Μυθική πρόκριση της Τότεναμ

Ματσάρες στα ημιτελικά του Champions League

Μετά από ένα ματς που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου, η Τότεναμ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Champions League. Οι «σπερς» ηττήθηκαν 4-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», αλλά χάρη στο υπέρ τους 1-0 της περασμένης Τρίτης (9/4) και τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ, πήραν το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ.

Αυτά που συνέβησαν στο ξεκίνημα του αγώνα στο «Έτιχαντ», απλά… δεν γίνονται. Μόλις στο 4΄ ο Στέρλινγκ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, με ωραία ενέργεια και εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Σον Χέουνγκ Μιν, σκόρερ και στο ματς του Λονδίνου, αξιοποίησε δύο… δώρα του Λαπόρτ (το πρώτο απευθείας στον Κορεάτη, το δεύτερο στον Λούκας Μόουρα, που έδωσε στον Έρικσεν και αυτός στον Σον) και «γύρισε τούμπα» το παιχνίδι, σκοράροντας στο 7΄ και στο 10΄ (στο πρώτο γκολ φέρει ευθύνη και ο Έντερσον). Η Σίτι έβγαλε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και αντέδρασε άμεσα, στο 11΄, με τον Αγουέρο να στρώνει στον Μπερνάρντο Σίλβα και τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 2-2, με τη βοήθεια κόντρας στον Ρόουζ. Το… παρανοϊκό ξεκίνημα ολοκληρώθηκε στο 21ο λεπτό, όταν από παράλληλο γύρισμα του Ντε Μπρόινε, ο Στέρλινγκ με πλασέ από πολύ πλάγια αριστερά νίκησε τον Γιορίς για το 3-2.

Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο της Μάντσεστερ Σίτι, που ιδιαίτερα στις αρχές του β΄ ημιχρόνου πίεσε ασφυκτικά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε και τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 59΄ με τον Αγουέρο. Όμως οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν φρόντισαν να «τελειώσουν» την πρόκριση και η Τότεναμ βρήκε απάντηση στο 73΄, με τον Γιορέντε να στέλνει με το σώμα τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από κόρνερ του Τρίπιερ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, αλλά ο διαιτητής είδε το βίντεο και μέτρησε το γκολ (4-3).

Η τελευταία πράξη του «θρίλερ» παίχτηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Στέρλινγκ από πάσα του Αγουέρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και οι οπαδοί της Σίτι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, όμως με παρέμβαση του VAR ο Αργεντινός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε και η Τότεναμ πήρε μία επική πρόκριση.

Διαιτητής: Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Σισοκό, Σον (χάνει τον πρώτο ημιτελικό), Ρόουζ, Γουανιάμα

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Μεντί (84΄ Σανέ), Κομπανί, Λαπόρτ, Γουόκερ, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Νταβίντ Σίλβα (63΄ Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο, Στέρλινγκ

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Ρόουζ (90΄+ Σάντσες), Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Τρίπιερ, Γουανιάμα, Σισοκό (41΄ λ.τρ. Γιορέντε), Λούκας Μόουρα (82΄ Ντέιβις), Έρικσεν, Αλι, Σον

 

Διέλυσε την Πόρτο και πέρασε η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ήταν εξαρχής το φαβορί απέναντι στην Πόρτο, απέκτησε τον προσδιορισμό «ακλόνητο» μετά τη νίκη με 2-0 στο «Άνφιλντ», στον πρώτο αγώνα και, εν τέλει, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο νίκες, αφού επιβλήθηκε των Πορτογάλων και στο «σπίτι» τους, με 4-1 αυτήν τη φορά. Στους «τέσσερις» η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, που χθες άφησε εκτός συνέχειας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «Δράκοι» ξεκίνησαν αρκετά επιθετικά στο «Ντραγκάο», είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Κορόνα, Μαρεγκά και Μπραχίμι, αλλά ήταν οι «κόκκινοι» που άνοιξαν το σκορ. Αυτό συνέβη στο 26ο λεπτό, σε φάση που χρειάστηκε η συνδρομή του VAR, καθώς αρχικά το γκολ του Μανέ (από ασίστ του Σαλάχ) ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μετά την εξέταση του βίντεο, όμως, ο Μακέλι έδειξε σέντρα και η Λίβερπουλ ουσιαστικά είχε προκριθεί, αφού οι Πορτογάλοι χρειάζονταν πια τέσσερα γκολ.

Η ποιότητα των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε ανησυχίες, βεβαίως, με το σκορ να παίρνει διαστάσεις στην εξέλιξη του αγώνα. Στο 65΄ ο Φιρμίνο έδωσε στον Βαϊνάλντουμ κι εκείνος στον Άρνολντ, που έβγαλε την πάσα στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος πλασάρει τον Κασίγιας για το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα ο Μιλιτάο μείωσε για την Πόρτο με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Τέλες, αλλά η «απάντηση» της Λίβερπουλ ήταν «σκληρή»…

Στο 77΄ ήταν η σειρά του Φιρμίνο να γράψει το όνομά του στους σκόρερ, όταν εκμεταλλεύτηκε άριστα τη σέντρα του Χέντερσον για να σημειώσει με κεφαλιά το 1-3, ενώ στο 84΄ ήταν η σειρά του Φαν Ντάικ να «δοξαστεί», με τον Ολλανδό να διαμορφώνει το τελικό 1-4, επίσης με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ και γύρισμα του Μανέ.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Κίτρινες: Πέπε – Μανέ

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (46΄ Τικίνιο), Ντανίλο Περέιρα, Ερέρα, Μπραχίμι (81΄ Μπρούνο Κόστα), Μαρεγκά, Κορόνα (78΄ Φερνάντο Σάντος).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον (71΄ Χέντερσον), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (66΄ Γκόμες), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ, Ορίγκι (46΄ Φιρμίνο).

 

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!