Τι μαγειρεύουν UEFA και ECA;

Η UEFA και η ECA (European Association of Clubs) συναντήθηκαν στη Νιόν (Ελβετία), προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής Superliga, με την συμμετοχή 32 ομάδων, ένα νέο SuperChampions.

Η ECA αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση για την ερχόμενη Τρίτη (26/3) στο Άμστερνταμ, με σκοπό να ζητήσει τη γνώμη των 232 συλλόγων μελών της, των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα συμμετάσχει στο νέο τουρνουά, αλλά και να προσπαθήσει να τους πείσει να μετακινηθούν οι αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων στις νυχτερινές ημέρες Τρίτης και Τετάρτης.

Παρά το γεγονός ότι η UEFA και η ECA σε μια κοινή δήλωση, χαρακτήρισαν τη συνάντηση «απλώς μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2024», η αλήθεια είναι ότι στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκτελεστικές επιτροπές των δύο οργανισμών.

Ήταν μια κορυφαία συνάντηση στην οποία ήταν παρόντες οι πρόεδροι της UEFA, Τσεφερίν, και της ECA, Ανιέλι, περιβαλλόμενοι από ανθρώπους που μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, όπως έχει αποκαλυφθεί, οι δύο ηγέτες, Τσεφερίν και Ανιέλι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, στα τέλη του περασμένου έτους και το έχουν ήδη υποβάλει στον επίτροπό Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τιμπόρ Ναβράτσικς. Μετά από αυτή την συνάντηση, ο Τσεφερίν αναγνώρισε ότι είχε μιλήσει μεταξύ άλλων θεμάτων και για «αγώνες και ημερολόγιο» και ήταν ευτυχής που ο Επίτροπος της ΕΕ «υποστηρίζει την κοινή μας επιθυμία με την ECA, να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο στο άμεσο μέλλον».

Ούτε η ΕCA ούτε η UEFA θέλουν να αναγνωρίσουν ότι το σχέδιο SuperChampions είναι ένα τουρνουά σχεδιασμένο αποκλειστικά για τους συλλόγους της ελίτ, επιδιώκοντας να αυξηθούν τα έσοδα από την τηλεόραση. Ένα ευρωπαϊκό τουρνουά, με αγώνες το Σαββατοκύριακο, θα πιέζει ακόμα περισσότερο τον χώρο των ομάδων της μεσαίας τάξης.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!