inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Τέρας» στο τετράγωνο!

Ο Εσίτι θωρακίζει το κέντρο του ΠΑΟΚ

Σωτήρης Μήλιος
25.07.2019 12:23
Share
SHARE

Η μεταγραφή του Άντερσον Εσίτι δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ πάει να απογαλακτιστεί οριστικά από την ποδοσφαιρική λογική του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Του προτάθηκε. Πολλάκις. Ο Εσίτι δεν είναι ένα νέο φρούτο που έσκασε ξαφνικά στον ΠΑΟΚ, υπάρχει στην ατζέντα του εδώ και δύο χρόνια. Για την ακρίβεια, σκάλωσε στο μυαλό όσων τον είδαν στο φιλικό της 7ης Ιουλίου του 2017, να κάνει πλάκα σε όλο τον ΠΑΟΚ. Έμοιαζε σαν τον γίγαντα από το «Πράσινο μίλι» απέναντι σε παιδάκια. Ωστόσο, υπήρχε ένα βασικό θέμα. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν θέλει ούτε να βλέπει τέτοιους χαφ. Όσες φορές κι αν προτάθηκε λοιπόν, το χαρτί πήγαινε κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η τέλεια συνταγή. Το τέλειο είναι αυτό που πιστεύεις εσύ για την ομάδα σου κάθε φορά. Στην ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία του Ρουμάνου τεχνικού δεν χωράνε χαφ που κάνουν μόνο μία δουλειά στο γήπεδο. Δεν υπάρχουν «εξάρια» και «οκτάρια». Υπάρχουν μόνο «εξαροκτάρια». Παίκτες που μπορούν με την ίδια ευκολία να κόβουν, αλλά και να δημιουργούν. Δεν του άρεσαν ούτε οι πολύ «αγκρέσιβ», ούτε οι πολύ «σοφτ» μέσοι. Δεν ήθελε μέσους που ήταν μόνο «μηχανάκια», ούτε μόνο «δαντελωτοί». Έψαχνε πάντα αυτό το ενδιάμεσο.

Έψαχνε Τσίμιροτ, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Κάνιας. Προτιμούσε παίκτες που ήταν σε όλα του «7» και όχι κάποιους που ήταν του «10» σε κάποιον τομέα του παιχνιδιού και του «5» κάπου αλλού. Το περίφημο… μπάλανς που έλεγε όλη την ώρα ήταν αυτό. Γι’ αυτό και δεν τρελάθηκε με τον Πόντους Βέρνμπλουμ, παρότι ο Σουηδός ήταν ένα θηρίο στην μεσαία γραμμή. Πίστευε ότι η… συζητήσιμη τεχνική του δεν του έδινε στο παιχνίδι όλα τα στοιχεία που ήθελε να έχει ο ΠΑΟΚ (του).

Ο Λουτσέσκου δεν θα έδινε ποτέ την έγκριση του για την απόκτηση του Άντερσον Εσίτι. Ποτέ. Δεν θέλει εξειδικευμένους μέσους που κάνουν καλά μόνο μία δουλειά στο γήπεδο, όσο καλά κι αν την κάνουν αυτή. Δεν θέλει κόφτες που είναι μόνο κόφτες, όσο… μπαμπούλες κι αν είναι στο γήπεδο. Όσο κι αν σκιάζουν τον αντίπαλο.

