inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Συνεντεύξεις

«Ευχαριστώ… τον Καραπαπά!»

Ο Κυριάκος Κυριάκος ανοίγει τα χαρτιά του στο INPAOK, λίγο πριν τη μάχη των Εθνικών Εκλογών

Θόδωρος Χαστάς
14.06.2019 12:49
Share
kyr kyr
SHARE

Μετά από 15 χρόνια στον ΠΑΟΚ, ο Κυριάκος Κυριάκος θέλησε να βάλει έναν ακόμα ψηλό πήχη στην καριέρα του. Η υποψηφιότητά του στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον Κίνημα Αλλαγής προξένησε έκπληξη σε πολλούς, αλλά προφανώς όχι και στον ίδιο που έβλεπε τον εαυτό του κάποια στιγμή στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Έτσι, οι κόντρες με τον Κώστα Καραπαπά και τους υπόλοιπους… εξέχοντες παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα δώσουν τη θέση τους σε μάχες στα έδρανα της Βουλής. Μάλιστα, ο ίδιος ευχαριστεί τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την “προπόνηση” που του έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Το πρώην πλέον στέλεχος της ΠΑΕ μίλησε στο INPAOK για τα εφόδια που του έδωσε η ενασχόλησή του με τον Δικέφαλο, τη νέα προοπτική που ανοίγεται μπροστά του, αλλά και τους λόγους για τους οποίους ζητά τον “σταυρό” των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Για όλους τους υπόλοιπους, η απόφασή σου να κατέβεις στην πολιτική ήταν κάτι ξαφνικό. Εσύ το είχες προετοιμάσει στο μυαλό σου και στην πράξη;

Το προετοίμαζα ένα χρόνο περίπου. Ένα θέμα ήταν θέση μου στον ΠΑΟΚ, με μεγάλη φθορά και απαιτήσεις στην καθημερινότητα. Πριν ένα χρόνο σκέφτηκα πως δεν είχα άλλες αντοχές, οπότε δε θα ήμουν καλός στη δουλειά που έκανα. Υπήρχαν συζητήσεις για έναν άλλον επαγγελματικό προσανατολισμό, στα media του ομίλου του Σαββίδη, αλλά προέκυψε η πρόταση αυτή που άλλαξε τα δεδομένα. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα όμως. Δε σταμάτησα από τον ΠΑΟΚ γιατί είχα πρόταση να κατέβω στις βουλευτικές εκλογές, είχα αποφασίσει να σταματήσω από πριν.

Πότε ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκες, που είχες εικόνα του εαυτού σου στα έδρανα της Βουλής.

Το έχω κάνει εικόνα στο μυαλό μου από πολύ μικρή ηλικία. Πάντα θεωρούσα ότι θα μπορούσα να προσφέρω. Μου αρέσει η πολιτική, και ως θεσμός και ως κατεύθυνση. Η σοβαρή σκέψη και ο σοβαρός στόχος είναι μπροστά μου τώρα, είναι η εκλογή μου. Δεν κατεβαίνω για τη συμμετοχή ή την εμπειρία. Θα ήταν και ανόητο να πάρω τέτοια ρίσκα, να αφήσω δηλαδή τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή που είναι παντοδύναμος, να αφήσω τις άλλες προτάσεις που είχα στη μέση, για να ασχοληθώ με τις εκλογές. Πρόκειται φυσικά για μια πολύ δύσκολη μάχη, πιθανότατα για μόλις μία έδρα που θα έχει το Κίνημα Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη. Οπότε πάω στην ουσία να συναγωνιστώ ανθρώπους που είναι χρόνια στο χώρο. Βλέπω ότι υπάρχει πολλή αγάπη από τον κόσμο, κυρίως μεγάλη εκτίμηση που είναι το πιο σημαντικό, όχι απαραίτητα γιατί τους άρεσε αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια αλλά γιατί έγινε με μια έντιμη προσπάθεια και καλή προαίρεση. Αυτό είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο ήδη, γιατί στην ουσία, πολιτική έκανα και στο ποδόσφαιρο.

