Του χρόνου δε θα είναι το ίδιο…

Για την οικονομία του άρθρου και με βάση τη λογική των έξι αγωνιστικών που απομένουν, τον ερχόμενο Μάιο ο ΠΑΟΚ κατακτά το φετινό πρωτάθλημα χωρίς απώλειες. Ο βασικός μεγάλος στόχος της νέας εποχής έχει επιτευχθεί και έχουν αρχίσει να ορίζονται οι επόμενοι. Με πρώτο από όλους φυσικά το repeat και στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Άλλωστε, εδώ δε γίνεται λόγος για ένα απλό πυροτέχνημα, αλλά για μια ομάδα στην οποία έχουν μπει στέρεες βάσεις για την κυριαρχία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο αυτονόητο και βατό είναι όμως ότι ο Δικέφαλος θα επαναλάβει το “κατόρθωμά”; Γιατί “κατόρθωμα”; Εξηγώ..

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου για να καταφέρει ό,τι κατάφερε φέτος, έκανε απίθανες υπερβάσεις, υπερπήδησε τεράστια εμπόδια που μπήκαν στο δρόμο της. Ξεκινώντας από το -2 της τιμωρίας από την περσινή σεζόν, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός συνεχούς “κυνηγητού” από τα κατεστημένα και διαπλεκόμενα κέντρα αποφάσεων. Σε πάνω από το 70% των αγώνων του, ο ΠΑΟΚ αποχώρησε από το γήπεδο αδικημένος και παραπονούμενος από τη διαιτησία, με ένα ή περισσότερα εξόφθαλμα και κομβικά σφυρίγματα εναντίον του. Την ίδια ώρα, οι βασικοί του ανταγωνιστές, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, είχαν το βαρύ ή ελαφρύ “σπρώξιμο” προκειμένου να φτάνουν σε τρίποντα που δε δικαιούνταν.

Είδαμε τιμωρίες που δεν επιβλήθηκαν ποτέ σε “ερυθρόλευκες” -κυρίως- παρανομίες και σφάλματα. Είδαμε αντίθετα την ευκολία με την οποία ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στο στόχαστρο της αθλητικής δικαιοσύνης και των διαφόρων οργάνων που ορίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον είδαμε να γίνεται συχνά θύμα ενός ιδιότυπου bullying προκειμένου να χάσει την αυτοσυγκέντρωση και αυτοσυγκράτηση του. Είδαμε να χρησιμοποιείται κάθε είδους μέσο για να ανακοπεί η πορεία του και να ανατραπεί το σκηνικό της ανωτερότητάς του εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΚ για να τα αντιπαρέλθει όλα αυτά έπρεπε να κάνει (και έκανε) σχεδόν την τέλεια σεζόν. Δεν έχασε ποτέ, παραχώρησε μόνο τρεις ισοπαλίες (μέχρι τώρα), ξεπερνούσε τους σκοπέλους με την αγωνιστική του ποιότητα. Δεν μπορεί όμως να γίνεται αυτό εσαεί. Ένας μαραθώνιος θα έχει και στραβοπατήματα, αστάθμητους παράγοντες, ατυχίες. Θα πρέπει να διαχειριστεί κάποια ήττα στο πρωτάθλημα, ενδεχομένως τη συμμετοχή του σε αγώνες ομίλων του Champions League. Αν οι εξωγενείς παγίδες και εμπόδια παραμείνουν ίδια, τότε το φετινό “κατόρθωμα” θα πρέπει να γίνει διπλάσιο του χρόνου. Ο Δικέφαλος είναι αναγκαίο να προφυλαχτεί, να οχυρωθεί. Βασικό ζητούμενο είναι η αναμφισβήτητα καλύτερη ομάδα που διαθέτει να μπορεί να δουλεύει απερίσπαστη μέσα στο γήπεδο. Τότε θα έρθουν και οι επόμενοι τίτλοι…

Πηγή: FORZA

ΥΓ. 11 Μαρτίου σήμερα. Ένας χρόνος από την κλοπή του αιώνα στην Τούμπα.
Η χαρά που μας κλέψατε, δε θα ξεχαστεί ποτέ. Θα σας την τρίβουμε στη μούρη κάθε χρόνο.

FACEBOOK PAGE: Thodoros Hastas


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!