Ο απολογισμός της Συνέλευσης

Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του ΑΣ ΠΑΟΚ, όπου συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον σύλλογο.

Αφού αναλύθηκαν όλοι οι ισολογισμοί του Ερασιτέχνη για τα έσοδα και τα έξοδα, από τις 1/1 του 2018 έως και τις 31/12 του ίδιου έτους, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, ο οποίος αναφέρθηκε στα πάντα.

Ξεκίνησε δίνοντας συγχαρητήρια στον νέο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και αναφέρθηκε πως η φετινή Γενική Συνέλευση ήταν η ευτυχέστερη των τελευταίων ετών, μετά το νταμπλ της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Στην συνέχεια μίλησε για τα τμήματα του βόλεϊ (ανδρικό και γυναικείο) και τόνισε πως αν και ο ΠΑΟΚ ήταν πάντα κομπάρσος, πλέον με τον Αντώνη Τσαλόπουλο και τον Κώστα Αμοιρίδη να ηγούνται των τμημάτων αυτό θα αλλάξει και ο Δικέφαλος θα είναι άκρως ανταγωνιστικός. Τέλος, συνεχάρη το γυναικείο τμήμα χάντμπολ για το νταμπλ και αναφέρθηκε για όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΑΣ αναφέρθηκε στο τμήμα μπάσκετ και στο θέμα που προέκυψε με τον επιχειρηματικό όμιλο του Γιώργου Καραμάνου, ακούστηκαν οι δικές του σκέψεις και πως αν πετύχει η συνεργασία, όλα θα κυλήσουν ομαλά, αν όμως, δεν πάνε καλά τα πράγματα, θα πρέπει την επόμενη βδομάδα να γίνει μία συνάντηση επωνύμων παραγόντων, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Στην συνέχεια, όλοι οι έφοροι του ΑΣ πήραν τον λόγο και ανέλυσαν κάποια πράγματα για τα τμήματά τους, όπως και ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Κώστας Παϊσιάδης.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην Γενική Συνέλευση του ΑΣ ΠΑΟΚ:

Θανάσης Κατσαρής (Πρόεδρος ΑΣ ΠΑΟΚ):

«Να καλωσορίσω τον Δήμαρχό μας. Επιτέλους, έχουμε δικό μας Δήμαρχο! Εμείς τον θέλουμε Δήμαρχο της πόλης, αλλά παράλληλα να ικανοποιεί και θέματα του ΠΑΟΚ. Και ξέρουμε ότι ο Δήμαρχος, για όσα θέματα απασχολούν τον ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται να τον απασχολούμε, αυτός θα μας απασχολεί, καθώς ξέρει τα θέματα που έχει το γήπεδο, και θα τα προχωράει αυτός! Θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ακόμα μια φορά, γιατί είναι πάντα δίπλα μας. Η φετινή συνέλευση, είναι από τις πιο ευτυχέστερες, γιατί είμαστε νταμπλούχοι!

Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε με τις προσπάθειες του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και όλης της ομάδας, μαζί με τους φιλάθλους, να κατακτήσει το νταμπλ αήττητος, αν και θα έπρεπε να το γιορτάζουμε για δεύτερη χρονιά! Εύχομαι και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη, καθώς και η νέα χρονιά θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα. Αλλά επειδή εμείς εδώ είμαστε από τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, οι επιτυχίες δεν σταματάνε. Ξεκινώντας από το βόλεϊ, ο ΠΑΟΚ τα τελευταία πέντε χρόνια κατακτά έναν τίτλο. Άλλες φορές και τους δύο, και άλλες πάντα έναν».

