inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Διάφορα

Τα είπε και τα έκανε ο Σαββίδης!

Η συνεπής αντιστοιχία λόγων και πράξεων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

inpaok
15.10.2019 12:42
Share
SHARE

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012. Δύο χιλιάδες κόσμου συγκεντρωμένοι στο Παλατάκι για ν’ ακούσουν τις «προγραμματικές» δηλώσεις του νέου, τότε, μεγαλομετόχου της ομάδας τους.

Το πρωί εκείνης της ημέρας ο Ιβάν Σαββίδης, που είχε συμπληρώσει μόλις δύο μήνες στο τιμόνι της ΠΑΕ, είχε αναλύσει εκτενώς τους στόχους του σε συνέντευξη Τύπου. Παρ’ όλα αυτά, επιδίωξε να έχει μια πιο άμεση επαφή με φιλάθλους του ΠΑΟΚ, να μιλήσει τετ α τετ μαζί τους, ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις τους, να λύσει απορίες τους. Και ήταν, δικαιολογημένα, πολλές.

Τους κάλεσε, λοιπόν, το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου 2012 (επτά χρόνια πριν) στο Παλατάκι, ανοίγοντας διάλογο μαζί τους, παρουσία των Ζήση Βρύζα, Γιώργου Δώνη και Πάμπλο Γκαρσία.

Οι ατάκες του έδωσαν φανταχτερούς τίτλους («είμαι ένας από εσάς») την επόμενη ημέρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Υπήρξε, όμως, και η ουσία των τοποθετήσεων του. Η FORZA θυμάται τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις, που ανέλαβε τότε ο Σαββίδης και εξηγεί τι συνέβη στην πράξη.

«ΗΡΘΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ»

«Σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω για να φτιάξω των ΠΑΟΚ, όπως τον επιθυμείτε. Και θέλω να σας ακούσω για να κάνω τα λιγότερα δυνατά λάθη. Ήρθα εδώ και ήρθα για να μείνω καιρό» ήταν από τις πρώτες του δηλώσεις. Ο Σαββίδης έχει ήδη… ισοφαρίσει την επταετία του Θωμά Βουλινού, ενώ ζήτημα χρόνου είναι να ξεπεράσει και την οχταετία του Γιώργου Μπατατούδη ως μεγαλομέτοχος. Είναι φανερό ότι Σαββίδης και ΠΑΟΚ έχουν γίνει πια «ταυτόσημες» έννοιες.

«Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ»

Το θέμα της διαιτησίας ήταν αδύνατο να μην αποτελέσει μέρος της συζήτησης με τον κόσμο. Τι είχε πει ο Σαββίδης; «Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, τα βλέπω όλα. Καταλαβαίνω ίσως περισσότερο απ’ όσα νομίζετε, τα αναλύω και πρέπει να βρω την σωστή απόφαση. Η λύση για την διαιτησία δεν έχει δύο επιλογές, υπάρχει μόνο μία, γι΄ αυτό και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε λάθος. Πρέπει να καταλάβουμε και να ξέρουμε ότι υπάρχει αποτέλεσμα. Είπατε ότι δεν κρίνονται όλα από τα λεφτά, λέμε κι εμείς ότι τα χρήματα δεν καθορίζουν τα πάντα. Το αποφασίζει η ποσότητα των χρημάτων. Κανείς δεν αγαπάει τον φτωχό. Αγαπάνε τον πλούσιο, φοβούνται τον δυνατό και πρέπει να δυναμώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Και τότε, πιστέψτε με, οι διαιτητές θα κρίνουν όπως πρέπει».

Ο Σαββίδης δεν άργησε καθόλου να διαγνώσει το μέγα πρόβλημα της διαιτησίας στην Ελλάδα. Οι εξελίξεις, ωστόσο, προς την κατεύθυνση επίλυσης του επιταχύνθηκαν μετά το πρώτο προημιτελικό κυπέλλου της 2ας Μαρτίου 2016 εναντίον του Ολυμπιακού, όταν ο Παππάς τίναξε –κυριολεκτικά-το παιχνίδι στον αέρα. Ηταν τότε που η κατάσταση έφθασε στο μη παρέκει. Και ήταν ο Σαββίδης που πρωτοστάτησε για τον ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του πρωταθλήματος και στους τελικούς κυπέλλου, για την έλευση ξένων παραγόντων για τη στελέχωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και, φυσικά, για τη χρήση του VAR. Και αυτά τα έκανε, όχι για να νοθεύσει υπέρ του την κατάσταση, αλλά για ν’ αποκαταστήσει-στο μέτρο του δυνατού-την ίση αντιμετώπιση των ομάδων.

