inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Διάφορα

Ο Ζωγραφός κατά των ξένων διαιτητών!

Άλλη μια… «συγκινητική» προσπάθεια να τα βγάλουν όλα σκάρτα μαζί και το VAR

Γιάννης Σωτηρίου
06.12.2019 09:23
Share
SHARE

Ο παλαίμαχος ρέφερι και πρώην αρχιδιαιτητής, Χριστόφορος Ζωγράφος μίλησε για την κατάσταση της ελληνικής διαιτησίας, τάχθηκε κι αυτός κατά των ξένων που έρχονται να σφυρίξουν, αναφέρθηκε στις παθογένειες του VAR, αλλά και στις επιθέσεις κατά του ίδιου και συναδέλφων του.

Πρόκειται εμφανώς για άλλη μια «συγκινητική» προσπάθεια του συστήματος που έκανε όργια στο ελληνικό ποδόσφαιρο για σχεδόν 20 χρόνια, να αλλάξει η σημερινή κατάσταση, στην οποία έρχονται και σφυρίζουν στα ντέρμπι ξένοι διαιτητές (με μεγάλη επιτυχία στην συντριπτική πλειοψηφία τους…), βγάζοντας σκάρτο και το VAR!

Μεταξύ άλλων ο Ζωγράφος θυμήθηκε ότι δήθεν είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό σε ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το 2005!!!

Μόνο που μάλλον δε θυμάται καλά, γιατί και αυτός ήταν ένας από τους πλέον ανεπιθύμητους ρέφερι για τον Δικέφαλο εξαιτίας του τρόπου που σφύριζε…

Αναλυτικά ο Ζωγράφος μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ είπε:

Για τη σύντομη θητεία του στην ΕΠΟ: «Μου ζητήθηκε να αναλάβω για έναν μήνα μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές. Υπήρχαν κάποια ζητήματα να τρέξουν. Ήταν νοικοκυρεμένα. Ευτυχώς αυτόν το μήνα δεν είχα θέματα».

Για την επίθεση που είχε δεχθεί: «Ήταν μία δολοφονική επίθεση. Γύριζα στο σπίτι μου, ξαφνικά χωρίς λόγο και αιτία μου επιτέθηκαν με λοστούς. Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη στη δικαιοσύνη. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε άλλα πέντε… Μου επιτέθηκε ένα άτομο και ένας άλλος τον περίμενε στο μηχανάκι. Μία κυρία ήταν αυτόπτης μάρτυρας και φώναξε. Παραλίγο να με σκοτώσει, με χτύπησε στο κεφάλι. Προφανώς το χτύπημα προερχόταν από το ποδόσφαιρο. Τότε είχε διακοπεί για έναν μήνα το πρωτάθλημα. Προσωπικά δεν είχα θέματα με τους ορισμούς. Τότε εγώ έκανα ορισμούς στη Β’ εθνική, τους ορισμούς στης πρώτης κατηγορίας τους έκανε ο Χιου Ντάλας. Ίσως ήθελαν να περάσουν κάποιο μήνυμα. Για ένα χιλιοστό μπορεί να ήμουν ανάπηρος ή να έχανα τη ζωή μου».

Για το πώς αισθάνθηκε βλέποντας να συμβαίνει κάτι ανάλογο στον Τζήλο: «Πολύ άσχημα. Έτσι στο ξαφνικό δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί γίνονται αυτά. Πιο παλιά είχαν γίνει παρόμοιες επιθέσεις στον Καλύβα και στον Βασάρα ή έκαψαν το σπίτι του Μπίκα».

Γιατί κλιμακώνονται οι επιθέσεις στους διαιτητές: «Στοχοποιούμαστε συνέχεια από παράγοντες και ΜΜΕ. Οι παράγοντες κάνουν καυστικές δηλώσεις, τα ΜΜΕ προωθούν αυτό το πράγμα και ο κόσμος διαβάζει και πορώνεται».