«Ο Δικέφαλος, ήταν πάντα κομπάρσος στο βόλεϊ, και κινούμασταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά πλέον, χάρη στον κ.Τσαλόπουλο που είναι κοντά μας, καθώς το άθλημα κατόρθωσε να χρειάζεται εκ μέρους του Ερασιτέχνη, την μικρότερη δυνατή οικονομική συνδρομή. Καθώς, έχοντας χορηγούς αλλά και εισιτήρια διαρκείας, κατάφερε να είναι αυτάρκης η ομάδα, όχι μόνο για να υπάρχει, αλλά και να πρωταγωνιστεί. Το γυναικείο χάντμπολ, πέτυχε και αυτό το νταμπλ, καθώς και αυτό το τμήμα χρόνια το πολεμούσε, και φέτος το έκανε. Υπάρχει επίσης και το γυναικείο ποδόσφαιρο, που είναι πάντα πρωταγωνιστής. Δεν καθιερώνουν το κύπελλο, για να μην είμαστε και εκεί νταμπλούχοι. Το γυναικείο βόλεϊ, εδώ και τρία χρόνια, μας κάνει χαρούμενους. Ξεκίνησε σε μία εποχή όπου έπαιζε στα σχολικά γήπεδα, και τώρα, κατόρθωσε, παρόλο που το βάλανε κάποιες τρικλοποδιές, και το ανάγκασαν να πρέπει να ανέβει ακόμα μια κατηγορία, με τον Κ.Αμοιρίδη στο πλευρό του, να ανέβει στην Α’1».

«Πιστεύω και η φετινή χρονιά, μετά από σούπερ επιτυχημένες χρονιές, θα πρωταγωνιστήσει, και θα καταλάβουν αυτοί που μονοπωλούσανε το βόλεϊ, ότι θα υπάρχει και άλλος αντίπαλος. Επίσης, υπάρχει και η άρση βαρών, ο στίβος, η πάλη, τα οποία είναι τμήματα που δραστηριοποιούνται και κινούνται σε υψηλά επίπεδα, με κατακτήσεις πρώτων θέσεων. Επιθυμία μας είναι να συνεχιστεί αυτή η πορεία σε όλα τα τμήματα, και σε αυτό το θέμα θα χρειαστούμε την συμπαράσταση όλων σας, γιατί όσο περνάνε τα χρόνια και δυσκολεύουν οι καιροί, ένα διαρκείας ή ένας χορηγός, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας βοηθούν, αλλά χρειαζόμαστε και άλλους ανθρώπους, λιγότερο δυνατούς, για να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα. Μετά από τόσα χρόνια που είμαι στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, έχω να σας πω ότι δεν χρωστάει σε κανέναν! Ποτέ δεν ήμασταν καλύτερα!»

Γιάννης Ελευθεριάδης (Γενικός αρχηγός υγρού στίβου):

«Η ομάδα πόλο αντρών έκανε μία εξαιρετική πορεία, και κατάφερε να κατακτήσει την πέμπτη θέση στη κανονική διάρκεια, αλλά αποκλείστηκε από τον Απόλλων Σμύρνης στα Play-off. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, που είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει το τμήμα. Οι υποδομές μας είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, και προκρίνονται πάντα στις τελικές φάσεις. Οι ακαδημίες, δεν είναι τυχαίες, καθώς παίκτες πάνε και στην πρώτη ομάδα, αλλά και γενικά στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε αρκετούς αθλητές, οι οποίοι είναι στις Εθνικές ομάδες. Ένας από αυτούς, είναι ο Γιάννης Κεχαλάρης, που είναι έφηβος, και βρίσκεται στην Εθνική ομάδα. Επίσης, αναφορά θέλω να κάνω και στο γυναικείο πόλο, το οποίο 16 του μηνούς διεκδικεί την άνοδό του στην Α’1. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, μα πάνω απ’όλα των Κώστα Αμοιρίδη, που είναι πάντα δίπλα στο τμήμα».