Είσαι το χαρακτηριστικό παιδί που μεγάλωσε με τον Ανδρέα Παπανδρέου φωνάζοντας “ΠΑΟΚ, ΠΑΣΟΚ, ηλεκτροσόκ”;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι το παιδί που μεγάλωσε με τον Χαρίλαο Φλωράκη. Κυριολεκτικά. Ο πατέρας μου ήταν συνεργάτης του, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚΕ τη δεκαετία του 80′, μέχρι το τέλος της δεκαετίας και τη διάσπαση της αριστεράς. Ο πατέρας μου ήταν ανανεωτικός, κάτι που τον έφερε στην αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ. Την πρώτη φορά που ψήφισα στη ζωή μου ήταν ΠΑΣΟΚ, κάτι που γίνεται συνεχώς μέχρι τώρα. Γιατί; Γιατί πιστεύω ακόμα στις ιδεολογίες. Θεωρώ ότι τα κόμματα είναι ένας φορέας ιδεολογιών, ο κόσμος ψηφίζει τις ιδέες και όχι τα πρόσωπα. Επίσης τα κόμματα, όπως και οι ομάδες στο ποδόσφαιρο, δεν ανήκουν στον πρόεδρό τους! Τα κόμματα ανήκουν στη βάση τους. Ο κόσμος διαμορφώνει τα ρεύματα, το χάσαμε λίγο την τελευταία 15ετία, αλλά πάλι εκεί θα επιστρέψουμε.

Φυσικά, ο Αντρέας Παπανδρέου ήταν είδωλο όλων των Ελλήνων γιατί ήξερε να αφουγκράζεται την κοινωνία και να της απευθύνεται. Ήταν είδωλο και για τη δουλειά μου, όχι μόνο για την πολιτική μου κατεύθυνση. Το “ΠΑΟΚ, ΠΑΣΟΚ, ηλεκτροσόκ” βέβαια ήταν ένα αγαπημένο σύνθημα της εφηβείας μου…

Από τον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, από εκεί δημοσιογραφία, ΠΑΟΚ, πολιτική. Ήρθαν όλα όπως τα προγραμμάτιζες;

Όπως τα ονειρευόμουν, όχι όπως τα προγραμμάτιζα. Πήγαινα χωρίς πρόγραμμα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχω λίγο χρόνο για τις αποφάσεις που έπαιρνα. Είμαι ένα πολύ τυχερό παιδί, και μέχρι στιγμής όλα μου έχουν βγει θετικά. Θέλει και τύχη, όταν αποφασίζεις να απορρίψεις ένα μεγάλο πανεπιστήμιο για να γίνεις πρακτικάριος στη δημοσιογραφία, όταν πας καλά εκεί και το αφήνεις για να μεταβείς στο περιοδικό του ΠΑΟΚ που δεν ήξερε κανείς τότε αν θα υπάρχει αύριο, όταν δέχεσαι στα 25 σου μια πρόταση από τον Γούμενο να αναλάβεις υπεύθυνος επικοινωνίας, που δεν ξέρεις αν θα σε πάρουν με τις πέτρες, να καβαλήσεις αυτό το κύμα και να το φέρεις στα μέτρα σου, όταν στην καλή εποχή του ΠΑΟΚ, λες παραιτούμαι και πάω στην πολιτική. Όλα αυτά θέλουν τύχη και στήριξη.

Βέβαια τώρα, από τις μάχες με τον Καραπαπά και όλους του παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταβαίνεις σε μάχες με Τσίπρα και Μητσοτάκη. Είναι λίγο… σουρεάλ όλο αυτό;

Θα πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα, συνολικά έχουμε μιλήσει αρνητικά για αυτόν. Θα πρέπει να πω ευχαριστώ γιατί με προπόνησε για σκληρότερες μάχες!
Το σουρεάλ της υπόθεσης είναι το μία συγκυριακή παιδική μας συλλογική επιλογή μπορεί να μας φέρει στο σημείο να “σκοτωνόμαστε” είτε λεκτικά, είτε -ακόμα χειρότερα- φυσικά, με ξύλο μεταξύ μας.