«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ»

Επτά χρόνια νωρίτερα, το θέμα ενός νέου γηπέδου δεν ήταν τόσο ψηλά στο ενδιαφέρον για τους περισσότερους. Ο Σαββίδης ανήκε στη μειοψηφία: «Ανέθεσα στην Μαρία (σ . σ. Γκοντσάροβα) να αρχίσει να σχεδιάζει το σχέδιο για το γήπεδο, ώστε να έχουμε απόψεις και αντίληψη για το τι συγκεκριμένα πρέπει να γίνει. Οταν καταλήξουμε, θα συνεννοηθούμε με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Ελπίζω να βρούμε κοινή λύση και θα ξεκινήσουμε την ανακατασκευή του γηπέδου». Από τότε, κύλησε πολύς χρόνος. Και έχει δρομολογηθεί η πορεία, που θα έχει-αργά ή γρήγορα-κατάληξη τη νέα Τούμπα.

ΑΤΑΚΕΣ

*** «Εσείς έχετε και τον ΠΑΟΚ και την ενέργειά του στα χέρια σας. Χρειάζεται όλα αυτά να τα ενώσουμε, ώστε να γίνουμε δυνατοί»

*** «Και ικανοί να λύσουμε τα μεγάλα θέματα που υπάρχουν ανοιχτά στην ομάδα. Χρειάζομαι τη δύναμη σας και, σε αντάλλαγμα. θα σας δώσω τα χρήματά μου»

Η 2η ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ήταν κάτι που ο Σαββίδης ξεκαθάρισε εξ αρχής, ότι δηλαδή δεν θα ήταν ικανοποιημένος με τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση της κορυφής

Έχοντας πετύχει στην επιχειρηματική του σταδιοδρομία, δεν θα μπορούσε να προσβλέπει παρά μόνο στην πρωτιά -εντός των ελληνικών συνόρων -για την ομάδα του Δικεφάλου.

Από την πρώτη στιγμή ο Σαββίδης είχε διαβεβαιώσει ότι δεν επρόκειτο να… τσιγκουνευτεί χρήματα, προκειμένου να πετύχει τους πιο υψηλούς στόχους.

«Ανοίγουμε μία νέα σελίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν, θέλω στη νέα ιστορία μας να γράφουμε για τρόπαια. Ερχομαι από το 2006 και δεν σκοπεύω να χαλάσω χρήματα, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα. Η δεύτερη θέση, για μένα, δεν είναι αποτέλεσμα. Εσείς έχετε τη δύναμη και τις ιστορικές γνώσεις, εγώ έχω τα χρήματα και την επιθυμία» είχε τονίσει μπροστά στον κόσμο. Η αλήθεια ότι εκείνη την ώρα ο ίδιος δεν θα φαντάζονταν ότι θα έπρεπε να περιμένει σχεδόν επτά χρόνια για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος (είχαν προηγηθεί δύο κατακτήσεις κυπέλλων). Η ουσία, όμως, είναι ότι το κατάφερε. Και θα το πετύχαινε και ένα χρόνο νωρίτερα (σεζόν 2017-18), αν η κατάληξη των εντός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν αλλοίωνε την εικόνα σαφούς υπεροχής του ΠΑΟΚ εντός των αγωνιστικών χώρων καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Μεταξύ άλλων, ο Σαββίδης είχε ρωτηθεί αν είχε τη δύναμη να τα βάλει με το «σύστημα» και να το νικήσει. «Είμαι μικρός σε ύψος, αλλά έχω πολύ δύναμη» ήταν η απάντηση του.