Κώστας Βαρδαλής (έφορος γυναικείου ποδοσφαίρου):

«Είμαι πολύ περήφανος που μπήκε στη ζωή μου ο πρόεδρος, μέσα από την συνεργασία. Είμαι αρκετά χρόνια μέλος του Ερασιτέχνη, αλλά με εξέπληξε πρώτα σαν άνθρωπο, και μετά σα παράγοντα, η βοήθεια του Κατσαρή. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Κ.Αμοιρίδη, αλλά και τον κ.Δημοκράτη Παπαδόπουλο, για την στήριξή τους. Στόχος για το γυναικείο ποδόσφαιρο, είναι μόνο το νταμπλ, αλλά δυστυχώς, το κύπελλο φέτος δεν διοργανώθηκε ποτέ. Φέτος, επιδιώξαμε την αναβάθμιση των συνθηκών προπονήσεων αλλά και αγώνων, αλλά κυρίως σε συνεργασία με την ΠΑΕ και τον Α.Σ. ΠΑΟΚ, καταφέραμε να αποφύγουμε τα πλαστικά γήπεδα. Ακόμα και στον ρουχισμό, υπήρξαν ποιοτικές αλλαγές, ενώ και στη Ν.Μεσημβρία, είχαμε ιατρική περίθαλψη. Τη φετινή χρονιά, επιλέξαμε να αποδεσμεύσουμε μεγάλες σε ηλικία παίκτριες, και φέραμε νεαρές διεθνείς, που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα και τα επόμενα χρόνια. Επίσης, τα έσοδα διπλασιάστηκαν, και το γυναικείο ποδόσφαιρο ανέβηκε, με την αυτοκρατορία που έχουμε χτίσει!»

Βασίλης Αγγελίδης (έφορος γυναικείου μπάσκετ):

«Τα τελευταία χρονιά, η ομάδα πάλευε για να μείνει σε αξιοπρεπή πορεία, και το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, η ομάδα έπαιξε στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, καθώς κατάφερε να τερματήσει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Επίσης, πολλές παίκτριες από τις μικρότερες ηλικίες, κατάφεραν και αγωνίστηκαν στην πρώτη ομάδα, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό τόσο για εμάς, όσο και για το γυναικείο μπάσκετ. Μεγάλες επιτυχίες είχαμε και στις υποδομές, που κατάφεραν να κατακτήσουν τα πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ και στα Πανελλήνια τα πήγαν εξαιρετικά. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Θανάση Κατσαρή, που είναι μαζί μας, και είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί σας. Είναι τιμή για τον ΠΑΟΚ, να αναφέρονται όλοι στο όνομά του με τα καλύτερα λόγια, καθώς δεν χρωστάει πουθενά. Να ευχαριστήσω και τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο, που ήταν μαζί μας, ενώ και οι χορηγοί μας που μας συμπαραστάθηκαν σημαντικά».

Γιώργος Χατζηβασιλειάδης (έφορος Γυναικείου βόλεϊ):

«Θέλω να συγχαρώ όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ, για τις εξαιρετικές πορείες που έκαναν την φετινή χρονιά. Για το τμήμα που είμαι έφορος, τα λόγια είναι περιττά. Παρά τον «πόλεμο» που δεχθήκαμε από τις ομοσπονδίες, με τις αλλαγές που έγιναν σε κατηγορίες και ξένες, εμείς καταφέραμε να ανέβουμε στην Α’1, και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να πρωταγωνιστήσουμε! Θέλω να αναφερθώ και στις νεάνιδες, που κατάφεραν και κατέκτησαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο κλειστό της Πολίχνης, και είμαι σίγουρος ότι πολλές από τις παίκτριες που είχε στο ρόστερ της το τμήμα, θα συμμετέχουν και στη πρώτη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο αλλά και τον γραμματέα του Α.Σ., που είναι πάντα δίπλα μας, και παράλληλα να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήσασταν κοντά μας».