Εγώ έγινα ΠΑΟΚ γιατί κάποιος στα 3 μου, μου έφερε μια ασπρόμαυρη στολή και τη λάτρεψα. Άλλος έγινε από τον μπαμπά του. Πάντως είναι μια συγκυριακή επιλογή. Αγαπάς την ομάδα σου, είναι εθιστικό να είσαι οπαδός, αλλά το να φτάσεις να σκοτώνεσαι για αυτό, αυτό το βλέπω σουρεάλ.

Με τον ΠΑΟΚ άλλαξες πολλούς προέδρους, τώρα έχεις πρόεδρο μια γυναίκα, τη Φώφη Γεννηματά.

Γενικά είχα μεγάλη συνεργασία με γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια, και δουλεύω καλά με αυτές. Έχουν αυτό που μου λείπει, είναι λίγο πιο οργανωτικές από εμάς. Δεν είχα πολλές επαφές ακόμα με την κυρία Γεννηματά, αλλά οι λίγες αυτές προσωπικές επαφές, μου άφησαν μια εξαιρετική εικόνα, καλύτερη από αυτή που πίστευα από τη δημόσια εικόνα της.

Οι περισσότεροι λένε ότι μπαίνουν στην πολιτική γιατί θέλουν να αλλάξουν -έστω λίγο- τον κόσμο. Εσύ γιατί το κάνεις; Γιατί να σε ψηφίσει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης;

Για να μην πάει για μπάνιο εκείνο το Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική! Η αλήθεια είναι ότι με ενδιαφέρει η επικοινωνία της πολιτικής σε πρώτο επίπεδο, να αλλάξουμε λίγο την άποψη του κόσμου για τους πολιτικούς συνολικά. Το branding της πολιτικής έχει φθαρεί τόσο πολύ που μας οδηγεί σε πολύ σκοτεινές καταστάσεις. Την τελική μου απόφασή να κατέβω στην πολιτική την πήρα το βράδυ των αποτελεσμάτων των προηγούμενων εκλογών, όταν είδα ότι το 13,5% των νέων 17-21 χρονών ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Εκείνη η κάρτα στην τηλεόραση με έκανε να πω το οριστικό “ναι”.

Τι προβλέψεις κάνεις για τις επερχόμενες εκλογές;

Βλέπω ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού, με τα δυο κόμματα να παίρνουν χαμηλότερο ποσοστό από την ανάγκη των ανθρώπων να πιστέψουν σε μια παράταξη. Ούτε η Νέα Δημοκρατία φτάνει σε κάποιο φοβερό πικ, ούτε ο Σύριζα κρατάει τις σταθερές του.

Αυτό που οραματίστηκε ο κ. Τσίπρας υποχωρεί, υποχωρεί σημαντικά γρήγορα. Ένα κόμμα που έφτασε γρήγορα από το 4% στο 30%, η αντίστροφη πορεία μπορεί να είναι το ίδιο γρήγορη. Για εμάς, το ΚΙΝΑΛ, ο στόχος μας είναι κάθε φορά να ανανεωνόμαστε και να αυξάνουμε σημαντικά τα ποσοστά μας. Νομίζω ότι ο στόχος πρέπει να είναι μια μεγάλη βελτίωση από τις Ευρωεκλογές.

Κλείνοντας, κατεβαίνεις στην πολιτική ως νταμπλούχος. Πώς φτάσαμε για να δούμε τον ΠΑΟΚ σε αυτή την επιτυχία; Πόσα πέρασες εσύ και όλη η ομάδα;

Το κλειδί ήταν ένα και το λέω συνέχεια: Συναισθηματική απονεύρωση. Να μη μας επηρεάζουν τα συναισθήματα, είτε τα καλά είτε τα άσχημα, να έχεις πείσμα και κίνητρο κάθε μέρα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι κοντρολάραμε τα συναισθήματά μας. Το κατάλαβε κι ο κόσμος, και το έκανε και ο κόσμος αυτό. Δεν είχαμε αναταράξεις μέσα στη χρονιά, ακόμα και στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ακόμα και στις δυο ήττες στο Κύπελλο. Τόσο τις ελάχιστες ήττες, αλλά και κυρίως τις νίκες -κάτι που στον ΠΑΟΚ είναι ακόμα πιο δύσκολο- τις ξεπερνούσαμε γρήγορα. Έτσι, φτάσαμε απλά να κεφαλαιοποιήσουμε το γεγονός ότι από πέρσι ήμασταν η καλύτερη και η πιο ποιοτική ομάδα στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο

