Το μυστικό και η άρρωστη νοοτροπία

Η απόπειρα του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, βρίσκει απροετοίμαστη την ΕΡΤ. Το σκηνικό θα έλεγα της δημόσιας τηλεόρασης όπως και των ραδιοφωνικών σταθμών του οργανισμού. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Θα προσπαθήσω να τοποθετηθώ όσο πιο πιο κομψά μπορώ για την περίσταση σε ΜΙΑ απόπειρα να αντιληφθούν οι επιτελείς της ΕΡΤ και οι συνάδελφοι, πως Ελλάδα, δεν είναι μόνο η Αθήνα. Ελλάδα είναι και ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ και η Ξάνθη και πολλές ακόμα ομάδες της περιφέρειας. Για την ακρίβεια Ελλάδα είναι οι οπαδοί και οι φίλαθλοι που δεν υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Μπορώ να αποδεχθώ πως η επιτυχία του ΠΑΟΚ προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ -υπάρχουν και εξαιρέσεις για να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο… τσουβάλι- δεν αποδέχομαι όμως για κανένα λόγο αυτά τα συναισθήματα να εκφράζονται μέσα από εκπομπές ή μεταδόσεις αγώνων.

Ο τρόπος αντιμετώπισης του ΠΑΟΚ είναι προκλητικός. Είναι εξωφρενικό να μεταφέρονται σε δημόσια ΜΜΕ, θέσεις εναντίον του ΠΑΟΚ και του προπονητή του ενώ ποτέ και για κανένα λόγο δεν θα συνέβαινε το ίδιο για τις ομάδες που προαναφέρω.

Οφείλουν στο Ραδιομέγαρο να σεβαστούν το κοινό των εκατομμυρίων που δεν ζει στο Λεκανοπέδιο. Αν οι επιτελείς της ΕΡΤ συμφωνούν με τον διαχωρισμό των φιλάθλων σε πολίτες α και β κατηγορίας ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζουν, οφείλουν να μας ενημερώσουν.

Αν διαφωνούν με όσα συμβαίνουν και προσβάλουν την νοημοσύνη και την αισθητική μας, οφείλουν να ασχοληθούν σοβαρά δίνοντας λύσεις που θα αποκαταστήσουν την τάξη. Ο διαχωρισμός των φιλάθλων αγγίζει τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού σε βάρος του ΠΑΟΚ. Ας το έχουν υπόψιν τους.

Εξαιρώ εννοείται τα στελέχη και το δυναμικό της ΕΡΤ 3 και των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών που ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ και στο κοινό της περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!