Το zougla.gr γνωρίζει βασικά στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη σκοτεινή υπόθεση ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου. Δεν πρόκειται πια για μια απλή «παράγκα» του ποδοσφαίρου, αλλά για μία ιστορία που κινείται με μοχλούς και γρανάζια εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρα ανεξέλεγκτα και μέχρι αυτήν τη στιγμή ατιμωρητί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας λοιπόν, το zougla.gr αποκαλύπτει πως οι τρεις δράστες πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες, οι οποίες έχουν καταγραφεί και είναι οι εξής:
– με παράγοντες και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός
– με την εταιρεία Capital με έδρα τον Πειραιά, συμφερόντων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη
– με τον άμεσο συνεργάτη του εφοπλιστή-εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, Νικόλαο Συντυχάκη
– με τον γνωστό λυράρη, επιστήθιο φίλο και κουμπάρο του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη, Μανώλη Κονταρό
– με τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη, τον αρχιδιαιτητή που συνδέθηκε με την περίφημη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.
Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, οι τηλεφωνικές αυτές συνομιλίες είναι καταγεγραμμένες και καταχωρημένες στη δικογραφία. Προκύπτουν, λοιπόν, τα εξής αβίαστα συμπεράσματα: οι τρεις δράστες του ξυλοδαρμού ενήργησαν σε συνεννόηση με παράγοντες και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον άμεσο συνεργάτη του εφοπλιστή, τον φίλο και κουμπάρο του επιχειρηματία καθώς και με έναν παράγοντα του ποδοσφαίρου, του οποίου το όνομα ενεπλάκη σε μία από τις σκοτεινότερες υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο οποίος εισήλθε στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όπως έχει γραφτεί επανειλημμένως έπειτα από μεθόδευση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Από αυτές τις συνεννοήσεις προέκυψε προφανώς ο ξυλοδαρμός του διαιτητή. Εντοπίζονται, δηλαδή, κατά τη δικογραφία και χωρίς καμία αμφιβολία οι δράστες, οι εγκέφαλοι και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της εγκληματικής ενέργειας.
Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, εφοπλιστής, εκδότης των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» και δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά ελέγχεται ήδη για δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά στον ρόλο του στα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου. Η δεύτερη αφορά στην εμπλοκή του στην ιστορία του Noor1 και της μεταφοράς τριών τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στην Ελλάδα. Για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις τόσο εναντίον του ιδίου όσο και εναντίον τριών συνεργατών του, στη βάση του εισαγγελικού πορίσματος της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζίβα.
Για την πρώτη υπόθεση, των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο, η Δικαιοσύνη έχει απαγορεύσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη να ασχολείται με αυτό, να συμμετέχει σε διαδικασίες που αφορούν στο άθλημα καθώς και να κατέχει το αξίωμα του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, έχει τοποθετηθεί ως προσωρινός πρόεδρος της ομάδας ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Εκ των πραγμάτων προκύπτει στη βάση της δικογραφίας για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου πως ο εφοπλιστής και οι συνεργάτες του, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η εταιρεία του επιχειρηματία Capital εμπλέκονται στην εγκληματική αυτή ενέργεια.
Με τέτοιο βεβαρυμμένο ποινικό παρόν λόγω των υποθέσεων των στημένων παιχνιδιών και του Noor1, η Δικαιοσύνη έχει κάθε λόγο ή μάλλον οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα αυτό το τοπίο, όπου σημαντικοί παράγοντες της επιχειρηματικής, εκδοτικής, αθλητικής και πολιτικής ζωής του τόπου ενεργούν όπως θέλουν, όταν θέλουν, με μεθόδους θεσμικού υποκόσμου, διαπράττοντας εγκληματικές πράξεις.
Ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν. Από εδώ και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, διότι πολύ σύντομα όλοι οι εμπλεκόμενοι αθώοι ή ένοχοι θα κληθούν να δώσουν λόγο στους πολίτες μπροστά στην κάλπη. Και οι κάλπες που θα στηθούν είναι πολλές και αφορούν στο σύνολο των πολιτικών διαδικασιών της χώρας.
