inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Π.Α.Ο.Κ Ρετρό

Οι μεγάλες προκρίσεις του ΠΑΟΚ!

Όταν ο Δικέφαλος έγραφε... ιστορία εκτός έδρας!

Γιάννης Σωτηρίου
13.08.2019 17:56
Share
SHARE

Ξέρει καλά τον τρόπο

Tο 2-2 του αγώνα της Τούμπας δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ ενόψει του ματς στο Αμστερνταμ. Στο παρελθόν, βέβαια, ο Δικέφαλος έχει καταφέρει να πάρει σπουδαίες προκρίσεις δίνοντας τη ρεβάνς μακριά από την έδρα του.

Η πιο σημαντική από αυτές ήταν κόντρα στην Αρσεναλ, την οποία είχε θέσει νοκ άουτ στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1997-98.

Στη ρεβάνς του Χάιμπουρι ο Μπέργκαμπ (δεν είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο ματς εξαιτίας του φόβου του για τα αεροπορικά ταξίδια) ισοφάρισε από νωρίς (22΄) το σκορ του πρώτου αγώνα της Τούμπας (σκόρερ ο Φρατζέσκος), αλλά, τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Βρύζας είχε διαμορφώσει το τελικό 1-1. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είχε στις τάξεις της διάσημους παίκτες της εποχής, όπως οι Πετί, Βιεϊρά, Όφερμαρς, Ανελκά και Ράιτ. Και, βέβαια, στο τέλος εκείνης της σεζόν η Αρσεναλ πανηγύρισε το νταμπλ στη χώρα της. Στο πρωτάθλημα συγκέντρωσε 78 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στον τελικό κυπέλλου επικράτησε της Νιούκαστλ με 2-0.

Η πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη σταμάτησε στον επόμενο γύρο, όταν αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΟΣΟ

Ακόμη παλιότερα, τη σεζόν 1982-83, η ομάδα του Χάιντς Χέερ ήταν το αουτσάιντερ για την πρόκριση απέναντι στη Σοσό. Στη ρεβάνς οι Γάλλοι ισοφάρισαν το σκορ της Τούμπας με το πέναλτι του Ανζιανί στο 90΄ (αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους), το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου έδρασε ο Δημόπουλος, σκοράροντας στο 95΄ από την ασίστ του Κούδα (η Σοσό πήρε νίκη γοήτρου με ένα δεύτερο γκολ του Ανζιανί στο 98΄). Ο Δικέφαλος, πάντως, θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» την υπόθεση της πρόκρισης ήδη από την κανονική διάρκεια του αγώνα στη Γαλλία, αλλά δύο φορές (μία σε κάθε ημίχρονο) ο Τρίμχολντ είχε «σημαδέψει» τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.

Εκείνη η επιτυχία φέρνει, ουσιαστικά, την υπογραφή του Δημόπουλου, αφού είχε πετύχει το γκολ του ΠΑΟΚ και στην πρώτη αναμέτρηση με τους Γάλλους.

Στον αμέσως επόμενο γύρο ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σεβίλλης.

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ιστορική, αν μη τι άλλο, ήταν η επιτυχία του ΠΑΟΚ να περάσει το εμπόδιο της Φενερμπαχτσέ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο του 2010. Η ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης κρίθηκε στην παράταση (στο ματς της Τούμπας η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη είχε νικήσει 1-0 με το γκολ του Βιεϊρίνια), όπου στο 102΄ ο Μουσλίμοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-1, δίνοντας στους 2500 φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στις εξέδρες του Σαράτσογλου, το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Ξεχάστηκε, έτσι, ο αποκλεισμός, λίγες ημέρες νωρίτερα, από τον Αγιαξ στα προκριματικά του Champions League.

ΟΔΗΓΟΣ Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ

Oδηγός για τον ΠΑΟΚ, ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης εναντίον του Αγιαξ, μπορεί να αποτελέσει και η περσινή προσπάθεια του στα προκριματικά του Champions League  όταν κατάφερε να πετύχει, όχι μία, αλλά δύο προκρίσεις, δίνοντας το δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας. Κόντρα στη Βασιλεία η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε πάρτι με 3-0 με τα γκολ των Βαρέλα, Πρίγιοβιτς και Ελ Καντουρί. Αλλά και στο γ΄ προκριματικό γύρο πήρε την πρόκριση απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας, κρατώντας το 0-0 στη ρεβάνς επί ρωσικού εδάφους (στην Τούμπα είχε επικρατήσει με 3-2).

ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡ

Με το «χρυσό» γκολ του Μάρκου

Από τις πιο «γλυκιές» προκρίσεις, που έχει εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή του ιστορία, δίνοντας τον αγώνα ρεβάνς μακριά από την Τούμπα, υπήρξε αναμφίβολα εκείνη επί της Γκρασχόπερ τη σεζόν 2002-03.

Όλα παρέμεναν ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς της 14ης Νοεμβρίου 2002 στο γήπεδο Χάρντουρμ της Ζυρίχης, μετά τη νίκη με 2-1 της ομάδας του Αγγελου Αναστασιάδη στο πρώτο παιχνίδι. Και ο αγώνας επί ελβετικού εδάφους είχε αγωνιώδη εξέλιξη, αφού κρίθηκε με το γκολ του Δημήτρη Μάρκου, ελάχιστα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή (οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ από το 44΄ με το γκολ του Ταραράτσε).

Περίπου έξι χιλιάδες Έλληνες είχαν μετατρέψει την αντίπαλη έδρα σε μια μικρή Τούμπα, κάνοντας τον προπονητή της ελβετικής ομάδας Μαρσέλ Κόλερ να δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα: «Ζηλεύω τον κόσμο του ΠΑΟΚ». Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων αποτελούσαν τη μειοψηφία των θεατών εκείνης της αναμέτρησης, κάτι που πολύ σπάνια συναντά κανείς, ειδικά σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

ANETΡΕΨΕ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΛΙΝ

Η κλήρωση του πρώτου γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1991-92 κόντρα στη Μαλίν δεν άφηνε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για την ομάδα του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς. Αλλωστε, τρία χρόνια νωρίτερα η βελγική ομάδα είχε αναδειχτεί κυπελλούχος Ευρώπης (1-0 στον τελικό τον Αγιαξ), επικρατώντας αργότερα και της Αϊντχόβεν στον τελικό του Σούπερ Καπ. Οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ για πρόκριση συρρικνώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα της Τούμπας, ωστόσο, στη ρεβάνς του Βελγίου ανέτρεψε τα σε βάρος του προγνωστικά. Και χάρη στο γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη, τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου της αναμέτρησης, πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση.

Χαμένες ευκαιρίες

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που ο ΠΑΟΚ έχασε στις λεπτομέρειες μεγάλες προκρίσεις, όντας ο φιλοξενούμενος στους δεύτερους αγώνες.

Η ρεβάνς της Λισαβώνας κόντρα στην Μπενφίκα τη σεζόν 1999-2000 έμοιαζε χαμένη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ (είχε χάσει 2-1 στο πρώτο ματς), πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που ο Κανταούροφ στο 25΄ άνοιξε το σκορ. Κι όμως, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Αρι Χάαν είχε καταφέρει να ισοφαρίσει το σκορ του αγώνα της Τούμπας, χάρη σε εκτελέσεις φάουλ των Μαραγκού και Σάμπρι. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου από πλευράς ΠΑΟΚ ο μοναδικός που βρήκε στόχο ήταν ο Μπάντοβιτς (αστόχησαν οι Φρούσος και Μαχαιρίδης). Οι γηπεδούχοι δεν λάθεψαν και με 4-1 πέρασαν στην επόμενη φάση.

Ακόμη πιο δραματική υπήρξε η διαδικασία των πέναλτι στον αγώνα του Μονάχου (σεζόν 1983-84), όπου η ομάδα του Τσερνάι λύγισε από την Μπάγερν με 9-8. Πρωταγωνιστές δεν ήταν μόνο οι παίκτες και οι δύο τερματοφύλακες, αλλά κι ο διαιτητής Άλαν Ρόμπινσον. Ο Αγγλος έδωσε όχι μία, αλλά δύο επαναλήψεις στο πέναλτι του Αουγκεντάλερ, κι αφού νωρίτερα ο Φούρτουλα είχε κάνει ισάριθμες αποκρούσεις.

