«Καθημερινή δουλειά και βελτίωση»

Αρκετά ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας στο φιλικό με τον Ιωνικό εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου του PAOK Sports Arena ο Κώστας Φλεβαράκης, που τόνισε ότι η ομάδα θα πρέπει να βελτιώνεται σε καθημερινή βάση ώστε να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είδαμε συγκεκριμένα πράγματα από το παιχνίδι, το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα η νίκη είναι νίκη, ακόμα και σε φιλικό, ειδικά απέναντι σε μία ομάδα που είναι πιο έτοιμη από εμάς. Παίζουν ιδιαίτερα, σουτάρουνν συνεχώς, αλλά αυτό το γνωρίζαμε και το είχαμε συζητήσει από πριν. Αυτό το στυλ, είναι δύσκολο στο να το αντιμετωπίσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε. Στο δεύτερο μέρος όμως, καταφέραμε να τους κρατήσουμε χαμηλά, και γι’αυτό κερδίσαμε.

Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι να παλεύει σε κάθε αγώνα, και να κυνηγάει κάθε μπάλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και στην άμυνα και στην επίθεση, αφενός σε καταστάσεις πάνω στην μπάλα, και αφετέρου στο διάβασμα του αγώνα. Είναι ακόμα νωρίς, και πιστεύω ότι και στις δύο μεριές του παρκέ μπορούμε να βελτιωθούμε. Αυτό, θα γίνει ακόμα καλύτερο όταν κάποια παιδιά εξοικειωθούν με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και καταλάβουν ακριβώς την νοοτροπία της ομάδας. Πολύ σημαντικό επίσης ήταν το γεγονός ότι αγωνίστηκε και ο Μαργαρίτης, για πρώτη φορά φέτος.

Πόση βελτίωση περιμένει μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι: «Κάθε μέρα λειτουργεί υπέρ μας. Τώρα έχουμε ένα τουρνουά στην Βουλγαρία όπου θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να αισθανόμαστε κάθε μέρα ότι είμαστε στο καλύτερο επίπεδο που μπορούμε. Θεωρώ ότι σήμερα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι από αυτό που ήμασταν, από κάθε άποψη.

Για την νοοτροπία της ομάδας: «Χρειάζεται χρόνο για κάποια παιδιά ώστε να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και διαφορετικές, οπότε αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά δείχνουν διάθεση να τα καταφέρουν, οπότε είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τα διαρκείας: «Ο κόσμος της ομάδας αισθάνεται την δυσκολία και την προσπάθεια που κάνει η ομάδα με δύσκολα δεδομένα, ώστε να δημιουργήσει κάτι ανταγωνιστικό για φέτος. Το μεγαλύτερο «όπλο» μας στο γήπεδο είναι ο κόσμος, ελπίζω ο αριθμός να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, γιατί τα παιδιά δεν τους έχουν δει ακόμα, και πιστεύω ότι θα τους δώσει μεγάλη ώθηση. Αυτό που έχω πει στα παιδιά πολλές φορές, είναι ότι τον κόσμο τον αναγκάζεις εσύ να έρθεις στο γήπεδο, σίγουρα η προδιάθεση είναι θετική, αλλά πρέπει να τον βοηθήσουμε και εμείς. Ο πρώτος στόχος είναι να έρθουν οι φίλαθλοί μας στο Παλατάκι να μας δουν να αγωνιζόμαστε σκληρά για την ομάδα».

Για την προσαρμογή του Λιούις: «Είναι σε μία διαδικασία συνεχούς βελτίωσης, και πρέπει να τον φέρουμε σε μία κατάσταση ισορροπίας βάσει ενστίκτου και εκτέλεσης. Αυτό που του λέμε συχνά από το τεχνικό τιμ, είναι να διαβάζει σωστά τις φάσεις, και να εξελίσσει συνεχώς το παιχνίδι του».

Για τον Σμιθ: «Ο Σμιθ μπορεί να είναι καθαρός σκόρερ, αλλά πολλές φορές κατεβάζει και αυτός την μπάλα, και περιμένουμε από αυτόν κυρίως εκτελεστικές δράσεις».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!