«Αδειάζω τη θέση του προέδρου!»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote TV και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μέλλον του στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, επιμένοντας στην απόφασή του να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο του Δικεφάλου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε, στη βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη όλα αυτά τα χρόνια, στην ανάγκη εύρεσης ιδιοκτήτη, στον Σούλη Μαρκόπουλο και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Πρέλεβιτς:

«Θα είναι καλό για την ομάδα, να σταματήσει η διοίκηση πρωτοδικείου. Εξυπηρέτησε κάποιες καταστάσεις, αλλά ο ανταγωνισμός έχει προχωρήσει, οι θέσεις  της διοίκησης πρέπει να είναι επαγγελματικές και να υπάρχει ιδιοκτήτης.

Όταν σε αμφισβητεί κάποιος, σκέφτεται τι θα έκανε αυτός στη θέση σου. Θα αδειάσω τη θέση μου, θα αδειάσω τη γωνιά. Η ομάδα ψάχνει ιδιοκτήτη. Πρέπει να προσεγγίσουμε χρηματοδότη»

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Μας έχει βοηθήσει πολύ ο κύριος Σαββίδης αλλά δεν φτάνει. Οι απαιτήσεις και ο ανταγωνισμός έχουν μεγαλώσει. Να’ ναι καλά ο άνθρωπος, μας βοήθησε πολύ, όμως η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι όπως ο τραυματισμός ενός αθλητή. Χρειάζονται 10 θεραπείες αλλά δεν έχει χρήματα για καμία. Ζητάει χρήματα, παίρνει για τρεις θεραπείες. Γίνεται κάπως καλύτερα, αρχίζει να παίζει αλλά επειδή δεν έγινε καλά, υποτροπιάζει. Μετά χρειάζονται 15 θεραπείες, παίρνει χρήματα για τις 5, μετά χρειάζεται 20 και μετά του κόβουν το πόδι».

Για το αν υπάρχει υποψήφιος ιδιοκτήτης;

«Μια μέρα μου ήρθε… φλασιά. Σκέφτηκα, γιατί να έρθει κάποιος; Υπάρχει μια διοίκηση που πάει καλά, υπάρχει ισχυρός πρόεδρος στο ποδόσφαιρο, που είναι ευεργέτης, γιατί να μπλεχτεί κάποιος; Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι δεν υπάρχει κανένας. Γι’ αυτό είπα, ότι τελείωσαν τα όπλα μου, δεν έχω άλλον τρόπο να βοηθήσω. Έχουμε ανοίξει την πόρτα και περιμένουμε ενδιαφερόμενους.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εμείς την κατάσταση. Χρειαζόμαστε ιδιοκτήτη. Πρέπει να αποδεχθούμε και οι ίδιοι ότι είμαστε ως εδώ και να έρθει ιδοκτήτης. Αυτός θα έχει τη στήριξη όλων και του ΑΣ!.

Για το keeppaokalive:

«Υπήρχε ενδιαφέρον με το keeppaokalive. Δεν ήταν έρανος, αλλά μια πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούσε κάποιος να αγοράσει προϊόντα της ομάδας. Ταυτόχρονα ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι υπό την έννοια της ενημέρωσης του κόσμου για την ανάγκη της ομάδας. Ξεκίνησε καλά αλλά κάποια στιγμή κόπηκε και δεν κατάλαβα το γιατί. Είχα πει ότι δεν θέλω να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Γι’ αυτό είχα πει ότι με λένε Μπάνε και όχι Ντάμπο. Έχω την εντύπωση ότι θα βρεθεί ιδιοκτήτης».

Για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις αποχωρήσεις παικτών:

«Τον Δεκέμβριο μαζί με τους συνεργάτες μου, είπα στους παίκτες ότι είναι ελεύθεροι, να βρουν κάτι καλύτερο. Αλλιώς καθίστε εδώ, μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο. Η ομάδα πήγε τελικό Κυπέλλου, έφτασε στους «16» της Ευρώπης και έχει θέση στο πρωτάθλημα που της επιτρέπει του χρόνου να παίξει ξανά στην Ευρώπη».

Για την πιο δύσκολη στιγμή του ως πρόεδρος:

«Η φετινή χρονιά. Έπρεπε να πω την αλήθεια, να πω ότι εκτίμησα λανθασμένα κάποιες καταστάσεις. Στα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργήσαμε άψογα. Μετά άλλαξε και το μπάσκετ και τα έσοδα δεν έφταναν γιατί διπλασιάστηκαν τα έξοδα».

Για τη λύση της συνεργασίας με τον Σούλη Μαρκόπουλο:

«Όταν θέλεις να είσαι πρόεδρος πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Αλλιώς πάνε στο σπίτι σου. Είχαμε αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξουμε το στιλ του μπάσκετ γιατί το μπάσκετ έχει αλλάξει. Ο Σούλης έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ ως προπονητής και άνθρωπος, με μεγάλη κατανόηση καταστάσεων, στις πληρωμές, στην πορεία της ομάδας… Κάποια στιγμή όμως πρέπει να πάρεις αποφάσεις. Κάποια στιγμή όμως έρχεται η στιγμή που λες ότι δεν κάνεις».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!