Ο Ρουμάνος, όμως, δεν βρίσκεται πια στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Κι ο διάδοχος του, όσο κι αν θέλει να πατήσει πάνω στο πετυχημένο έργο του, θέλει να βάλει την δική του σφραγίδα στον Δικέφαλο. Να τον εξελίξει. Να τον πάει σε επίπεδα άλλα, διαφορετικά. Να βάλει στο παιχνίδι του κι άλλες συνισταμένες. Θέλει να πειράξει την μηχανή του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Θέλει να επιχειρήσει μία αναβάθμιση με πράγματα αλλιώτικα. Κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία. Η τόλμη του όμως να… πειράξει ομάδα που κερδίζει, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Στο δικό του ποδόσφαιρο παίκτες όπως ο Εσίτι χωράνε και παραχωράνε. Στο ποδόσφαιρο του Αμπέλ Φερέιρα έχουν θέση τα «σκιάχτρα», όπως ο θηριώδης Νιγηριανός που… κρύβει τον ήλιο. Το ίδιο και στο ποδόσφαιρο του Φερνάντο Σάντος. Στην Εθνική Πορτογαλίας η ενδεκάδα δεν ξεκινάει από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά είτε από τον Ουίλιαμ Καρβάλιο είτε τον Ντανίλο, καμιά φορά και τους δυο μαζί. Δίχως αυτούς, ενδεκάδα Πορτογαλίας δεν έχει υπάρξει, πιθανότατα ούτε πρόκειται να υπάρξει με τον Δον Φερνάντο στον πάγκο. Είπαμε, δεν βλέπουν όλοι οι προπονητές το ποδόσφαιρο με το ίδιο μάτι.

Στο ποδόσφαιρο, ο ευκολότερος τρόπος να εκτεθείς είναι να κάνεις προβλέψεις. Αυτή όμως είναι η δουλειά ενός εξειδικευμένου αθλητικού συντάκτη. Να είναι κατά το δυνατόν προ (και όχι μετά) Χριστόν προφήτης.

Ε, λοιπόν ο Εσίτι είτε θα γίνει η ακριβότερη πώληση παίκτη του ΠΑΟΚ, κατά πάσα πιθανότητα στην Premier League, όπου το brutal κορμί του ταιριάζει ταμάμ, είτε θα δυσκολευτεί πολύ να αφήσει στίγμα στον Δικέφαλο. Μέση λύση δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να υπάρξει. Ο Εσίτι είτε θα τους «φάει» όλους στο γήπεδο -τέτοιο σκαρί δεν έχει περάσει ξανά από τα χαφ του ΠΑΟΚ- είτε θα δυσκολευτεί πολύ να βρει τη θέση του σε μία ομάδα με θαυμαστή χημεία, αυτοματισμούς, ρόλους και ξεχωριστό ύφος στο γήπεδο.

Το ποδόσφαιρο έχει πάρει μία διαφορετική τροχιά, μέσοι με το σκαρί του Εσίτι σπανίζουν πια σε τοπ επίπεδο. Οι ομάδες έχουν την τάση πια να πηγαίνουν σε πιο ευέλικτούς, πιο «μπαλάτους», πιο φινετσάτους, πιο γοργοπόδαρους χαφ. Τα τελευταία χρόνια η ωμή μυϊκή δύναμη και ο όγκος έχουν αντικατασταθεί από την ικανότητα με την μπάλα στα πόδια, την γρήγορη περιστροφή, την ασφαλή πρώτη πάσα, την διορατικότητα.

Πάντα όμως θα χρειάζεσαι και κάποιους για την βρόμικη δουλειά, δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια. Θα υπάρξουν και ματς που ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να παίξει πίσω από την μπάλα, να γεμίσει χώρους, να χρειαστεί να «δείρει» λιγάκι. Ως ομάδα, σκληράδα στα χαφ δεν είχε, με τον Νιγηριανό παίρνει ένα πρωτοπαλίκαρο που μπορεί να τα κάνει όλα αυτά για όλους.

Τα αθλητικά του προσόντα είναι παράταιρα στην Ελλάδα, είναι ένα βουνό από μύες ύψους 1,89. Στην Γάνδη του απαγόρευαν να κάνει βάρη γιατί «φουσκώνει» με το παραμικρό, σήκωνε πολύ πάνω από 100 κιλά στήθος με περίσσια ευκολία και οι μετρήσεις έδειχναν ένα κορμί με 5% ποσοστό λίπους στο σώμα του. Αν τον Βαρέλα τον φωνάζουν «τέρας», ετούτος είναι «τέρας στο τετράγωνο».