«Δεν θα σας προδώσω ποτέ»

«Δεν θα σας προδώσω ποτέ. Δεν θα προδώσω τον ΠΑΟΚ. Θέλω να με βλέπετε σαν έναν από εσάς. Αν δεν καταφέρουμε κάτι, σημαίνει ότι δεν μπορούμε. Αν είμαστε μαζί, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούμε να πετύχουμε». Τα λόγια του Σαββίδη το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου 2012 παρέπεμπαν σε… προεκλογική ομιλία. Κι ο ίδιος, άλλωστε, είχε υπάρξει πολιτικός στη Ρωσία. Οι υποσχέσεις των πολιτικών μένουν-κατά κανόνα-στα λόγια, αλλά ο Σαββίδης, στην πορεία των χρόνων, απέδειξε ότι όλα όσα έλεγε, τα εννοούσε. Και τα έκανε πράξη. Με κορυφαία χειρονομία την καταβολή στην εφορία του ποσού των 10,89 εκατομμυρίων ευρώ στις 12 Μαΐου 2015, με το οποίο εξοφλούσε το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ προς την πολιτεία.

«ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ»

«Θέλω να δω όσους περισσότερους Ελληνες γίνεται στον ΠΑΟΚ. Αλλά, φυσικά, δεν υπάρχει κανείς που να μην θέλει τους καλύτερους Ευρωπαίους». Το καλοκαίρι του 2013 αποκτήθηκε μια σειρά από Ελληνες παίκτες, που σχεδόν στο σύνολο τους ήταν και διεθνείς: Γιάννης Σκόνδρας, Αλέξανδρος Τζιόλης Νίκος Σπυρόπουλος, Σωτήρης Νίνης, Γιώργος Τζαβέλλας. Και όλα αυτά, τη στιγμή που ακόμη περισσότεροι βρίσκονταν ήδη στο ρόστερ: Γλύκος, Γιακουμής, Κίτσιου, Κατσικάς, Κατσουράνης, Γεωργιάδης, Πόζογλου, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης. Ο Σαββίδης έβλεπε να γίνεται πράξη η επιθυμία του, αλλά από τη στιγμή, που η ελληνοποίηση του ρόστερ δεν συνοδεύτηκε με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, δεν επέμεινε τα επόμενα χρόνια στην ίδια τακτική.

«Σ’ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ»

Ο Σαββίδης είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις του, σ’ ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ: «Το κέντρο λήψης των αποφάσεων, συγχωρήστε με, αλλά θα ανήκει σε εμένα». Και σε ερώτηση φιλάθλου για τους πιο στενούς του συνεργάτες, είχε υπογραμμίσει: «Φυσικά, θα είναι ειδικοί στον τομέα τους. Δεν δίνω προνόμια στους συγγενείς μου, το βασικό είναι ο επαγγελματισμός. Η Μαρία Γκοντσάροβα, που έστειλα, είναι μία από τις πιο δυνατές οικονομικές διευθύντριες. Μόνο δυνατοί επαγγελματίες θα είναι δίπλα μου». Επτά χρόνια μετά, η Γκοντσάροβα, μέλος και της διοίκησης, παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ΠΑΕ.

«ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ»

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η παρουσία στο Παλατάκι τμημάτων από τις υποδομές της ομάδας. «Συγκινήθηκα πολύ, όταν παιδιά του ΠΑΟΚ έπαιξαν στο Ροστόφ (σ. σ. είχαν συμμετάσχει σε τουρνουά). Γιατί, για δύο εβδομάδες, ένιωσα ότι ήμουν δίμετρος!. Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ είναι η αυριανή μου ζωή. Απευθυνόμενος στα παιδιά, θέλω να τους πως ότι η ελπίδα μου κυρίως βρίσκεται σ’ αυτά. Οταν μεγαλώσετε και παίζεται καλά, θα με ρωτήσουν τι έκανες αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό η τύχη μου είναι στα χέρια σας». Στην πορεία των χρόνων ο Σαββίδης επένδυσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ στην ακαδημία και, είναι βέβαιο, ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2016

Η προεδρία ήταν στις αρχικές του σκέψεις

Αυτό που δεν είχε αποκαλύψει ο Σαββίδης στο Παλατάκι ήταν η σκέψη του ν’ αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ. Το είχε κατά νου από το πρώτο διάστημα, που έγινε κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, όπως είχαν αποκαλύψει τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών. Τελικά, η υλοποίηση εκείνης της σκέψης του έγινε τέσσερα χρόνια αργότερα. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, την παραμονή του αγώνα εναντίον της Σλόβαν στο Λίμπερετς (1-2) για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ανακοίνωσε την απόφαση του να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ. Και στις 17 Οκτωβρίου έγινε και τυπικά πρόεδρος.

