Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την ανάγκη εφαρμογής του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και πώς το σκεπτικό του αθλητικού δικαστή για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δικαιώνει τη θέση του ΠΑΟΚ για το περσινό ματς της Τούμπας με την ΑΕΚ.

Τo πρωτάθλημα και παράλληλα η ποδοσφαιρική σεζόν, οδεύουν προς το τέλος τους. Η συζήτηση που ξεκίνησε πέρσι για την εγκατάσταση του συστήματος VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παραμένει συζήτηση… Από τον Νοέμβριο είχα προβλέψει (όχι ότι, ήταν και κάτι δύσκολο) πως η χρονιά θα ολοκληρωθεί, χωρίς να εφαρμοστεί το σύστημα που τόσο μεγάλη βοήθεια προσφέρει στους διαιτητές.

Μείναμε –ως συνήθως- στις υποσχέσεις, τις εξαγγελίες και τα λόγια… Θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο αλλά δεν κάνουμε καμία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, η UEFA και η FIFA, έχουν υιοθετήσει και εγκαταστήσει το VAR για να μειωθεί η καχυποψία των φιλάθλων για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Στην Ελλάδα, ακόμα περιμένουμε. Ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι, η επιθυμία και παράλληλα η ανάγκη κάποιων να μην εγκατασταθεί το σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πιο ισχυρή από την ανάγκη όλων μας να πάψουμε να συζητάμε για την διαιτησία και επιτέλους να ασχοληθούμε με την όμορφη πλευρά του ποδοσφαίρου.

Η εγκατάσταση του VAR, θεωρώ πως έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για την επιτροπή που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα από τη FIFA, για να ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι; Όχι;

Πάμε παρακάτω… Η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου της Super League να συνεχιστεί το παιχνίδι του Παναθηναικού με τον Ολυμπιακό από το σημείο που διακόπηκε, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στην διάρκεια της περσινής χρονιάς με τελικό αποτέλεσμα την κλοπή του τίτλου που προσφέρθηκε ως δώρο στην ΑΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!