«Συνεχίζουμε με ξένους διαιτητές!»

Στο σεμινάριο των διαιτητών της Superleague στο Καρπενήσι βρίσκεται ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ και στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα συνεχίσουν να έρχονται ξένοι ρέφερι, αλλά κι ότι οι πίνακες είναι ανεξάρτητοι.

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από χθες ο Τσέχος «υπερσύμβουλος» των διεθνών συνομοσπονδιών και μίλησε στους διαιτητές για την κατάσταση της ελληνικής διαιτησίας, τους πίνακες, αλλά και το θέμα των ξένων ρέφερι.

Αρχικά ο Πετρ Φούσεκ ξεκαθάρισε ότι: «Σκοπός των FIFA και UEFA είναι να είναι ανεξάρτητη η ΚΕΔ κι αυτό γίνεται. Οι πίνακες εξαρτώνται μόνο από την επιτροπή διαιτησίας και κανέναν άλλον».

Παράλληλα σημείωσε πως: «Θα συνεχίσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές, αλλά θα πρέπει να πεισμώσετε για να γίνετε καλύτεροι, ώστε να σταματήσουν να έρχονται».

Από εκεί και πέρα ο Φούσεκ αναφέρθηκε και στις αμοιβές των διαιτητών, λέγοντας ότι κατάφεραν να τις πάνε προς το καλύτερο (σ.σ. αυξήθηκαν οι αμοιβές του βοηθού και του 4ου).

Ο Τσέχους «υπερσύμβουλος» ενημέρωσε ότι θα μείνει για δύο μέρες (χθες και σήμερα) κι όποιος θέλει μπορεί να πάει να του μιλήσει.

Από την πλευρά του ο Περέιρα αρκέστηκε να δηλώσει πως είναι σίγουρος ότι φέτος οι Έλληνες διαιτητές θα τα πάνε πολύ καλά.

Σημειώνεται ότι το «παρών» έδωσε και ο Ολλανδός Project Leader της FIFA για το VAR, Μάικ Φαν Ντερ Ρόεστ, αλλά χωρίς να μιλήσει στους Έλληνες ρέφερι.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!