Χάρης Μάλλιος (Έφορος Πάλης):

«Είναι η τέταρτη χρονιά, στην οποία το τμήμα πάλης συνεχίζει να φέρνει τίτλους στην ομάδα. Τη φετινή σεζόν, κατακτήσαμε 4 μετάλλια, με τα 2 να είναι χρυσά. Είμαστε τυχεροί, που έχουμε δίπλα μας τον κ.Αμοιρίδη, καθώς εκτός από την χρηματική βοήθεια, είναι και η στήριξη που μας δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο. Με την πραγματοποίηση του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Παλατάκι, δείξαμε τη δύναμή του. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί θα έρθει ακόμα περισσότερος πόλεμος!»

Γρηγόρης Πετρίδης (έφορος Χάντμπολ):

«Πριν από 14 χρόνια, ανέλαβα μαζί με τον πρόεδρο του Α.Σ. ΠΑΟΚ το τμήμα του χάντμπολ, και σε αυτά τα χρόνια έχει 6 τίτλους. Από τη φετινή χρονιά, θα ζητήσω να χειροκροτήσετε τα παιδιά, γιατί παρά το χαμηλό μπάτζετ, καταφέραμε και κοντράραμε και την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, και παρά τα λίγα χρήματα που υπήρχαν, μπήκαμε στα Play-off, και όσοι είδατε τους αγώνες, η πρόκριση στους τελικούς χάθηκε στην παράταση. Η επιλογή μας να αποδεσμεύσουμε τους δύο ξένους, πιστεύω ότι μας δικαίωσε, καθώς με αμιγώς ελληνικό σχήμα, καταφέραμε να κάναμε μία αξιοπρεπέστατη πορεία. Θα γίνει και του χρόνου μία μεγάλη προσπάθεια, καθώς η διεμβόλιση από το λεκανοπέδειο είναι καθημερινή, αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε και θα μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, ώστε να είμαστε και του χρόνου στις πρώτες θέσεις».

Δημήτρης Χασεκίδης (έφορος γυναικείου χάντμπολ):

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για τις φετινές πορείες τους, και εύχομαι του χρόνου να πάμε ακόμα καλύτερα. Ξεκινώντας με τις ακαδημίες, οι οποίες δεν χρωστάνε ούτε 1 ευρώ, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να στελεχώσουμε την πρώτη ομάδα με νεαρές παίκτριες, ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι το γηπεδικό, αλλά θεωρώ ότι ο κ.Ζέρβας θα δώσει λύση. Για την πρώτη ομάδα, δεν έχω να πω και πολλά. Πέτυχε το νταμπλ, και ελπίζω ότι και του χρόνου θα καταφέρουμε να διατηρηθούμε στη κορυφή. Θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο του Α.Σ., Θανάση Κατσαρή, που με την βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη αλλά και του Αντώνη Τσαλόπουλου, κρατάνε το τμήμα ψηλά, ενώ και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που ήταν όλη τη χρονιά στο γήπεδο, και μας στήριξαν με τον δικό τους τρόπο!»

Κώστας Παϊσιάδης (Αντιπρόεδρος βόλεϊ):

«Είμαστε ένα τμήμα που κοστίζει πάρα πολλά λεφτά. Υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν πολλά χρήματα, όπως ο Αντώνης Τσαλόπουλος και ο Θανάσης Κατσαρής, που «κουβαλάνε» το τμήμα. Πέντε χρόνια τώρα μένουμε στους τίτλους, ενώ για την ομάδα που σχεδιάζεται τη νέα χρονιά, είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να μείνει ψηλά. Η περσινή χρονιά κρίθηκε στους τελικούς σε αγωνιστικές λεπτομέρειες, αλλά έχουμε ανθρώπους στο τμήμα που γνωρίζουν πραγματικά το σπορ. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς, είναι να είμαστε και του χρόνου στους τίτλους, καθώς σχεδιάζεται ομάδα μεγάλων προδιαγραφών. Επίσης, θέλω να αναφερθώ και στις υποδομές, καθώς προσλήφθηκε ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στις ακαδημίες».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!