Αλλά. Είναι και το αλλά. Αν ήξερε και τρομερή μπάλα, πιθανώς να ήταν βασικός σε τοπ ομάδα της Premier League. Θα ήταν ένας δεύτερος Τουρέ. Δεν είναι όμως. Είναι ο Άντερσον Εσίτι και έρχεται για να βελτιώσει τον ΠΑΟΚ και να βελτιωθεί μέσω του ΠΑΟΚ. Είναι ένας Βίκτορ Γουανιάμα εν εξελίξει, που μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, αν καταφέρει να… διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι.

Δεν έρχεται ελεύθερος, δεν έρχεται δανεικός, δεν έρχεται από το πανέρι (αντιθέτως είναι από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου), είναι ένας παίκτης ο οποίος κατά καιρούς απασχόλησε μέχρι και την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού η πρώτη ύλη του είναι εξωπραγματική. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και εξελίξει, αν καταφέρει και τον περάσει στο επόμενο επίπεδο, τότε έκανε την τύχη του. Μία επένδυση υψηλού κόστους, αλλά ακόμα μεγαλύτερης προσδοκίας…

Ποδόσφαιρο

Από το «αντίο» του αρχηγού έλειπε το κλεμμένο! (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 00:43

Η απόδοση των παικτών

Θόδωρος Χαστάς
12.05.2025 00:36

Καμαρά: «Έπρεπε να κερδίσουμε για να τιμήσουμε τον Βιεϊρίνια»

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 00:30

Το γυναικείο ποδόσφαιρο τίμησε τον Βιεϊρίνια (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 00:21

Η θερμή αγκαλιά του Βιεϊρίνια στον Σάντος (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 00:05

Βιεϊρίνια: «Έχουμε κάνει συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη»

Πάνος Γεωργογιάννης
11.05.2025 23:59

Μπάσκετ

Παπαδάκης: «Κάντο με πάθος ή μην το κάνεις καθόλου» (pics)

Όλγα Χιονίδου
11.05.2025 15:55

More life Σαβάρ!

Εύα Σαράντη
11.05.2025 14:25

KAE ΠΑΟΚ: «Χρόνια πολλά ΜΑΜΑ!»

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 11:52

Ο ΠΑΟΚ θα μείνει αξέχαστος στον Κρούζερ

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 21:32

Υποβιβάστηκε το Λαύριο (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
10.05.2025 19:43

Μπάρτλεϊ: «Έχω μιλήσει με τον ΠΑΟΚ για το μέλλον μου!» (vid)

Δημήτρης Βαφειάδης
10.05.2025 16:57

Αντίπαλοι

Αλητείες των παικτών της ΑΕΚ στην Τούμπα! (videos)

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 22:09

Στην Τούμπα ο Ηλιόπουλος

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 19:58

Ενδεκάδα με εκπλήξεις από την ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 19:22

«Πρόταση από τα Εμιράτα για Αλμέιδα»

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 17:21

Σπανός: «Μιλάω με δύο επιχειρηματίες για τις μετοχές του Ατρόμητου»

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 16:33

Ο Λεβαδειακός… καταδίκασε την Καλλιθέα

Πάνος Γεωργογιάννης
10.05.2025 19:23
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Από το «αντίο» του αρχηγού έλειπε το κλεμμένο! (pic)
12.05.2025 00:43
Η απόδοση των παικτών
12.05.2025 00:36
Καμαρά: «Έπρεπε να κερδίσουμε για να τιμήσουμε τον Βιεϊρίνια»
12.05.2025 00:30
Το γυναικείο ποδόσφαιρο τίμησε τον Βιεϊρίνια (video)
12.05.2025 00:21
Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ
12.05.2025 00:13

Blogger

ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ

Θόδωρος Χαστάς
12.05.2025 00:13
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Tο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και η κορυφαία μεταγραφή

Μάνος Τσαλγατίδης
29.04.2025 19:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο… κανονικός ΠΑΟΚ το έφερε στα μέτρα του

Κώστας Βασιλόπουλος
29.04.2025 14:13

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?