Ριζικές αλλαγές στο Champions League;

Πέρα από το γνωστό θέμα της μεταφοράς των αγώνων στα Σαββατοκύριακα, η UEFA θα συζητήσει με την ECA σε meeting στη Νιόν, το ενδεχόμενο ν’ αλλάξει ριζικά το σύστημα των προκριματικών με τρόπο που απλά θα ευνοήσει τις πιο δυνατές ομάδες!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wall Street Journal και εν μέρει έχει επιβεβαιώσει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας, την Τρίτη στη Νιόν θα συζητηθούν πράγματα που αν κι εφόσον εφαρμοστούν, θα προκαλέσουν τεράστιες και ιστορικές αλλαγές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, πέρα από τη μεταφορά αγώνων τα Σαββατοκύριακα, κάτι που οριοθετείται για το 2024, θα παρουσιαστεί σχέδιο με το οποίο θα αλλάζει η προκριματική φάση του Champions League!

Βάσει αυτού του πλάνου, θα υπάρχει κλειστό σύστημα με άνοδο και υποβιβασμό, κάτι που θα βγάζει ευνοημένες τις μεγάλες δυνάμεις και μπορεί να εκμηδενίσει τις πιο χαμηλού επιπέδου ομάδες από την παρουσία τους στην τελική φάση του θεσμού.

«Θα πρόκειται για … brainstorming session» επιβεβαίωσε προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον η UEFA, δίχως περαιτέρω σχόλιο για τη συνάντηση που αναμένεται την Τρίτη στα γραφεία της, στη Νιόν της Ελβετίας…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!