Εκεί θα κριθεί η πρόκριση

Η διαφορά χρηματιστηριακής αξίας, ποιότητας και δυναμικότητας μεταξύ ΠΑΟΚ και Άγιαξ δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, εδικά αν δε λάβουμε ως παράγοντα τη χρονική περίοδο της σύγκρισης. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η ψαλίδα των δυο ομάδων είναι πολύ πιθανό να ανοίγει προοδευτικά. Τώρα όμως, αρχές προς μέσα Αυγούστου, αρκετά από τα πλεονεκτήματα των Ολλανδών ακόμα -κάπως- υπολειτουργούν, δίνοντας το δικαίωμα στον Δικέφαλο να διατηρεί κάποιες -λίγες μετά το 2-2 της Τούμπας- ελπίδες. Από την άλλη πλευρά, πάντα μιλώντας για τη συγκεκριμένη περίοδο, υπάρχει ένα σημαντικό θέμα στο οποίο ο Αίαντας έδειξε να υπερτερεί. Η φυσική κατάσταση.

Στο ματς της περασμένης Τρίτης, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έπαιξε στα ίσια, ήταν ακόμα και καλύτερη από τον αντίπαλό της όσο είχε δυνάμεις, άρα και συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Αυτή η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας δε φάνηκε παρά μόνο μετά το 55′-60′, όταν έγινε ξεκάθαρο ότι οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δεν μπορούσαν πλέον να ανταπεξέλθουν άλλο σωματικά στις απαιτήσεις του αγώνα. Τότε μόνο είδαμε τους φιλοξενούμενους να ξεδιπλώνουν την ποιότητά τους, όταν ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και σχεδόν παρακολουθούσε το παιχνίδι. Ούτε οι αλλαγές που επιχείρησε ο τεχνικός του Δικεφάλου μπόρεσαν να ανατρέψουν την εικόνα μιας ομάδας που δεν είχε άλλες δυνάμεις. Ρόλο σε αυτό παίζει προφανώς ο βαθμός ετοιμότητας των δυο αντιπάλων, καθώς το ολλανδικό πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ο Άγιαξ μετράει ήδη τρία επίσημα ματς.

Το μεγάλο στοίχημα του Πορτογάλου και των ποδοσφαιριστών του το βράδυ της 13ης Αυγούστου είναι να επιμηκύνουν, όσο αυτό είναι τώρα δυνατό, το διάστημα αντοχής τους. Όσο περισσότερα γίνουν αυτά τα 50-60 λεπτά της Τούμπας, όπου φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κάτι, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι πιθανότητες για να πετύχει τον άθλο που χρειάζεται για να βρεθεί στα play off του Champions League.

Φτάνει αυτό; Μπορεί και όχι, αν αναλογιστούμε ότι ο Δικέφαλος δέχτηκε τα δυο γκολ σε ανύποπτες φάσεις, και μέσα στο διάστημα που ήταν ίσος ή καλύτερος με τον Άγιαξ. Χρειάζεται κι αυτή η ρημάδα η τύχη που έχει γυρίσει την πλάτη της από τη στιγμή της κλήρωσης μέχρι και το πρώτο 90λεπτο. Στο δεύτερο και καθοριστικό, ο ΠΑΟΚ την έχει ανάγκη και αυτήν. Έστω μια φορά απέναντι στους καταραμένους Ολλανδούς…

Πηγή: FORZA

Επικοινωνία-Facebook Page: Thodoros Hastas


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!