Πηγή : FORZA

Ποδόσφαιρο

Δούλεψε στην τακτική ενόψει ΟΦΗ

Πάνος Γεωργογιάννης
10.09.2025 22:50

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ την 3η αγωνιστική

Πάνος Γεωργογιάννης
10.09.2025 22:10

Κουλιεράκης: «Κάποιες φορές πρέπει να δυσκολευτείς για να πετύχεις»

Πάνος Γεωργογιάννης
10.09.2025 21:38

Κοντά στην επιστροφή ο Καμαρά

Πάνος Γεωργογιάννης
10.09.2025 20:46

Προς… Λεωφόρο οδεύει το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
10.09.2025 20:30

Η «σφυρίχτρα» της πρεμιέρας του ΠΑΟΚ Β

Παναγιώτης Κυρικλίδης
10.09.2025 18:31

Μπάσκετ

Ευρωμπάσκετ 2025: Συμπληρώθηκε ο «χάρτης» των ημιτελικών

Πάνος Γεωργογιάννης
10.09.2025 23:25

Μέιμπρεϊ: «Η ιστορία του ΠΑΟΚ με ενέπνευσε»

Πάνος Γεωργογιάννης
10.09.2025 23:06

Πολύτιμη ενίσχυση με Ντάρα Μέιμπρεϊ για τον ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
10.09.2025 21:22

Το Tasmajdan ντύνεται στα… ασπρόμαυρα για το Παρτιζάν-ΠΑΟΚ (pics)

Όλγα Χιονίδου
10.09.2025 20:28

Ιβάν Ίβκοβιτς στο INPAOK: «Γιορτάζουμε την αδελφοσύνη μας»

Όλγα Χιονίδου
10.09.2025 19:21

Η Φινλανδία του Γκράντισον στα ημιτελικά του Eurobasket (videos)

Όλγα Χιονίδου
10.09.2025 19:02

Αντίπαλοι

Πήρε Βούκοτιτς ο ΟΦΗ

Παναγιώτης Κυρικλίδης
10.09.2025 17:30

Φουλάρει για Ουάρντα η ΑΕΛ

Γιάννης Σωτηρίου
10.09.2025 16:50

Εισιτήρια και… οδηγίες των Ισραηλινών για την Τούμπα!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
10.09.2025 15:46

Στον Άρη ο Χακόμπο (pic)

Γιάννης Σωτηρίου
10.09.2025 14:48

Ξέσπασε για τα «φακελάκια» των γιατρών ο Ηλιόπουλος (video)

Γιάννης Σωτηρίου
09.09.2025 22:23

Μεταγραφή πριν τον ΠΑΟΚ για τον ΟΦΗ

Γιάννης Σωτηρίου
09.09.2025 14:17
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ανεβάζει στροφές το βόλεϊ του ΠΑΟΚ
10.09.2025 23:43
Ευρωμπάσκετ 2025: Συμπληρώθηκε ο «χάρτης» των ημιτελικών
10.09.2025 23:25
Μέιμπρεϊ: «Η ιστορία του ΠΑΟΚ με ενέπνευσε»
10.09.2025 23:06
Δούλεψε στην τακτική ενόψει ΟΦΗ
10.09.2025 22:50
Πρόβλημα στην Μπαρτσελόνα με τον Ντε Γιόνγκ
10.09.2025 22:30

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Όταν η ΕΠΟ δεν φοβάται να πάρει αποφάσεις…

Κώστας Βασιλόπουλος
06.09.2025 08:41
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Με αυτό το… πλευρό να κοιμάται

Θόδωρος Χαστάς
01.09.2025 01:05
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ηρεμία του!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.09.2025 22:00
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ιβάν, για σένα!

Κώστας Βασιλόπουλος
29.08.2025 20:55
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ήταν στο χέρι του, απλά χρησιμοποίησε όλα… τα δάχτυλα

Θόδωρος Χαστάς
28.08.2025 23:38
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Η εγγύηση… Σαββίδης η πρόκριση και η ενίσχυση

Κώστας Βασιλόπουλος
28.08.2025 13:53

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?