Εκτίθεται περισσότερο η ΑΕΚ

Εδώ και καιρό κάποιοι «διέρρεαν» σε ΜΜΕ με συγκεκριμένο χρωματισμό ότι θα γίνει κοινή προσπάθεια από ΑΕΚ και Ολυμπιακό για να αποτραπεί η ανανέωση της θητείας του Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ.

Η FIFA ωστόσο αποφάσισε την παραμονή του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, επικυρώνοντας της ουσιαστικά στο σημερινό συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Μόλις τα μέλη που «χρεώνονται» στην σφαίρα της κιτρινόμαυρης επιρροής, άκουσαν ότι δεν θα τεθεί προς ψήφιση το συγκεκριμένο ζήτημα, αποχώρησαν από την αίθουσα, με τις «κακές» γλώσσες να μιλούν για ύπαρξη άνωθεν εντολής.

Μάλιστα, η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση που μιλά για… πραξικόπημα! Ποια, η ΑΕΚ…

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αρνείται να συμβιβαστεί και αντίθετα καταδικάζει το γεγονός ότι σε μία ευρωπαϊκή χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα απετράπη πραξικοπηματικά, προφανώς λόγω μη ύπαρξης πλειοψηφίας, η συζήτηση και η ψήφιση από το αρμόδιο νόμιμα εκλεγμένο σώμα ενός ζητήματος, το οποίο –σύμφωνα και με την ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ- απαιτούσε την έγκριση των μελών της.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για μια διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε παρουσία των εκπροσώπων FIFA και UEFA από τους οποίους θα περιμέναμε την προάσπιση της νομιμότητας και η οποία πάνω απ’ όλα πλήττει βάναυσα τις δημοκρατικές διαδικασίες, εκθέτει τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο και παραπέμπει σε εποχές και πρακτικές, τις οποίες το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε μάχη για να καταργήσει και να ξεπεράσει.

Σε ένα δημοκρατικό καθεστώς είναι πρωτοφανές, επικίνδυνο και σίγουρα ανησυχητικό και για το μέλλον να χαρακτηρίζονται μη ανεξάρτητα τα μέλη ενός οργάνου που διαφώνησαν με μία παράνομη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε και κατά συνέπεια να θεωρούνται ανεξάρτητα τα μέλη που συνηγόρησαν και συνυπέγραψαν μία απόλυτα προσβλητική μεθόδευση στο θέμα της ανανέωσης με τους ίδιους οικονομικούς όρους της θητείας του κ. Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ.

Την ΑΕΚ και όσους την εκπροσωπούν δεν νομιμοποιείται κανείς να την κατηγορεί με ασόβαρα επιχειρήματα. Μετέχουμε σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες του ελληνικού ποδοσφαίρου με βασική μας αρχή την προάσπιση της νομιμότητας και μοναδικό κίνητρο τη λήψη με δημοκρατικό τρόπο αποφάσεων στην κατεύθυνση της εξέλιξης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και σε καμία περίπτωση την ανοχή και τη νομιμοποίηση αδιαφανών διαδικασιών και προειλημμένων αποφάσεων.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!