριθμες νίκες! Μέχρι που στις 12 Μαΐου 1996, με γκολ του Ζουμπούλη, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 διακόπτοντας εκείνο το απίστευτο αρνητικό σερί (στις καθυστερήσεις του αγώνα ο σκόρερ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα).

ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μάλιστα, εκείνο ήταν το πρώτο διπλό του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη μετά από είκοσι χρόνια (!), και με το οποίο η ομάδα του Μπένγκτσον είχε σφραγίσει την… παραμονή της στην κατηγορία!

«Αν κοιτούσαμε μόνο την παράδοση, δεν θα κερδίζαμε ποτέ εδώ» είχε δηλώσει ο Σουηδός τεχνικός, την ώρα που ο προπονητής των γηπεδούχων Γιάννης Παθιακάκης έλεγε ότι οι παίκτες του σκέφτονταν τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ, που ακολουθούσε τρεις μετά (ηττήθηκαν με το βαρύ 7-1).

ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΄72

Κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ ήταν οφσάιντ!

«Ένας εκ των εποπτών εσημείωνε κάθε κάθοδο των κυνηγών του ΠΑΟΚ ως οφσάιντ» έγραφε η εφημερίδα «Μακεδονία» στην ανάλυση της για το παιχνίδι της 27ης Φεβρουαρίου 1972. Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος (αγωνίστηκε χωρίς τους Παρίδη και Ματζουράκη) είχε φθάσει στη νίκη επί του Απόλλωνα χάρη στο γκολ του Σαράφη (20΄).

Δύο χρόνια αργότερα, η εκτέλεση πέναλτι του Παρίδη (17΄) ήταν αρκετή για τον ελλιπή ΠΑΟΚ (χωρίς Στέφα, Ασλανίδη, Σαράφη ) να πάρει τη νίκη στο ματς, που διεξήχθη προπαραμονή πρωτοχρονιάς του 1974.

Πηγή : FORZA

Ποδόσφαιρο

Οι κρίσιμες ημερομηνίες του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι

Πάνος Γεωργογιάννης
09.06.2025 00:21

Η χαρά του Πέλκα (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 23:45

Ξεκάθαρο φαβορί ο Καμαρά

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 23:25

Βλέπει τον τελικό του Nations League ο Τισουντάλι (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 22:47

Τελειώνει με Κροατία και πάει ξανά για διακοπές ο Κοτάρσκι

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 22:30

Οι Πορτογάλοι για Μεϊτέ-ΠΑΟΚ!

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 22:11

Μπάσκετ

Ξεχώρισαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στη Βραζιλία (pics+video)

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 21:00

Οι διαιτητές του Game 4 στο ΣΕΦ

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 19:23

Ατιμώρητοι οι… αθώοι: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 19:08

Οι επαφές και τα πρώτα ονόματα που προτάθηκαν

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 19:45

Πρόστιμο για τις αναρτήσεις στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (video)

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 15:23

Με Φουρνιέ στον τέταρτο τελικό ο Ολυμπιακός (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
08.06.2025 14:25

Αντίπαλοι

«Τράμπα» Αλμέιδα-Νίκολιτς σε ΤΣΣΚΑ και ΑΕΚ;

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 20:01

Πρόστιμο για τις αναρτήσεις στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (video)

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 15:23

Με Φουρνιέ στον τέταρτο τελικό ο Ολυμπιακός (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
08.06.2025 14:25

«Τελειώνει» του Κωστούλα στη Μπράιτον

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 15:26

«Τόσα δίνει στον Νίκολιτς η ΑΕΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 13:42

Ανακοίνωσε Κυριακόπουλο ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
06.06.2025 12:39
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Οι κρίσιμες ημερομηνίες του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι
09.06.2025 00:21
Η χαρά του Πέλκα (pic)
08.06.2025 23:45
Ξεκάθαρο φαβορί ο Καμαρά
08.06.2025 23:25
Έκλεισε τον Μενιάν η Τσέλσι
08.06.2025 23:02
Βλέπει τον τελικό του Nations League ο Τισουντάλι (pic)
08.06.2025 22:47

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η Νέα Τούμπα

Κώστας Βασιλόπουλος
05.06.2025 02:19
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Χάος στο ΣΕΦ; Να τιμωρηθεί ο Λουτσέσκου!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.06.2025 23:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Ο καλύτερος στην Ευρώπη»…

Σωτήρης Μήλιος
31.05.2025 09:31
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ πήρε… μάθημα και θα δώσει απαντήσεις

Κώστας Βασιλόπουλος
29.05.2025 00:22
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα!

Μάνος Τσαλγατίδης
26.05.2025 14:19
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ακροβατώντας σε μία λεπτή στρώση πάγου…

Σωτήρης Μήλιος
20.05.2025 23:55

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?