Ο λόγος του Πόντιου είναι… σπαθί!

«Σας δίνω το λόγο μου. Τον λόγο του Πόντιου: θα σας χαρίσω τη χαρά, θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα. Πιστέψτε το», αυτά ήταν τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη στο κλείσιμο της ομιλίας του στην γιορτή των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ.

Αυτές τα λόγια που βγήκαν από το στόμα του εκείνη την ημέρα, δεν ήταν σκόρπιες λέξεις που τις έβαλες σε μια σειρά για να… μαγέψει τον κόσμο που άκουγε την ομιλία του. Ο Σαββίδης τα πίστευε αυτά που έλεγε, τα ένιωθε, ήταν λόγια καρδιάς!

Τότε ήταν 20 Απριλίου του 2016, τρία χρόνια και μία ημέρα η χαρά δεν ήρθε μόνο στην Τούμπα, αλλά σε κάθε γωνιά της γης, αφού το «ασπρόμαυρο» μικρόβιο βρίσκεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Η αλήθεια πως δεν ξέρω ποιος άλλος πλην του Σαββίδη θα είχε τις αντοχές να τα βάλει με ένα ολόκληρο σύστημα, που τον πολέμησε με τον πιο βρώμικο και αισχρό τρόπο, έτσι ώστε να δικαιολογήσει το γεγονός πως τον φοβόταν.

Το ΠΟΚ, έβλεπε αυτό που ερχόταν. Το ένιωθαν πως ο ΠΑΟΚ θα σπάσει τις αλυσίδες, που τον κρατούν δέσμιο και με μπροστάρη τον Ιβάν Σαββίδη ο αετός θα πετάξει ψηλά, τόσο ψηλά που δεν θα μπορούν να τον δουν ούτε με… κιάλια.

Η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο, είναι απλά η αρχή. Το έναυσμα για να στηθεί μια «ασπρόμαυρη» αυτοκρατορία. που θα κατακτά τους τίτλους, λόγω των όσων αποδίδει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι γιατί έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ παραγόντων σε… παράγκες.

Μπορεί ακόμα όλοι μας να βλέπουμε στιγμιότυπα από τη φιέστα και να βουρκώνουμε από συγκίνηση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η φετινή σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο στόχος της φετινής χρονιάς είναι το νταμπλ και η κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς καμία ήττα.

Ο αγώνας με τον Αστέρα για τα ημιτελικά δεν θα είναι διόλου εύκολος, η έδρα της Τρίπολης παραδοσιακά δυσκολεύει τον ΠΑΟΚ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου γνωρίζει τις… παγίδες που υπάρχουν και ήδη έχει επιστρατεύσει διάφορα μέσα (από video μέχρι ομιλίες) για να κρατήσει τους παίκτες του εγρήγορση.

Υ.Γ. Κάπου εδώ να ευχαριστήσω την κυρία Σεβαστή (την γιαγιά μου), που με έκανε ΠΑΟΚ. Όσα πρωταθλήματα και αν πάρει ο Δικέφαλος, οι στιγμές που έζησα στην Κυριακή θα μείνουν για πάντα χαραγμένες βαθιά στην ψυχή μου…

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Μάνος Τσαλγατίδης

Instagram: Manos.92

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!