Θέλουν νέο «σπίτι» Μίλαν και Ίντερ

Οι δύο μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του Μιλάνου, η Ίντερ και η Μίλαν, πρότειναν από κοινού την κατασκευή ενός νέου σταδίου στην ιταλική οικονομική πρωτεύουσα, ενός έργου αξίας 1,2 δισ. ευρώ. «Οι δύο σύλλογοι παρουσίασαν σήμερα στην δημοτική διοίκηση του Μιλάνου ένα έργο τεχνικής και οικονομικής σκοπιμότητας, το νέο στάδιο του Μιλάνου», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Το αίτημα αυτό «αντιπροσωπεύει το πρώτο επίσημο βήμα» των δύο συλλόγων, που προτείνουν την κατασκευή ενός «νέου σταδίου με περίπου 60.000 θέσεις» σε μια περιοχή η οποία βρίσκεται δίπλα στο σημερινό στάδιο («Τζουζέπε Μεάτσα» ή αλλιώς «Σαν Σίρο»).

Το σχέδιο προβλέπει «ιδιωτικές επενδύσεις πάνω από 1,2 δισ. ευρώ», υποστήριξαν οι σύλλογοι, τονίζοντας ότι η επίτευξή του είναι «απαραίτητη για να φέρει το ποδόσφαιρο του Μιλάνου ανάμεσα στην ελίτ του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

«Επίσης εξετάζεται η κατασκευή ενός χώρου αναψυχής ο οποίος θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τους πολίτες, τους οπαδούς των ομάδων και τους τουρίστες, 365 ημέρες το χρόνο, δίνοντας παράλληλα δουλειά σε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους. Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία με το Δήμο, οι δύο σύλλογοι θα απευθυνθούν στους καλύτερους αρχιτέκτονες που ειδικεύονται στις αθλητικές υποδομές για να πραγματοποιήσουν το έργο», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση της Μίλαν και της Ίντερ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!