Μπορεί ένας παράγοντας να κάνει bullying σε έναν διαιτητή: «Πολλές φορές έχουν πει για διαιτητές δεν θέλω τον τάδε ή τον άλλον. Αυτό είναι στοχοποίηση. Όταν υπάρχει όμως μία κακή διαιτησία υπάρχουν άλλοι που την ελέγχουν. Αυτοί είναι ο παρατηρητής και η ΚΕΔ, μόνο αυτοί μπορεί να επέμβουν. Ο διαιτητής όταν ακούει τέτοια πράγματα επηρεάζεται. Το σωστό είναι ο παρατηρητής και η ΚΕΔ να βλέπουν αν κάνει λάθη ένας διαιτητής. Δεν μπορείς να μην ξαναβάλεις ποτέ έναν διαιτητή, όμως αν έχει κάνει ένα σοβαρό λάθος δεν μπορείς να τον βάλεις ξανά την ερχόμενη Κυριακή. Δυστυχώς ένας διαιτητής ακόμη 200 καλές διαιτησίες να έχει κάνει, θα κοιτάξουν να τον στήσουν στα λάθη του».

Για το αν έχει στοχοποιηθεί από ομάδες: «Ποτέ καμία ομάδα δεν με έχει στοχοποιήσει κι έχω παίξει πολλά ντέρμπι. Μου έχουν πει παράγοντες ότι δεν έχω παίξει καλά. Έχω παραδεχθεί λάθη μου, έχω πει σε πρόεδρο όντως ότι δεν ήμουν σε καλή μέρα. Στο νοσοκομείο που ήμουν χτυπημένος, είχαν ήρθαν και πρόεδροι μεγάλων ομάδων και μου έλεγαν δεν γίνεται να χτύπησαν εσένα».

Για τη σημερινή κατάσταση στην ελληνική διαιτησία: «Η πορεία της ελληνικής διαιτησίας είναι μέτρια προς κακή, αν όχι στάσιμη. Κάθε χρόνο αλλάζουν διαιτητές. Αυτοί οι διαιτητές δεν γίνεται να μπαίνουν άμεσα από τη Β’ εθνική. Εμείς για να φτάσουμε στη Σούπερ Λιγκ έπρεπε να είχαμε 4-5 χρόνια στη Β’ εθνική. Σίγουρα υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά, όμως μπαίνουν και καίγονται και χαλάνε το όνομά τους γιατί δεν έχουν την εμπειρία, διότι μπαίνουν στους πίνακες πριν την ώρα τους».

Για τους ξένους διαιτητές: «Έχουμε καλύτερους διαιτητές από ορισμένους που ήρθαν από το εξωτερικό. Δεν είναι ωραίο να έρχονται ξένοι διαιτητές. Οι Έλληνες διαιτητές φοβούνται. Είπαν ότι θα κάνουν σεμινάρια και τώρα τα αναβάλλουν. Γίνονται παιδικά λάθη διαιτητών στη Σούπερ Λιγκ, υπάρχει πρόβλημα εκεί, χωλαίνουμε στην εκπαίδευση. Προσωπικά, είμαι κατά των ξένων διαιτητών. Απαξιώνουν τους Έλληνες διαιτητές. Πότε θα παίξουν, να δούμε την κλάση τους. Αν δεν παίξει ένα ντέρμπι πώς θα αξιολογηθεί από την ΚΕΔ;».

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα των Ελλήνων διαιτητών: «Πρώτον η στοχοποίηση. Όταν ήμουν με τον Ντάλας κοιτάζαμε να τους αγκαλιάσουμε. Τώρα βλέπω ότι δεν έχουν την πρέπουσα επαφή με την ΚΕΔ. Εμείς παίζαμε με ελληνική ΚΕΔ, το δέσιμο και η διαχείριση ήταν διαφορετική. Τότε υπήρχαν μέντορες. Τώρα οι διαιτητές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και φοβούνται. Επίσης έχουν απαξιώσει τους παρατηρητές, βάζουν κακό βαθμό στην έκθεσή τους σε έναν διαιτητή και μετά βλέπουμε να ορίζονται οι ίδιοι διαιτητές».

