«Έδωσα ό,τι είχα για τον ΠΑΟΚ»

Πιθανότατα στην τελευταία του Συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα τη φετινή χρονιά, ενώ αρκετές φορές διέκοψε τις δηλώσεις του, χωρίς να μπορεί να διατηρήσει τα δάκρυά του.

Πάντως, σχετικά με το μέλλον του, ζήτησε λίγο χρόνο μέχρι να οριστικοποιηθεί τι θα συμβεί, χωρίς να κάνει ακόμα συνολικό απολογισμό για τη διετή παρουσία του στην ομάδα.

Αναλυτικά ο προπονητής του Δικεφάλου ανέφερε:

«Είναι μια περίεργη και ιδιαίτερη μέρα για όλους μας. Δεν έχω να αναλύσει πράγματα για το παιχνίδι, δεν έχει αξία. Θα σας πω αυτά που είπα και στους παίκτες. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ειδικά μετά το Φλεβάρη. Είναι μεγάλη επιτυχία, σα να πήρε τίτλο ο ΠΑΟΚ, που σήμερα υπήρχε κανονική ομάδα που πάλεψε σε παιχνίδι Play Off. Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, είμαστε πολύ περήφανοι για τους παίκτες και όλο το σταφ, πέρασαν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Μείναμε όρθιοι, είχαμε πνεύμα και στάση που αξίζει να έχει ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ δημόσια αυτά τα καταπληκτικά παιδιά, τους χαρακτήρες που όρθωσαν το ανάστημά τους και τελειώσαν τη χρονιά μαζί μας, αξίζουν πολλά. Φτάσαμε κοντά στο να σηκώσουμε τίτλο, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι μέλη της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου, όλο το τιμ, τους ανθρώπους στα γραφεία γιατί βίωσαν ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα, που επιλέχθηκα να είμαι στον ΠΑΟΚ παρά τις δύσκολες στιγμές. Μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα, υπό άλλες συνθήκες κι αυτό με στεναχωρεί. Όλα τα υπόλοιπα τα έχω βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, για το μπάτζετ και τα λεφτά.

Πρέπει να υπάρχει συσπείρωση και όχι απόδοση ευθυνών. Δεν σηκώνω κουβέντα για κανέναν από τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ, είναι τίμιοι, ηθικοί και εργασιομανείς. Όποιος λέει κάτι άλλο, είναι εκτός πραγματικότητας και εξυπηρετεί συμφέροντα.

Ευχαριστώ τη διοίκηση του Μπάνε που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας».

Για το κίνητρο που είχε να μείνει ως το τέλος:

«Όταν λέω κάτι, το τηρώ μέχρι το τέλος. Το κίνητρό μου ήταν πολύ μεγάλο, να μείνω στον ΠΑΟΚ. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, πίστεψα πολύ στην ομάδα, στο γκρουπ που δημιουργήσαμε. Ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί η λύση και ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας.

Τα παιδιά έμειναν συσπειρωμένα και παρά τις απώλειες ως το Φλεβάρη ήταν εμφατικά μέσα στους στόχους, σε Κύπελλο, πρωτάθλημα και Ευρώπη. Από εκεί και μετά όλα άλλαξαν. Όσο υπήρχαν άνθρωποι να στηρίζουν, εγώ δεν μπορούσα να είμαι αυτός που θα φύγω. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν κάθε μέρα εκεί, γι΄αυτό έμεινα ως το τέλος».

Για το έργο που άφησε στον ΠΑΟΚ και το μέλλον:

«Ολοκληρώσαμε μια διαδρομή δύο ετών, δεν είναι ώρα για υπολογισμό. Πρέπει να μας δοθεί χρόνος, κάποιοι βάλαμε το προσωπικό μας εγώ πολύ κάτω από την ομάδα. Μακάρι το πρόβλημα να είναι η απαρχή για κάτι μεγάλο για τον ΠΑΟΚ, εκεί που αξίζει. Είναι πολύ νωρίς για εμένα προσωπικά».

Για αυτούς που εννοεί, όταν κάνει λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων:

«Αναγκάστηκα φέτος να βγω πιο μπροστά, να παρουσιάσω το πρόβλημα. Εκτέθηκα πιο πολύ, παρ’ ότι είμαι εδώ για τα αγωνιστικά θέματα. Δεν είμαι αυτός που θα ρίξει λάδι στη φωτιά. Δεν είναι αρμοδιότητά μου και θέλω με νηφαλιότητα να είναι όλοι στην προσπάθεια αυτή».

Για το χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε:

«Πριν από δύο χρόνια, είχε παραπάνω κόσμο απέναντί μου. Όταν βγήκα από την αίθουσα, πίστευα ότι δεν είμαι ο κατάλληλος. Αντικατέστησα τον Σούλη Μαρκόπουλο, βίωσα την αμφισβήτηση. Αυτό ήταν κίνητρο για μένα, να αποδείξω τι αξίζω. Το χειροκρότημα δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή τρόπαια. Ευχαριστώ αυτούς που μας στήριξαν. Ο κόσμος έχει σοβαρό μπασκετικό κοινό, είναι μεγάλη χαρά για μένα που μας χειροκρότησαν. Είναι νωρίς για απολογισμό.

Νιώθω καλά με τον εαυτό μου, γιατί έδωσα ό,τι είχα».

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!