Η viral εικόνα του Ιβάν Σαββίδης να πίνει καφέ στο «Μακεδονία Παλλάς» και στο τραπέζι να είναι το τρόπαιο του πρωταθλήματος «σηκώνει» πολλές λεζάντες.
Ο Γιώργης Σαββίδης προτίμησε το «Μολών λαβέ» όταν την ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Η FORZA θα μπορούσε να «δικαιώσει» το κινέζικο ρητό που λέει πως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Η συγκεκριμένη φωτογραφία ήρθε προς το φινάλε της 7ης σεζόν του Ιβάν Σαββίδη στα κοινά του ΠΑΟΚ. Μια από τις υποψήφιες λεζάντες, που θα μπορούσαν να μπουν στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι το «πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς».
Διότι ο Ιβάν Σαββίδης, από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και σήμερα, πέρασε από όλα αυτά τα στάδια. Ενα προς ένα.
Το πρώτο στάδιο το πέρασε και στη πρώτη του απόπειρα να εμπλακεί στα κοινά του ΠΑΟΚ, το 2006. Τότε, ο «Δικέφαλος» βρισκόταν στα χέρια του Γιάννη Γούμενου, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να τελεί υπό κατάληψη. Οι συνθήκες φαίνεται πως δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Συνέβησαν μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν σε αποτυχία τις προσπάθειες των δυο πλευρών να έρθουν σε ουσιαστικές επαφές.
Το 2012, πολλά είχαν αλλάξει, η διαδρομή που ακολούθησε ο Ιβάν Σαββίδης για να φτάσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν διαφορετική. Οι συνθήκες εντός ΠΑΟΚ ήταν εντελώς διαφορετικές. Και στις αρχές Αυγούστου του 2012, ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. «Με την αγαστή συνεργασία και το κοινό όραμα και φυσικά με την συμπαράσταση του κόσμου, ευελπιστούμε σύντομα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει αυτά που του αξίζουν». Η συγκεκριμένη ήταν μια από τις πρώτες ατάκες του Ιβάν Σαββίδη ως μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Πολλοί από εκείνους που βρισκόταν στις υπόλοιπες ΠΑΕ, και κυρίως εκείνοι που… μοίραζαν τη τράπουλα, αυτά τα λόγια τα αγνόησαν.
Τον Απρίλιο του 2013, μια από τις ατάκες του προέδρου και μεγαλομετόχου του «Δικεφάλου» που έμεινε στην ιστορία, και έδειχνε τις φιλοδοξίες του ήταν η εξής: «Στο λόμπι του Μακεδονία Παλλάς υπάρχει ένα ειδικό τραπέζι στο οποίο θέλουμε να βάλουμε την κούπα του πρωταθλήματος και του Champions League». Ηταν σαφές πως ο ομογενής επιχειρηματίας ήθελε με αυτό το τρόπο να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και να δείξει τις προθέσεις του. Τότε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να τον κοροϊδέψουν, υπενθυμίζοντας πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα αγωνιστεί στη φάση των ομίλων της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μετέφρασαν τη συγκεκριμένη ατάκα κατά το δοκούν.
Το 2015, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα SDNA, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έριξε για πρώτη φορά την ιδέα: «Εγώ πρότεινα σε τέτοια παιχνίδια, ας πούμε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, δεν είναι πολλά ματς, να καλούμε τους διαιτητές από το εξωτερικό. Έτσι ώστε οι φίλαθλοι να μην έρχονται στο γήπεδο με την προδιάθεση ότι αυτός ο διαιτητής θα συμπεριφέρεται απαράδεκτα».
Τον Μάρτιο του 2016, μετά τον ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την διαιτησία του Παππά, είχε δηλώσει: «Εγώ θέλω να παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης. Εγώ απαιτώ να απομακρύνουν από το ποδόσφαιρο όλους τους διαιτητές έχουν παραβεί νόμους. Μεταφέρω τα χαιρετίσματα του στο Λονδίνο, εκεί είναι ο κ.Μαρινάκης. Θεωρώ πως πρέπει να σταματήσει τα απαράδεκτα πράγματα ή να φύγει από το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ και να μείνει μόνος θα συνεχίσει να κάνει ενέργειες μέχρι την πλήρη διάλυση των φαινομένων. Δεν περιμένουμε τον Οκτώβρη. Ο νέος άνθρωπος της ΕΠΟ να είναι από την Θεσσαλονίκη, να είστε δίκαιοι και σωστοί άνθρωποι».
Πολλοί από εκείνους που τον άκουσαν, τον πολέμησαν. Και όλους αυτούς, σταδιακά, δύσκολα, με επιμονή, τους νίκησε…
ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ
Τον περασμένο Μάιο, ο Ιβάν Σαββίδης τοποθετήθηκε για πρώτο φορά για τα όσα έγιναν στην περιβόητη με την ΑΕΚ, στη Τούμπα, αναφερόμενος και στο μέλλον.
Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» μοίρασε συγχαρητήρια στο γλέντι κατάκτησης του κυπέλλου, και η ατάκα που έμεινε στους περισσότερους, όταν απευθύνθηκε στον Ράζβαν Λουτσέσκου, ήταν η εξής: «Δούλεψε από αύριο για τη νέα σεζόν, θα έχεις απεριόριστο μπάτζετ, ό,τι μου ζητήσεις. Πήρες ένα ακατέργαστο διαμάντι και το μετέτρεψες σε έναν πολύτιμο λίθο». Στο μυαλό κάποιων, η συγκεκριμένη ατάκα έμοιαζε με βούτυρο στο ψωμί τους. Θεώρησαν πως έπρεπε να τη βάλουν στην άκρη, περιμένοντας πως θα την χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή. Για να λέμε την αλήθεια, απλά ευελπιστούσαν πως ο Ιβάν Σαββίδης θα στεκόταν ανακόλουθος. Τι έγινε στη πορεία; Οι μεν «ερυθρόλευκοι» είδαν τη χρηματιστηριακή αξία του ΠΑΟΚ να πλησιάζει αυτή του Ολυμπιακού, που δεν το περίμεναν πως θα ερχόταν η στιγμή που θα το ζούσαν. Οι δε «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία να έχουν εκείνοι «απεριόριστο μπάτζετ» λόγω της εισόδου τους στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντ’ αυτού, από τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία τους από την επιστροφή τους στα «αστέρια», δεν ξόδεψαν ούτε ένα σεντ, με αποτέλεσμα να μη θέλουν να θυμούνται το τι συνέβη σε αυτό τους τον ευρωπαϊκό ταξίδι.
Όταν δε ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε επενδύσεις σε νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως οι Λέο Ζαμπά και Τσούμπα Ακπομ, κάποιοι στην Αθήνα αναρωτήθηκαν αν αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές του «απεριόριστου μπάτζετ». Ποδοσφαιριστές που συνέβαλαν στη φετινή πρωταθληματική πορεία του ΠΑΟΚ, και κάποιοι μάλιστα είχαν φροντίσει να απορρίψουν τον Ζαμπά όταν τους είχε προταθεί. Τέλος, από τη «πρεμούρα» τους να βρουν κάτι να πουν, πήγαν να ασχοληθούν και με τη διαχείριση των χρημάτων από την πώληση Πρίγιοβιτς, με τον ΠΑΟΚ να κάνει τρεις κινήσεις (Ινγκασον, Ολιβέιρα, Σβιντέρσκι) και να τους αποστομώνει.
«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ» ΣΤΟ «LIMIT DOWN»
Η ατάκα του Σαββίδη «θα φέρω τη χαρά στη Τούμπα» αποκτά μεγαλύτερη αξία λόγω της στιγμής που αυτή καταγράφηκε…
Αξίζει αυτή η ατάκα να μην απομονωθεί. Είχε καταγραφεί στις 20 Απριλίου 2016: «Βρήκα τον εαυτό µου στον ΠΑΟΚ. Περηφάνια, αντίσταση, όνειρο, κατάκτηση. Αυτά είναι τα ιδεώδη του πραγµατικού ΠΑΟΚ. Μόνο µαζί θα µπορέσουµε να ανοίξουµε τη νέα χρυσή εποχή της οµάδας µας. Και να γράψουµε τις ένδοξες ιστορίες του Συλλόγου. Ολοκληρώνοντας την οµιλία µου, να σηκωθούµε και να χειροκροτήσουµε το µεγαλείο που οραµατίστηκαν το 1926 οι ιδρυτές µας. Και να τιµήσουµε τη µνήµη όσων έφυγαν από τη ζωή, αλλά συνεχίζουν να µας εµπνέουν. Εµείς µαζί για µια ζωή. Χρόνια πολλά, ∆ικέφαλε Αετέ. Σας δίνω τον λόγο µου. Τον λόγο του Πόντιου: Θα σας χαρίσω τη χαρά, θα φέρω τη χαρά στην Τούµπα. Πιστέψτε το αυτό». Την ημέρα που ειπώθηκε, το πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει 40 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό!
Ηταν η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη απόσταση του «Δικεφάλου» από την κορυφή στην ιστορία του. Την ίδια στιγμή οι ασπρόμαυροι είχαν αποφασίσει την απόσυρσή τους από το κύπελλο. Το τι ακολούθησε, είναι λίγο – πολύ γνωστό. Ο ΠΑΟΚ την επόμενη χρονιά τερμάτισε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, ξεκινώντας το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς, ενώ πέρυσι και φέτος οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τη πλάτη του. Οσον αφορά το κύπελλο, ο ΠΑΟΚ το κατέκτησε τόσο πρόπερσι, όσο και πέρυσι, και συνεχίζει…
Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Οταν ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε για πρώτη φορά το θέμα παρουσίας ξένων διαιτητών στους σημαντικούς αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, κάποιοι… έκαναν πως παρεξηγήθηκαν, μην έχοντας κάτι άλλο να προτάξουν.
Οταν η σκέψη του Ιβάν Σαββίδη έγινε μονόδρομος, όσοι είχαν τις ενστάσεις τους, ευελπιστούσαν πως θα βρουν κάτι το μεμπτό να πουν.
Οταν η στατιστική έδειχνε πως ο ΠΑΟΚ δεν χάνει με ξένους διαιτητής, και όλοι οι υπόλοιποι δεν κερδίζουν ούτε στα μεταξύ τους παιχνίδι (οι του πρώην ΠΟΚ, το οποίο έγινε… νυν), προσπάθησαν να βρουν κάτι να πουν. Τι όμως να έλεγαν όταν έβλεπαν πως ο ΠΑΟΚ απλά δε χάνει, ανεξάρτητα από την καταγωγή του διαιτητή. Ελεγαν «κάντε ομάδα να κερδίζει τους διαιτητές». Τελικά, έγινε και αυτό…
Πηγή : FORZA