Πρόταση για νέα Basket League!

Ο Iωνικός Νίκαιας, που επανήλθε στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, προτείνει νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος ώστε η Basket League να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά ο Ιωνικός:

Ο Ιωνικός Νικαίας Affidea όντας ευαισθητοποιημένος και έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά στα κέντρα λήψης αποφάσεων της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, απέστειλε χθες(20/6) στον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, κ. Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Γιώργο Κονδύλη μία πρόταση νέου συστήματος διεξαγωγής των αγώνων της Basket League.

Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εύρεση μιας λύσης που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος του αθλήματος που όλοι αγαπάμε και στηρίζουμε, προχωρήσαμε σ’ αυτήν την κίνηση, δημιουργώντας ένα σχέδιο με σκοπό ένα καλύτερο και πιο ουσιώδες σύστημα αγώνων που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του μπασκετικού κοινού σ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα τόσο την πρότασή μας όσο και ένα διευκρινιστικό σημείωμα για το πώς θα δημιουργούνται οι όμιλοι των ομάδων που προτείνουμε.

Ευχόμαστε αρχικά η πρότασή μας να συζητηθεί απ’ όλες τις ομάδες- μέλη του ΕΣΑΚΕ και εν συνεχεία να δούμε αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην πράξη άμεσα.

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Επιτροπής μπάσκετ Ιωνικού Νικαίας Affidea,

Βαγγέλης Τσάπας
Ιδού η επιστολή και η πρόταση του Ιωνικού:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Θα θέλαμε να σας παραθέσουμε κάποιες διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή των ομάδων και τη δημιουργία των ομίλων:

Στην πρώτη χρονιά της λειτουργίας του νέου συστήματος διεξαγωγής αγώνων η δημιουργία των ομίλων(Α’ και Β’) θα γίνει έως εξής:

1. Οι πρώτες τέσσερις(4) ομάδες της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Basket League θα μπουν στην κληρωτίδα απ’ όπου οι δύο(2) θα τοποθετηθούν στον Α’ Όμιλο και οι άλλες δύο(2) στον Β’ Όμιλο.

2. Οι ομάδες που τερμάτισαν από την 5η θέση έως και την 8η θέση θα μπουν αντίστοιχα στην κληρωτίδα απ’ όπου θα προκύψουν οι δύο(2) ομάδες που θα μπουν στον Α’ Όμιλο και οι δύο(2) ομάδες που θα μπουν στο Β’ Όμιλο.

3. Οι ομάδες από την 9η θέση έως τη 12η θα μπουν επίσης στην κληρωτίδα απ’ όπου και θα ταξινομηθούν οι δύο(2) ομάδες στον Α’ Όμιλο και οι δύο(2) ομάδες στο Β’ Όμιλο.

4. Τέλος, οι ομάδες που θα ανεβαίνουν από την Α2 κατηγορία, έπειτα από κλήρωση, η μία θα μπαίνει στον Α’ Όμιλο και η άλλη στο Β’ Όμιλο.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, στην αναφορά μας στη δημιουργία των Γ’ και Δ’ ομίλων, ο Α4 και ο Β4 που θα αγωνίζονται μεταξύ τους για να προκύψει ο νικητής της σειράς(θα μπει στο Γ’ Όμιλο των play off) και ο ηττημένος(θα μπει στο Δ’ Όμιλο των play out) τα παιχνίδια θα είναι διπλά. Δηλαδή ένα παιχνίδι στην έδρα του ενός και ένα παιχνίδι στην έδρα του άλλου όπου ο νικητής θα προκύψει από τη διαφορά των μεταξύ τους πόντων.

Αναφορικά με τις αλλαγές των ξένων, στο συγκεκριμένο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, θα αποφασιστεί ύστερα από διεξοδική συζήτηση των Μελών του Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας Affidea,

Βαγγέλης Τσάπας


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!