Όλη η Αθήνα ενωμένη;

Ο Κώστας Βασιλόπουλος για τις υπερβολές των… Μακεδονομάχων!

Tα περί αναβίωσης του ΠΟΚ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το… φαινόμενο ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζονταν ως γραφικές συνωμοσιολογίες από εκλεκτούς και μη συναδέλφους με έδρα την Αθήνα.

Γράφει ο Κ. Βασιλόπουλος.

«Στη Θεσσαλονίκη βλέπουν φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν οι Μακεδονομάχοι…» και άλλα παρόμοια… ωραία, διαβάζαμε και ακούγαμε. Μετά την «ένωση» ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναικού, για την εκλογή νέου προέδρου στη Super League, επικράτησε σιγή ασυρμάτου…

Το αφήγημα περί φαντασμάτων τους τελείωσε και προφανώς αναζητούν νέα επικοινωνιακά τεχνάσματα για να… ταΐσουν τα κοπάδια. Θα δυσκολευτούν είναι η αλήθεια αλλά δεν τους φοβάμαι… Πάντα υπάρχουν πρόθυμοι να καταναλώσουν το σανό…

Αυτή τη φορά το έργο θα είναι πιο δύσκολο. Βλέπετε το παρασκήνιο της ανάδειξης νέου προέδρου και η ψηφοφορία που ακολούθησε, απέδειξε ότι τα συμφέροντα είναι κοινά και μπορούν να ενώσουν ακόμα και τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ. Και γιατί όχι; Εδώ είδαμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό (τον Μαρινάκη με τον Αλαφούζο δηλαδή) να πορεύονται χέρι – χέρι για να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματικοί σκοποί των ιδιοκτητών τους, γιατί να μην ενωθεί και ο Μελισσανίδης με τον Μαρινάκη;

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η… φασαρία όλη έγινε για την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Δεν θέλω να υποβιβάσω το ρόλο του συνεταιρισμού στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται και για την… UEFA. Δεν έχει την αίγλη που του αξίζει ο συνεταιρισμός και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το ποδόσφαιρο.

Ορίζει αγώνες σε συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης, ορίζει παρατηρητές και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των ΠΑΕ με την ΕΠΟ και φυσικά την πολιτεία. Περιορισμένες οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του οργανισμού σε σχέση πάντα με τις προσδοκίες που υπήρχαν όταν δημιουργήθηκε.

Προκύπτει λοιπόν ένα και μόνο συμπέρασμα. Αν για τη θέση του προέδρου της Super League εκτίθενται σε τέτοιο βαθμό, φανταζόμαστε τι μπορούν να κάνουν για πιο σοβαρές υποθέσεις!

Δεν θα αμφισβητήσω τις ικανότητες, τις γνώσεις και τη σοβαρότητα του Μηνά Λυσάνδρου. Οσοι γνωρίζουν τον 13ο πρόεδρο της Super League, μιλούν για ένα ικανό στέλεχος. Θα κριθεί για τον τρόπο που θα διοικήσει και όχι για τον τρόπο που εκλέχθηκε. Για τον τρόπο που εκλέχθηκε, υπόλογοι είναι ο Μελισσανίδης (αυτός άλλωστε τον επέλεξε), ο Μαρινάκης και ο τελευταίος και… καταϊδρωμένος Αλαφούζος που κάνει τα πάντα για να μειώνει το κύρος του Παναθηναικού.

Το ίδιο ικανός, γνώστης του αντικειμένου και άφθαρτος, ήταν και ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Super League. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, χαίρει εκτίμησης στον ποδοσφαιρικό κόσμο και πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι θα είχε εκλεγεί πρόεδρος αν δεν ήταν υποψήφιος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το πρόβλημα της Αθηναικής τρόικας, δεν είναι ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ. Βαθιά μέσα τους όλοι γνωρίζουν ότι ο Γκαγκάτσης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αργά ή γρήγορα οι εξελίξεις θα δικαιώσουν τα σημερινά μου γραφόμενα.

Το πρόβλημα της Αθηναικής τρόικας (του σιχαμερού ΠΟΚ που ευθύνεται για τα περισσότερα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου), είναι ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του. Ο Ιβάν Σαββίδης. Στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βλέπουν τον επιχειρηματία που ήρθε να ταράξει τη βολή τους.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ 

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Ντεσπόντοφ: «Τεράστια τιμή και ευθύνη!»

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!