Το… θαύμα της Τούμπας

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη και σημειώνει ότι η εικόνα του αγώνα, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το τελικό αποτέλεσμα.

Γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο; Όποιος παρακολούθησε τον αγώνα της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, ξέρει την απάντηση… Σαφώς και γίνονται θαύματα…

Με θαύμα μοιάζει το γεγονός ότι ο Άρης έφυγε από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας, σε παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ παρήγαγε ποδόσφαιρο και ο αντίπαλος του αντι-ποδόσφαιρο.

Ο Δικέφαλος με 17 τελικές προσπάθειες (αποτέλεσμα του κυριαρχικού ποδοσφαίρου), σκόραρε δυο φορές. Ο αντίπαλος του που επί 90΄ έτρεχε πίσω από την μπάλα, με 4 τελικές προσπάθειες, σκόραρε 2 φορές.

Η εικόνα του αγώνα, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το τελικό αποτέλεσμα. Η στατιστική απεικόνιση, μιλάει από μόνη της. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν καθολική και απόλυτη σε μια γενική πρώτη ανάλυση όσων είδαμε στην Τούμπα.

Το εύκολο ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ με δεδομένο ότι είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες. Οι λόγοι είναι 2 κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Καταρχήν ο παράγοντας Σιδηρόπουλος. Δεν του χρεώνω λάθος που καθόρισε το αποτέλεσμα. Η χρήση VAR δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους διαιτητές.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε έναν διαιτητή να παρασυρθεί… Αυτό ακριβώς έγινε με τον Σιδηρόπουλο. Επέτρεψε το αντι-ποδόσφαιρο του Άρη, και συμμετείχε στην τακτική των παικτών των «κιτρίνων», να καθυστερούν με αστείες προφάσεις το παιχνίδι (σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα) για να ανακόψουν τον ρυθμό που προσπαθούσε να επιβάλει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Ποδόσφαιρο υπό τέτοιες συνθήκες, είναι αδύνατο να παίξει οποιαδήποτε ομάδα. Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ, πεισματικά προσπαθούσε να δημιουργήσει για να κερδίσει το παιχνίδι. Αναφορικά με την παρουσία του Σιδηρόπουλου στην Τούμπα, θα προσθέσω πως επισημάνει πολλές φορές ότι ο δρόμος για τον ΠΑΟΚ φέτος, θα είναι δύσκολος. Πολύ δύσκολος. Δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους αντιπάλους του αλλά και τις βρώμικες συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί για να του κόψουν τον δρόμο.

Μια τέτοια συμμαχία είδαμε χθες στην Τούμπα. Το αντί-ποδόσφαιρο του Άρη και η ανοχή του Σιδηρόπουλου (που ξεκάθαρα επηρεάστηκε από τις αναίτιες επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον του όλη την εβδομάδα ο Άρης και το μεγάλο αφεντικό του από το λιμάνι), έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!