Στα 3,4 δισ. η αξία της Τσέλσι!

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς παραμένει δυσαρεστημένος με τις βρετανικές αρχές και σκέφτεται σοβαρά να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Τσέλσι. Ο Ρώσος μεγιστάνας δεν κρύβει την ενόχληση του από την αλλαγή πλεύσης της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία δημιούργησε προβλήματα στην ανανέωση νέας βίζας σε Ρώσους επιχειρηματίες, μέχρι να αποδείξουν την προέλευση του πλούτου τους.

Ο Αμπράμοβιτς αξιοποίησε τις εβραϊκές ρίζες του, καθώς είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσίας, και κατάφερε να εκδώσει διαβατήριο του Ισραήλ, επωφελούμενος των ευεργετικών διατάξεων, που διέπουν τη χώρα με το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως έχουν επιλυθεί και τα προβλήματα του με την βρετανική κυβέρνηση, η οποία είναι σε κόντρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας και προσωπικό φίλο του Αμπράμοβιτς, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο 51χρονος μεγιστάνας έχει απορρίψει προτάσεις που έφτασαν τα 2 δισ. ευρώ, ωστόσο απευθύνθηκε στην αμερικανική τράπεζα «Raine Group» στη Νέα Υόρκη, ώστε να λειτουργήσει συμβουλευτικά στη πιθανότητα μερικής ή ολικής πώλησης του συλλόγου. Για το τελευταίο ενδεχόμενο, πηγές από το περιβάλλον του κοστολογούν την αγγλική ομάδα στα 3.4 δισ. ευρώ!

Στο μεταξύ αγγλικά ΜΜΕ, αναφέρουν τον πλουσιότερο άνθρωπο της Βρετανίας, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, έτοιμο να καταθέσει πρόταση για την αγορά των μετοχών της διάσημης ομάδας του Λονδίνου. Ο Αγγλος επιχειρηματίας με περιουσία που υπερβαίνει τα 13 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους «Times», έχει κάνει την κρούση προς την πλευρά του Αμπράμοβιτς.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Ρώσος, εκτός από τα 190 εκατ. ευρώ για την αγορά των «μπλε» το 2003, έχει επενδύσει ακόμα 1.2 δισ. ευρώ ως εσωτερικό δάνειο για να καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες της ομάδας.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!