«Στήριξη στο πλάνο του Φερέιρα»

Ο Νίκος Ουσταμπασίδης είχε περάσει από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ως συνεργάτης του Γιώργου Γεωργιάδη. Μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο πλάνο του Αμπέλ Φερέιρα και τόνισε ότι στον Δικέφαλο πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στον Πορτογάλο τεχνικό.

Για το ποιο θεωρεί ως το πιο αποδοτικό σύστημα είπε: «Αποδοτικό σύστημα είναι αυτό που χαρίζει τις νίκες και τους τίτλους. Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι ένας προπονητής με διαφορετική προσέγγιση στα παιχνίδια, γεγονός το οποίο ομολόγησε και ο ίδιος. Να μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος και αυτό πρέπει να είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Από εκεί και πέρα, ο νέος προπονητής έχοντας διαφορετική προσέγγιση προσπαθεί να περάσει τα στοιχεία της φιλοσοφίας του. Είναι λογικό, όμως, και οι ποδοσφαιριστές έχοντας στο μυαλό τους καταστάσεις της περσινής σεζόν να έχουν διαστήματα στα οποία λειτουργούν με το ένστικτο κυνηγώντας το αποτέλεσμα».

Για τη φιλοσοφία του Φερέιρα για έναν ΠΑΟΚ που θα παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο: «Είναι μια σύγχρονη τάση στο ποδόσφαιρο. Όσο πιο πολύ κρατάς την μπάλα, τόσο λιγότερο κινδυνεύεις. Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος. Να κλειδώνεις τα ματς. Να μη μένεις στο 1-0. Υπάρχουν στιγμές, κυρίως με στημένες φάσεις, που τιμωρείσαι και ο ΠΑΟΚ το πληρώνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι κυρίαρχος έχοντας ως στόχο την καταξίωση εκτός από την Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, δεν βοηθά η σύγκριση του πριν με το τώρα. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και στήριξη στο πλάνο του προπονητή. Ο ΠΑΟΚ κινείται σε σωστό πλάνο, έχει δυναμώσει και πρέπει οι άνθρωποί του να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!