«Πυροσβέστης» ο Μιρτσέα

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις στο ρουμανικό «Telekom Sport» για τη διαμάχη του Γκεόργκε Χάτζι με τον Ράζβαν Λουτσέσκου, τονίζοντας ότι έχουν παρεξηγηθεί όσα είπε ο γιος του, αλλά και αντιλαμβανόμενος τη συναισθηματική φόρτιση του Χάτζι εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ακαδημία του έχει αναδείξει πολλά από τα παιδιά της ρουμανικής Εθνικής Κ21.

Ουσιαστικά ο πρεσβύτερος Λουτσέσκου προσπάθησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά στη υπόθεση που δημιουργήθηκε.

Ο έμπειρος Ρουμάνος τεχνικός τόνισε ότι δεν ήταν λάθος ο τεχνικός του ΠΑΟΚ όταν είπε ότι μόνο «πέντε ή έξι» παίκτες από σημερινή γενιά της ρουμανικής Εθνικής Κ21 μπορούν να παίξουν άμεσα στους μεγάλους, αλλά είναι βέβαιος ότι άλλοι θα είναι σε θέση να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά ο Μιρτσέα Λουτσέσκου είπε: «Ο Ράζβαν είχε δίκιο. Αυτά τα παιδιά βρίσκονται σε ευνοϊκό πλαίσιο, είναι κοντά ο ένας στον άλλο, παίζοντας μαζί από τα junior. Κάποιοι θα χρειαστούν κάποια χρόνια να δείξουν την αξία τους. Ας μην ξεχνάμε ότι τώρα αντιμετωπίζουν παίκτες της ίδιας ηλικίας. Αλλά όταν αντιμετωπίζουν παίκτες ηλικίας 32 ετών, παίκτες με μεγάλη διεθνή εμπειρία και αξία, θα είναι πιο δύσκολα και σκληρά τα πράγματα γι’ αυτά τα παιδιά. Μπορώ να αναγνωρίσω αμέσως, όπως είπε ο και ο Ράζβαν, 5-6 παίκτες που είναι έτοιμοι για να παίξουν με τους μεγάλους. Άλλοι ίσως θα πρέπει να περιμένουν λίγα χρόνια περισσότερα…

Από την άλλη πλευρά καταλαβαίνω και τον Χάτζι, επειδή πολλοί από αυτούς τους νεαρούς παίκτες είναι παιδιά του και ελπίζει ότι όλα θα παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο. Όπως ήλπιζα κι εγώ ότι όλοι οι παίκτες μου στη Hunedoara θα προωθηθούν και θα γίνουν μεγάλοι. Ή στη Ντιναμό. Έφτασαν 10 από αυτούς στην Εθνική ομάδα που πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1990. Υπήρχαν 10 της Ντιναμό».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!