Καμία επίσημη πρόταση για Πένια

Μάνος Τσαλγατίδης
18.06.2025 12:13

Μετακομίζει στην Κίνα ο Μιτρίτσα

Όλγα Χιονίδου
18.06.2025 12:02

Οι οργανωμένοι της ΑΕΚ που συνελήφθησαν είχαν κρατήσει όμηρο οπαδό του Παναθηναϊκού

Γιάννης Σωτηρίου
18.06.2025 11:30

Βετεράνοι ΠΑΟΚ: «Όχι στον διχασμό, σεβασμός στον Ιβάν»

Όλγα Χιονίδου
18.06.2025 11:19

TV με πρεμιέρα για την Ελλάδα στο EuroBasket

Γιάννης Σωτηρίου
18.06.2025 10:43

Οι σκέψεις του ΠΑΟΚ για τον αριστερό μπακ

Μάνος Τσαλγατίδης
18.06.2025 03:28

Μπάσκετ

Ο ευρωπαϊκός «χάρτης» και τα δύο μονοπάτια του ΠΑΟΚ

Όλγα Χιονίδου
18.06.2025 10:32

Επίσημο: Στα προκριματικά του BCL ο ΠΑΟΚ!

Όλγα Χιονίδου
18.06.2025 02:55

Κοντά στην κατάκτηση του NBA οι Θάντερ (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
17.06.2025 10:46

Η Βίρτους έκανε γνωστό πως ο Πολονάρα διαγνώστηκε με λευχαιμία!

Γιάννης Σωτηρίου
16.06.2025 17:17

Πρώην του ΠΑΟΚ προπονείται με σούπερ σταρ του NBA (video)

Όλγα Χιονίδου
16.06.2025 11:25

Παράταση στα διαρκείας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Πάνος Γεωργογιάννης
14.06.2025 17:24

Αντίπαλοι

Ποινική δίωξη για 7 κακουργήματα σε οπαδούς της ΑΕΚ! (video)

Γιάννης Σωτηρίου
17.06.2025 19:03

Πήρε παίκτη από τον Ατρόμητο η ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
17.06.2025 18:13

Η ΑΕΚ παρουσιάζει τον… ΠΑΟΚτσή προπονητή

Γιάννης Σωτηρίου
17.06.2025 16:31

Athletic: «Ο Παναθηναϊκός θέλει δανεικό τον Βλαχοδήμο»

Γιάννης Σωτηρίου
17.06.2025 11:43

Στην Σεβίλλη ο Ματίας Αλμέιδα (pic-video)

Γιάννης Σωτηρίου
16.06.2025 19:51

Παίρνει παίκτη από τον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
16.06.2025 16:07
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Καμία επίσημη πρόταση για Πένια
18.06.2025 12:13
Μετακομίζει στην Κίνα ο Μιτρίτσα
18.06.2025 12:02
Οι οργανωμένοι της ΑΕΚ που συνελήφθησαν είχαν κρατήσει όμηρο οπαδό του Παναθηναϊκού
18.06.2025 11:30
Βετεράνοι ΠΑΟΚ: «Όχι στον διχασμό, σεβασμός στον Ιβάν»
18.06.2025 11:19
Γκαρσία και Σταφυλίδης σμίγουν ξανά
18.06.2025 11:07

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ο λόγος του Πόντιου…

Σωτήρης Μήλιος
18.06.2025 10:09
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το συμβόλαιο του Ντέλια και η προοπτική του OPEN

Κώστας Βασιλόπουλος
16.06.2025 21:28
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ζητείται ηρεμία…

Μάνος Τσαλγατίδης
15.06.2025 21:06
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Με… νεροπίστολα και σφεντόνες δεν μπορείς να κερδίσεις τα πυρηνικά

Σωτήρης Μήλιος
10.06.2025 16:52
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η Νέα Τούμπα

Κώστας Βασιλόπουλος
05.06.2025 02:19
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Χάος στο ΣΕΦ; Να τιμωρηθεί ο Λουτσέσκου!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.06.2025 23:57

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?