Τη σεζόν 2010-11 είχε χαθεί, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η πιο μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Στο 67΄ ο Μουσλίμοβιτς είχε ισοφαρίσει το σκορ της Τούμπας, αλλά στο 80΄ διαμορφώθηκε το τελικό 1-1, αφού ο Ιγκνάσεβιτς πρόλαβε τους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά την απόκρουση του Κρέσιτς στο πέναλτι του Βάγκνερ Λοβ.

ΜΕ ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑ

Δεν άντεξε στην παράταση του Βελιγραδίου

Στην παράταση είχε λυγίσει η ομάδα του Σάνον (σεζόν 1974-75) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (α΄ γύρος του κυπέλλου κυπελλούχων), χάνοντας στο Βελιγράδι με 2-0. Ο Ρενέ Ντεκ είχε κάνει μεγάλες αποκρούσεις, αλλά από δικό του λάθος είχε έρθει το γκολ του Πέτροβιτς στο 59΄, που ισοφάρισε το 1-0 (Τερζανίδης) της Τούμπας. Και στο 103΄ ο Σάβιτς έκανε το τελικό 2-0. Στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Σάνον είχε απονείμει τα εύσημα για την απόδοση του 21χρονου Αγγελου Αναστασιάδη, ενώ η αποστολή καθυστέρησε να επιστρέψει την επόμενη ημέρα, μια και ο οδηγός του λεωφορείου είχε συλληφθεί για τροχαία παράβαση!

Πηγή : FORZA

Ποδόσφαιρο

Οι κρίσιμες ημερομηνίες του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι

Πάνος Γεωργογιάννης
09.06.2025 00:21

Η χαρά του Πέλκα (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 23:45

Ξεκάθαρο φαβορί ο Καμαρά

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 23:25

Βλέπει τον τελικό του Nations League ο Τισουντάλι (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 22:47

Τελειώνει με Κροατία και πάει ξανά για διακοπές ο Κοτάρσκι

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 22:30

Οι Πορτογάλοι για Μεϊτέ-ΠΑΟΚ!

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 22:11

Μπάσκετ

Ξεχώρισαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στη Βραζιλία (pics+video)

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 21:00

Οι διαιτητές του Game 4 στο ΣΕΦ

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 19:23

Ατιμώρητοι οι… αθώοι: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 19:08

Οι επαφές και τα πρώτα ονόματα που προτάθηκαν

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 19:45

Πρόστιμο για τις αναρτήσεις στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (video)

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 15:23

Με Φουρνιέ στον τέταρτο τελικό ο Ολυμπιακός (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
08.06.2025 14:25

Αντίπαλοι

«Τράμπα» Αλμέιδα-Νίκολιτς σε ΤΣΣΚΑ και ΑΕΚ;

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 20:01

Πρόστιμο για τις αναρτήσεις στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (video)

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 15:23

Με Φουρνιέ στον τέταρτο τελικό ο Ολυμπιακός (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
08.06.2025 14:25

«Τελειώνει» του Κωστούλα στη Μπράιτον

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 15:26

«Τόσα δίνει στον Νίκολιτς η ΑΕΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 13:42

Ανακοίνωσε Κυριακόπουλο ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
06.06.2025 12:39
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Οι κρίσιμες ημερομηνίες του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι
09.06.2025 00:21
Η χαρά του Πέλκα (pic)
08.06.2025 23:45
Ξεκάθαρο φαβορί ο Καμαρά
08.06.2025 23:25
Έκλεισε τον Μενιάν η Τσέλσι
08.06.2025 23:02
Βλέπει τον τελικό του Nations League ο Τισουντάλι (pic)
08.06.2025 22:47

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η Νέα Τούμπα

Κώστας Βασιλόπουλος
05.06.2025 02:19
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Χάος στο ΣΕΦ; Να τιμωρηθεί ο Λουτσέσκου!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.06.2025 23:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Ο καλύτερος στην Ευρώπη»…

Σωτήρης Μήλιος
31.05.2025 09:31
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ πήρε… μάθημα και θα δώσει απαντήσεις

Κώστας Βασιλόπουλος
29.05.2025 00:22
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα!

Μάνος Τσαλγατίδης
26.05.2025 14:19
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ακροβατώντας σε μία λεπτή στρώση πάγου…

Σωτήρης Μήλιος
20.05.2025 23:55

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?