Το χρονικό της εγκληματικής ενέργειας
Το ημερολόγιο όταν σημειώθηκε ο άγριος ξυλοδαρμός του διαιτητή έγραφε Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.
Το πρωινό εκείνης της ημέρας ο Λαρισαίος ρέφερι, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των διαμαρτυριών του Ολυμπιακού για τα σφυρίγματά του στο ματς της 13ης αγωνιστικής με την Ξάνθη, είδε τρεις κουκουλοφόρους να τον πλησιάζουν ενώ εκείνος ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του.
Οι δράστες αρχικά έσπασαν το τζάμι του οχήματος του διεθνούς ρέφερι και εν συνεχεία τον έβγαλαν έξω από αυτό, ξυλοκοπώντας τον, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και στα πόδια.
Λίγα λεπτά αργότερα ο Λαρισαίος διαιτητής μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, οπότε και πήρε εξιτήριο.
«Ένας με κρατούσε, δύο με χτυπούσαν» επεσήμανε ο ρέφερι, περιγράφοντας το συμβάν στους άνδρες της αστυνομίας. Την υπόθεση του ξυλοδαρμού του ανέλαβε το Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι λόγω της επίθεσης στον Λαρισαίο διαιτητή υπήρξε αναβολή στην 15η αγωνιστική της Super League, καθώς οι διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας αρνήθηκαν να σφυρίξουν, ως ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφό τους, ο οποίος βίωνε δύσκολες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του.
Μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό είδε το φως της δημοσιότητας video στο Open TV από τη στιγμή της επίθεσης στον διαιτητή, που κόβει την ανάσα.
Οι σπαρακτικές φωνές του διεθνούς διαιτητή συγκλονίζουν, ωστόσο οι δράστες, όπως φαίνεται από το συγκεκριμένο βίντεο, δεν πτοούνται κι αφού τον έχουν αφήσει αιμόφυρτο στο έδαφος, στη συνέχεια αποχωρούν από το σημείο επιβιβαζόμενοι σε ένα λευκό Ι.Χ.
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.
Σιγά σιγά άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία από την υπόθεση του ξυλοδαρμού του διεθνούς ρέφερι.
Ο 46χρονος κάτοικος Φαλήρου Δ.Μ., που νοίκιασε το λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και ήταν ο καθοδηγητής των φυσικών αυτουργών, όπως έγινε γνωστό, είχε καταδικαστεί για ληστείες τραπεζών.
Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι ήταν οργανωμένος οπαδός μεγάλης ομάδας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Λίγες ημέρες αργότερα, στο στόχαστρο της αστυνομίας, μετά τον 46χρονο Δ.Μ. κάτοικο Φαλήρου, μπήκαν τα τηλέφωνα ακόμη τεσσάρων ατόμων: δύο εκ των δραστών της επίθεσης, ενός εξωδιοικητικού ποδοσφαιρικού παράγοντα και ενός αντιπροέδρου ΠΑΕ της Super League.
Εν συνεχεία έγινε γνωστό ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί, ενώ ακολούθησε η είδηση της διαφυγής στο εξωτερικό του ενός εκ των βασικών υπόπτων της επίθεσης.
Πιο συγκεκριμένα, πήγε ανενόχλητος στη Ρωσία, καθώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι τα εντάλματα σύλληψης για τους δράστες του ξυλοδαρμού δεν είχαν εκδοθεί ακόμη, ενώ παράλληλα δεν υπήρχε κανένας περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή να γίνει άρση απορρήτου στα τηλέφωνα ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Super League για να διαπιστωθεί αν και πότε συνομίλησε είτε με τον αντιπρόεδρο ΠΑΕ της Super League είτε με τον εξωδιοικητικό παράγοντα, οι οποίοι φέρονται να έχουν στενή σχέση με τον Δ.Μ., ο οποίος φέρεται να νοίκιασε το λευκό αυτοκίνητο Polo στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες.
Στις 29 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκε η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του διαιτητή.
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου συνελήφθη ο 28χρονος ποδοσφαιριστής που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ξυλοδαρμού, ο οποίος μία ημέρα αργότερα βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Λάρισας, για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Στον 28χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.
πηγή: zougla.gr