Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την τακτική Ολυμπιακού και ΑΕΚ να στοχοποιήσουν τον Μέλο Περέιρα, που δεν απέδωσε με την παραμονή του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ.
Η… μετωπική σύγκρουση της σύμπραξης ΑΕΚ – Ολυμπιακού με τον Περέιρα, δεν είχε αποτέλεσμα. Οι –αδικαιολόγητα- αγωνιώδεις προσπάθειες επηρεασμού της επιτροπής που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, μάλλον έφεραν τα αντίθετα από τα επιθυμητά (γι αυτούς αποτελέσματα).
Η επιτροπή ανακοίνωσε την παραμονή του Μέλο Περέιρα στη θέση του επικεφαλής της ΚΕΔ, αγνοώντας το bullying, τόσο της ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού. Το ερώτημα είναι γιατί οι πρώην εχθροί και νυν συνέταιροι (σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο για να μην παρεξηγούμαστε), έκαναν τόσο μεγάλο αγώνα για να απομακρυνθεί ο Πορτογάλος Αρχιδιαιτητής.
Ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Ολυμπιακός δικαιούνται να έχουν παράπονα από την διαιτησία. Στο σύνολο των αγώνων που σφύριξαν Έλληνες διαιτητές, οι δυο ομάδες ευνοημένες είναι και όχι αδικημένες. Η ομάδα που είχε αποδεδειγμένα παράπονα από τον τρόπο που την αντιμετώπισαν οι διαιτητές, είναι ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εξόφθαλμων αποφάσεων που ο Δικέφαλος αδικήθηκε, χάνοντας βαθμούς, όπως το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ο αγώνας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει και μια συνολικά φάση σε όλο το πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε και αναφέρομαι στο χέρι του Βιειρίνια που δόθηκε πέναλτι στη Λαμία, στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, δεν ασχολήθηκε ούτε μια φορά με την διαιτησία ή τον Μέλο Περέιρα, τον οποίο θυμίζω επισκέφθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παραμονές του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν η δεύτερη επίσκεψη στον Πορτογάλο ενώ ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Επί της ουσίας τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ, γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται να έχουν παράπονα από την διαιτησία, την ΚΕΔ και τον Περέιρα. Η πίεση που άσκησαν για την αντικατάσταση του Πορτογάλου, αφορά την επικοινωνιακή πολιτική των δυο συνεταίρων, στο εσωτερικό των οργανισμών τους.