Δυο Πορτογάλοι από… διαφορετική χώρα!

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει ξεφύγει στα οργανωτικά και μαρκετίστικα θέματα είναι γνωστό και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στη σημερινή επίσημη παρουσίαση του Αμπέλ Φερέιρα. Ο χώρος, οι ετοιμασίες, τα βίντεο, ακόμα και η είσοδος του Πορτογάλου τεχνικού ανέδειξαν τα επίπεδα στα οποία κινείται πλέον ο σύλλογος. Ας αφήσουμε όμως αυτό στην άκρη.

Στην συνεδριακή αίθουσα “Αριστοτέλης” του Μακεδονία Παλάς είδαμε για πρώτη φορά να τοποθετούνται δημόσια δυο άνθρωποι με τόσο σημαντικό ρόλο στον ΠΑΟΚ, δυο άνθρωποι που για διαφορετικούς λόγους δεν είχαν έρθει ποτέ “αντιμέτωποι” με τα μέσα ενημέρωσης, που δεν είχαμε μάθει ακόμα πολλά πράγματα για τους ίδιους και τη φιλοσοφία τους. Κι αν ο Φερέιρα δεν πρόλαβε λόγω του απότομου των εξελίξεων μετά την αποχώρηση Λουτσέσκου, ο Μπράνκο, παρά το άκρως νευραλγικό πόστο του, δεν (αυτό) παρουσιάστηκε ποτέ.

Το ενδιαφέρον λοιπόν ήταν διπλό, όπως τελικά διπλή ήταν και η ικανοποίηση με την οποία αποχώρησα από εκεί. Δεν είναι λίγο, μέσα σε περίπου μία ώρα, να σε “κερδίζουν” δυο προσωπικότητες, και μάλιστα «χρησιμοποιώντας» δυο εντελώς διαφορετικές οδούς. Φερέιρα και Μπράνκο, παρά το γεγονός ότι είναι συμπατριώτες, μοιάζουν να κατάγονται από διαφορετική χώρα!

Ξεκινώντας από τον προπονητή, κάτι που βέβαια ισχύει και για τον τεχνικό διευθυντή και οποιονδήποτε, τα λόγια είναι πάντα λόγια, αλλά καμιά φορά κι αυτά έχουν τη σημασία τους. Παρά το γεγονός ότι δε βρίσκεται ακόμα ούτε ένα 20ημερο στην ομάδα έδειξε τι είδε, τι θέλει και που αποσκοπεί. Δεν άφησε μισές σκέψεις, δεν κρύφτηκε, δεν κόμπιασε πουθενά. Με αποφασιστικό βλέμμα και κινήσεις του σώματος, ανέβαζε τον τόνο της φωνής του όποτε χρειαζόταν, μιλούσε με τις εκφράσεις στο πρόσωπο του, πέρασε στο ακροατήριο τον δυναμισμό που τον χαρακτηρίζει.

Δε δίστασε να μιλήσει για ρόστερ, για μεταγραφές, για συστήματα. Δε δίστασε ούτε να υπενθυμίσει δημόσια ότι ο ΠΑΟΚ για να γίνει δυνατός χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση. Ακόμα κι αυτό όμως, χωρίς να δείξει παράπονο ή απογοήτευση. “Ξέρω ποιος είμαι, πού ήρθα, τι πρέπει να κάνω και πώς πρέπει να το κάνω” θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν σε μια φράση όλες οι τοποθετήσεις και οι ερωταπαντήσεις που ακούστηκαν.

Αν στον Φερέιρα είδαμε λοιπόν το άγριο ένστικτο για την επιτυχία, από τον Μπράνκο ήρθε η εντελώς διαφορετική προσέγγιση, αλλά ουσιαστικά με την ίδια κατάληξη! “Παγωμένος” έως και βλοσυρός στο πρόσωπο, αλλά απόλυτα κατατοπιστικός και επεξηγηματικός σε ό,τι κι αν τον αφορούσε. Σαν μια ήρεμη δύναμη να τον διακατέχει, παρά το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο -λόγω πόστου του και των πολλών μεταγραφικών υποθέσεων που εκκρεμούν- θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και κοιμάται ελάχιστα.

Ο έτερος Πορτογάλος έβγαλε τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά του χωρίς να κουνήσει ούτε ένα βλέφαρο, χωρίς να κάνει ούτε μια ζάρα στο πρόσωπο. Μόνο με το ύφος και τα λεγόμενά του. Στα τελευταία, ούτε αυτός θέλησε να κρυφτεί ή να αποφύγει κάτι. Έθεσε ακριβώς την κατάσταση με τα τέσσερα στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει μια μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ (προπονητής, τεχνικός διευθυντής, διοίκηση, ιδιοκτήτες), αλλά την ευθύνη τελικά την πήρε ο ίδιος πάνω του. “Αν δε γίνουν τα πράγματα έτσι όπως πρέπει μέχρι τους ευρωπαϊκούς αγώνες, θα φταίω εγώ” τόνισε χαρακτηριστικά.

Κοντολογίς, Αμπέλ Φερέιρα και Μάριο Μπράνκο έδειξαν, έστω και με εντελώς διαφορετικό τρόπο, πόσο σωστά έχουν μπει στο ρόλο τους στον ΠΑΟΚ και πόσο αποφασισμένοι είναι να τον φέρουν εις πέρας. Τα υπόλοιπα, την ουσία δηλαδή, θα την δούμε στην πράξη…

FACEBOOK PAGE: Thodoros Hastas


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!