Τον Οκτώβρη του 2018, η Super League είχε πει «όχι» το θέμα της δημιουργίας των «ομάδων β».
Το συγκεκριμένο θέμα επανήλθε στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με αντιπροσωπεία τηςS uper League, μετά το τέλος της οποίας ο Μηνάς Λυσάνδρου, τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης των οπαδών στους αγώνες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τη Λίγκα οι Μηνάς Λυσάνδρου (ως πρόεδρός της, αλλά και εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ), Γιάννης Οικονομάκης (νομικός σύμβουλος της SL1), Παναγιώτης Μπιλίρης (ΠΑΕ Αρης), Κάτια Κοξένογλου (ΠΑΕ Ατρόμητος), Κώστας Καραπαπάς (ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς (ΠΑΕ ΟΦΗ), Λεωνίδας Μπουτσικάρης (ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΕ ΠΑΟΚ), αλλά και οι Αχιλλέας Τσιχτής (πρόεδρος ΔΕΑΒ) και Νίκος Πετρόπουλος (Υ/Δ Αθλητικής Βίας).
Οι ΠΑΕ «εξέφρασαν τη στήριξή τους στις διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τόσο σε ότι αφορά στην κύρωση της σύμβασης Macolin για τους χειραγωγημένους αγώνες, όσο και στις προβλέψεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Τέθηκαν, μεταξύ άλλων και θέματα που άπτονται φορολογικών ρυθμίσεων, καθώς και η πρόθεση να τεθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Συνεταιρισμού το ζήτημα της δημιουργίας Β’ ομάδων των ΠΑΕ|».
Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για μια «διαρκή, πραγματική, ουσιαστική συνεργασία που έχει ξεκινήσει καιρό πριν, που όμως φαίνεται να εξελίσσεται γοργά, διότι υπάρχει απ’ όλες τις πλευρές πλέον η διαπίστωση ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να πάει καλύτερα και θα πάει καλύτερα όταν ο καθένας μας αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί. Για να έχουμε ποιότητα, να έχουμε θέαμα, περισσότερους φιλάθλους στις κερκίδες και φυσικά ένα καλύτερο προϊόν. Για να συμβούν αυτά χρειάζεται ωριμότητα και η σημερινή συνάντηση το έδειξε και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Τους ευχαριστώ όλους για την εξαιρετική συνεργασία, τη δουλειά και τη συζήτηση που κάναμε αυτό το τρίωρο που βρεθήκαμε σήμερα».
Ανοιχτός σε αλλαγές για Λέσχες Φιλάθλων, καταθέτει προτάσεις η Λίγκα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού εμφανίστηκε ανοικτός σε ενδεχόμενες αλλαγές για τις λέσχες φιλάθλων. Οι ΠΑΕ για να τις αναγνωρίσουν δεν θέλουν να έχουν ευθύνη σε τυχόν επεισόδια.
«Οι Λέσχες Φιλάθλων, πρέπει να υπάρχουν, πρέπει να λειτουργούν, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού, του ποδοσφαιρικού τοπίου. Όσον αφορά στο πλαίσιο, τον τρόπο, αν χρειαστεί να τον μετεξελίξουμε θα το κάνουμε, αλλά πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση» είπε κ. Αυγενάκης.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου… «εντός των αμέσως επόμενων ημερών, από πλευράς Super League 1, θα κατατεθεί μια ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση για ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ευρωπαϊκό και κοινά αποδεκτό πλαίσιο σχετικά με τις Λέσχες Φιλάθλων και τη θεραπεία των συγχύσεων που δημιουργούνται βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».
Για τη μετακίνηση φιλάθλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, τόνισε:
«Μιλήσαμε για τα θέματα μετακίνησης των φιλάθλων και ναι, συμφωνήσαμε ότι στόχος όλων μας είναι πολύ σύντομα να έχουμε γήπεδα όπου στις κερκίδες θα βρίσκονται φίλαθλοι και των δύο ομάδων, πράγμα το οποίο χρειάζεται κλιμάκωση, χρειάζεται μια σταδιακή εξέλιξη και ένα πλάνο το οποίο ξεκίνησε να σχεδιάζεται με την συνεπικουρία όλων όσων βρέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου σήμερα».
Και πρόσθεσε:
«Βολευόμασταν όλοι την προηγούμενη περίοδο από ένα γενικώς «απαγορεύεται» και μετά ότι ήθελε ας γίνει μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι αυτό είναι υποκρισία και δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτό το πλαίσιο. Θέλουμε ή δεν θέλουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε σε αγώνες που στις κερκίδες θα βρίσκονται φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες; Θέλουμε! Η αρχή έχει γίνει ήδη γι αυτό το λόγο και η σημερινή συνάντηση ενίσχυσε αυτή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Δεν γίνεται βέβαια από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας, χρειάζεται ο καθένας να αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί, χρειάζεται οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο γίνεται πιο ποιοτικό, πιο ενδιαφέρον, όταν δίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι πριν ή μετά και αναφέρομαι σε χαρτοπόλεμο δηλώσεων, σε ακραίες καταστάσεις, λεκτικά τουλάχιστον μέχρι στιγμής και μέχρι εκεί εύχομαι να παραμείνει. Δεν θα σταματήσουμε αυτή την προσπάθεια και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κρύψουμε το όποιο πρόβλημα κάτω από το χαλί. Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε σοβαρές υπηρεσίες στον ελληνικό αθλητισμό, αυτή την εντολή έχω πάρει από τον Πρωθυπουργό της χώρας και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι, πάντοτε σε συνεργασία με όλους τους φορείς».
Για το αθλητικό νομοσχέδιο:
«Αν θέλουμε να φέρουμε ξανά πίσω στις κερκίδες τις ελληνικές οικογένειες, χωρίς τάξη, χωρίς πειθαρχία, χωρίς σεβασμό στους κανόνες και χωρίς την προσπάθεια όλων μα όλων, μηδενός εξαιρουμένου, αυτό δεν θα επιτευχθεί. Γι αυτό δουλεύουμε συνετά, πολύ προσγειωμένα, χωρίς μεγάλες κουβέντες, αλλά κυρίως με την αγάπη ότι μπορεί και στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο να πάρει τη θέση που του αξίζει».
Για τις εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις:
«Δεν έχω καμία αρμοδιότητα σε αυτό. Είναι δουλειά του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο,τι έχει να κάνει με εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις. Παρ’ όλα αυτά, να σας πω ότι και το προηγούμενο διάστημα, παρουσία και του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και παρουσία ΕΠΟ, Λίγκας και ΠΑΕ μπήκαν και ζητήματα επιτάχυνσης των διαδικασιών εκδίκασης κάποιων τέτοιων υποθέσεων. Υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Δεν τελειώνει εδώ η προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας και της ποιότητας του ποδοσφαίρου, θέλει πολλή δουλειά, υπάρχει όμως διάθεση και το ενδιαφέρον είναι πραγματικό. Ξέρουμε ότι ένα μέρος της ευθύνης μας αναλογεί, αλλά ένα μεγαλύτερο μέρος αναλογεί στις ίδιες τις ΠΑΕ. Το αντιλαμβάνονται και οι ίδιες πλέον γι αυτό το λόγο δουλεύουμε σε αυτό το επίπεδο».