Οι 20.112 φίλαθλοι, που προμηθεύτηκαν πέρσι το διαρκείας τους, έστω και αν δεν το ήξεραν εκείνη τη στιγμή, έκαναν το καλύτερο δώρο στους εαυτούς τους.
Και αυτό, για τον απλούστατο λόγο, ότι είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά, παιχνίδι με παιχνίδι, τις εντός έδρας προσπάθειες των παικτών του Λουτσέσκου μέχρι να κόψουν πρώτοι το νήμα του πρωταθλήματος. Με αποκορύφωμα, φυσικά, τη φιέστα στο ματς με το Λεβαδειακό.
Φέτος οι προσδοκίες είναι εξίσου υψηλές. Και αν προσθέσει κανείς και την προοπτική συμμετοχής του Δικεφάλου-για πρώτη φορά στην ιστορία του-σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (όπως και τα περισσότερα ντέρμπι, εξαιτίας του νέου τρόπου διεξαγωγής της ερχόμενης Σούπερ Λίγκας), τότε εύκολα μπορεί να αιτιολογήσει τη μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται για τα εισιτήρια διαρκείας της ερχόμενης σεζόν, ήδη από τις πρώτες ημέρες διάθεσης τους. Επιπλέον, όσοι εξασφαλίσουν μόνιμη θέση, θα έχουν στο μέλλον να λένε ότι έζησαν σε πολλές στιγμές της την Τούμπα στην τελευταία της χρονιά στη νυν μορφή της, αφού έχει δρομολογηθεί η κατεδάφιση της και η κατασκευή νέου γηπέδου στον υπάρχοντα χώρο. Σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο όριο, που έχει μπει από την ΠΑΕ, είναι τα 22 χιλιάδες διαρκείας.
Πέρσι, ο μέσος όρος εισιτηρίων του ΠΑΟΚ στα ματς πρωταθλήματος διαμορφώθηκε στα 18.639, μικρότερος μόνο του Ολυμπιακού (21.073), που ευνοείται λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας του Καραϊσκάκη. Την πρώτη τριάδα έκλεισε η ΑΕΚ, με μέσο όρο 9.621 εισιτηρίων ανά παιχνίδι.
ΟΙ «ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ» ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
Η μαζική στροφή προς το διαρκείας συνέβη με την ανάληψη της διοίκησης υπό τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που οι φίλαθλοι του Δικεφάλου είχαν «καταβροχθίσει» 21.100 διαρκείας. Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Ιουλίου 2009, όταν η ΠΑΕ αναγκάζονταν να βάλει τέλος στην πώληση τους, με τον… κίνδυνο να μην μείνει ούτε εισιτήριο για μεμονωμένους αγώνες στη σεζόν που θα ακολουθούσε (ήδη είχε καταγραφεί πληρότητα 73% του γηπέδου μόνο από τα διαρκείας!).
Τον Ιούνιο του 2007 ο Ζαγοράκης ανέλαβε τη διοίκηση της ΠΑΕ και σ’ εκείνη την προσπάθεια βρήκε θερμή συμπαράσταση από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας (διατέθηκαν 12.259 διαρκείας). Ένα χρόνο αργότερα ο αριθμός άγγιξε τις 20 χιλιάδες (19.159 εισιτήρια), ενώ αντίστοιχη υψηλή ήταν και η διάθεση τους το καλοκαίρι του 2010 (19.203). Ακόμη και το καλοκαίρι του 2011, σχεδόν οι μισές θέσεις στο γήπεδο της Τούμπας είχαν καλυφθεί από εισιτήρια διαρκείας (14.139).
Για δύο συνεχόμενες χρονιές δεν ξεπέρασαν τις δέκα χιλιάδες. Το καλοκαίρι του 2014 διατέθηκαν μόνο 8.219 εισιτήρια (τα λιγότερα την τελευταία δεκαετία), ενώ και τη χρονιά που ακολούθησε ο αριθμός τους περιορίστηκε στα 9.103. Σε χαμηλά επίπεδα (8.426) είχαν κινηθεί και το 2012, σ’ αντίθεση με ό,τι συνέβη το αμέσως επόμενο καλοκαίρι (12.820). Στα ίδια περίπου επίπεδα και το 2016 (12.103), με μικρή πτώση μια χρονιά αργότερα (11.396).
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Περιθώριο μέχρι τις 2 Αυγούστου
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΠΑΕ χώρισε σε δύο τις περιόδους πώλησης των διαρκείας (περιλαμβάνουν τα ματς πρωταθλήματος, κυπέλλου και τα ευρωπαϊκά, μέχρι και τη φάση ομίλων). Μέχρι τις 19 Ιουλίου θα γίνονται μόνο ανανεώσεις των περσινών εισιτηρίων, ενώ από τις 22 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου (ενδέχεται ο ΠΑΟΚ να είναι γηπεδούχος στο πρώτο ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στις 6 ή 7 Αυγούστου) θα πωλούνται νέα διαρκείας, μαζί και όσες θέσεις δεν θα έχουν ανανεωθεί από περσινούς κατόχους.
Προς το παρόν, η πώληση γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, ενώ η διάθεση των διαρκείας από τα γραφεία της Τούμπας θ’ αρχίσει από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου. Να σημειωθεί ότι τις καθημερινές θα λειτουργούν από τις 9.00 μέχρι τις 19.00, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα παραμένουν κλειστά).
Πηγή : FORZA