Το ΝΤΑΜΠΛ και το «PASSARAN»

Αν είχε… «NO PASSARAN» την Κυριακή στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ θα ήταν σήμερα πρωταθλητής. Ωστόσο το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Αιτωλοακαρνανία, αποδείχθηκε… υγιεινός περίπατος. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος…

Καμία σχέση ή σύγκριση με όσα βίωσε ο Δικέφαλος στο γήπεδο του Αγρινίου πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν είναι μόνο τελικό σκορ που με αναγκάζει να κάνω συγκρίσεις, αλλά και η εικόνα του αγώνα.

Ας είναι. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι, δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο. Θέλουμε τίτλους που θα αστράφτουν και θα κάνουν περήφανο τον ασπρόμαυρο οργανισμό.

Κόντρα στη Λαμία ο ΠΑΟΚ πέτυχε την 24η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα (έχει θυμίζω και 3 ισοπαλίες) και ταξιδεύει την επόμενη Κυριακή στη Λάρισα για να κάνει τις νίκες 25, να στεφθεί πρωταθλητής μαθηματικά και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα στις 21 Απριλίου, να πανηγυρίσει στην κατάμεστη και γιορτινή Τούμπα το 3ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας σε μια χρονιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας όχι μόνο για την επιτυχία της ομάδας αλλά και την παρουσία ξένων διαιτητών που σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσαν την εγγύηση ενός πιο καθαρού πρωταθλήματος σε σχέση με τις τελευταίες δυο δεκαετίες που είδαμε πράματα και θάματα να συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα.

Δεν είναι όμως μόνο πρωτάθλημα που μας απασχολεί…

Διανύουμε τον γενέθλιο μήνα του ΠΑΟΚ! Ήταν Απρίλιος του 1926 όταν μια ομάδα Κωνσταντινουπολιτών, με έδρα την Θεσσαλονίκη, έμελλε να δημιουργήσει το πιο περήφανο αθλητικό σωματείο της Ελλάδας. Πέρασαν 93 χρόνια από τότε και το ταξίδι συνεχίζεται. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν το 1926. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με τον ξεριζωμό των ελλήνων από τις αλησμόνητες πατρίδες και θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν άνθρωποι που κουβαλούν στο μυαλό και την ψυχή τους τα ιδανικά που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!