«Ο κανονισμός διαιτησίας δεν αλλάζει!»

Ο υπερπαρατηρητής της ΦΙΦΑ ήταν ξεκάθαρος για το τι θα γίνει με τον κανονισμό διαιτησίας, η έγκριση του οποίου πάντως, πήρε αναβολή. «Τα θέματα διαιτησίας ανήκουν στη ΦΙΦΑ» ξέκοψε ο Φούσεκ.

Η έγκριση του νέου κανονισμού διαιτησίας αναβλήθηκε, (όπως έγινε και με τους υπόλοιπους κανονισμούς), ωστόσο είναι τυπική διαδικασία ενώ οι ενστάσεις που υπάρχουν για ορισμένες αλλαγές που έχουν γίνει, μάλλον δεν έχουν τύχη, όπως .προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν από τη ΦΙΦΑ, στο συμβούλιο της ΕΠΟ που συνεδρίασε την Πέμπτη (27/6) .

Μία από τις αλλαγέες είναι ότι πλέον η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έχει, ουσιαστικά, λόγο στην έγκριση των πινάκων διαιτησίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, είπε στο συμβούλιο, ότι για τον κανονισμό διαιτησίας δεν χρειάζεται έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή αλλά απλή γνωστοποίηση.

«Τα θέματα της διαιτησίας ανήκουν στη ΦΙΦΑ. Ο κανονισμός δεν μπορεί να αλλάξει» ξέκοψε ο Πετρ Φούσεκ.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για τον κανονισμό. Χρειάζεται να λειτουργούμε με διαφάνεια γιατί απ’ ότι διάβασα αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως είναι η έγκριση των πινάκων καταργούνται» απάντησε ο Μηνάς Λυσάνδρου.

«Εγώ δεν συμφωνώ με τον κανονισμό, θέλω οι πίνακες να έρχονται στο συμβούλιο για να μπορώ να ασκώ κριτική» συμπλήρωσε ο Π. Δημητρίου

«Βαδίζουμε προς την ασυδοσία» σχολίασε Νίκος Βακάλης.

Ο Δημήτρης Αγραφιώτης ζήτησε ο κανονισμός να εξεταστεί μαζί με τους άλλους στο επόμενο Δ.Σ. στις 31 Ιουλίου, κάτι που τελικά δέχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΦΙΦΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, για το θέμα:

«Η έγκριση του συνόλου των κανονισμών της περιόδου 2019-20 ανεβλήθη για την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία έχει προγραμματισθεί για την 31η Ιουλίου 2019».

Πηγή: Sdna.gr


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!