Μπλόκο στις αλλαγές των κανονισμών

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζήτησε να σταλεί ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας με τις αλλαγές, στα γραφεία της. Διαφωνία από Λυσάνδρου για την αλλαγή στάσης της τελευταίας στιγμής από τον Φούσεκ.

Παγώνουν, μέχρι νεοτέρας και ενδεχομένως επ’ αόριστον, οι αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την Τετάρτη (26/6), στα γραφεία της ΕΠΟ, οι εκπρόσωποι της FIFA, ζήτησαν να σταλούν στα γραφεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οι κανονισμοί με τις αλλαγές που προωθούνται, μεταφρασμένοι για να εξεταστούν («κάποιοι κανονισμοί θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταφραση τους και να τους δούμε» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον Πετρ Φούσεκ).

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, το συγκεκριμένο αίτημα έχει γίνει προς την Επιτροπή Κανονισμών, στην οποία είναι πρόεδρος ο Περικλής Λασκαράκης, εδώ και δύο μήνες και η FIFA δεν μπορεί να απαντήσει για τους κανονισμούς από τη στιγμή που δεν γνωρίζει τι αναφέρουν.

Μεταξύ άλλων υπάρχει η κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών για τα επεισόδια αλλά και η μείωση του αποκλεισμού των παραγόντων, για απειλές σε αξιωματούχους αγώνων. Η τροποποίηση στον δεύτερο κανονισμό δεν είχε περάσει ούτε πέρσι από τη FIFA. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να δοθεί το πράσινο φως (;) και να επικυρωθεί ο κανονισμός στη συνέχεια από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, θα ισχύει ο περσινός Πειθαρχικός Κώδικας.

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν άρεσε καθόλου το συγκεκριμένο αίτημα του Πετρ Φούσεκ και υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια.

Κάνουν λόγο για αλλαγή στάσης 24 ώρες πριν από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, της Πέμπτης (27/6) όπου ήταν προγραμματισμένο να εγκριθούν οι αλλαγές, σημειώνοντας ότι ο Πετρ Φούσεκ ήταν παρών στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου όπου τέθηκαν αναλυτικά οι τροποποιήσεις και ήταν μπροστά στη συμφωνία ανάμεσα σε Λίγκα και ΕΠΟ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, διαφώνησε με τον υπερπαρατηρητή της FIFA, Πετρ Φούσεκ στον οποίο είπε χαρακτηριστικά: «Αν είναι έτσι, να αναβάλουμε το θέμα και να τις περάσουμε όλες μαζί όπως το έχουμε προγραμματίσει».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!