Για το πρώτο του ντέρμπι: «Το πρώτο μου ντέρμπι το έπαιξα σαν βοηθός. Ήταν το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ένας τελικός κυπέλλου στο Καραϊσκάκη. Με Ψυχομάνη πρώτο διαιτητή και Βαρούχα τέταρτο. Ήμουν 24 χρονών, ήμουν τυχερός που κληρώθηκα από 120 βοηθούς. Ευτυχώς πήγε καλά το παιχνίδι τότε.

Ένας παρατηρητής όμως μου είπε σταμάτα, γιατί θα κοπείς σαν βοηθός, είσαι ταλαντούχος διαιτητής. Όντως ήμουν τραγικός βοηθός.

Το πρώτο μου ντέρμπι ως διαιτητής ήταν το 2005 στην Τούμπα, το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1. Αν δεν παίξεις ένα τέτοιο ματς δεν είσαι διαιτητής. Λέω τότε στους βοηθούς μου πάμε μέσα και να σφυρίξουμε ό,τι δούμε. Πάμε να παίξουμε σαν να είναι το τελευταίο μας παιχνίδι. Πήγα ήπια καφέ στη Θεσσαλονίκη δεν κλεινόμουν μέσα. Θυμάμαι τότε ακυρώθηκε ένα γκολ του Ολυμπιακού ως οφσάιντ, όμως η φάση ήταν κανονική. Ήταν το μόνο λάθος, αλλά αυτά γίνονται. Ήταν δύσκολη φάση. Πάντα θα γίνονται θα λάθη, κι εγώ έχω δώσει πέναλτι που δεν ήταν και ο Κολίνα έχει δώσει».

Για τον ποιον ξεχωρίζει από τους τωρινούς διαιτητές: «Η Χρυσούλα Κουρομπύλια όταν ήμουν επιτροπή με τον Ντάλας μας είχε βγάλει τα περισσότερα ντέρμπι. Δουλεύει πολύ και βγάζει καλύτερα αποτελέσματα από άνδρα».

Για την εισαγωγή του VAR: «Είναι ένα καλό βήμα, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι στην Ελλάδα. Μπήκε πολύ γρήγορα, η μετάβαση έγινε γρήγορα. Απορώ πώς οι διαιτητές τα έμαθαν όλα περί VAR σε ένα μήνα. Δεν ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά. Ο κόσμος κουράζεται. Δεν γίνεται να εξετάζεται επτά λεπτά ένα κόρνερ… Μας ζητάνε να εξετάζουμε το πλάγιο, το κόρνερ σε λίγο θα μας ζητάνε να εξετάζουμε και αν πέρασε ένα πουλί από πάνω από το γήπεδο. Δεν είναι ωραίο για τον διαιτητή να περιμένει το VAR. Εμείς παίρναμε μόνοι μας τις αποφάσεις. Ωστόσο είναι ένα βοήθημα σε δύσκολες φάσεις, ή σε στιγμές που οι διαιτητές δεν έχουν καλή θέση. Ειδικά στο οφσάιντ θα πρέπει να μπουν οι γραμμές»

Γιατί δεν αξιοποιούνται παλιοί διαιτητές: «Εδώ και τρία χρόνια έχουμε πιστοποιήσεις για να γίνουν ανακατατάξεις στους πίνακες. Η ΚΕΔ έχει πάρει απόφαση να μην μας χρησιμοποιεί. Είμαι πιστοποιημένος UEFA εκπαιδευτής και παρατηρητής και μας έχουν απαξιώσει εντελώς. Δεν πάμε ούτε παρατηρητές, ούτε εκπαιδευτές. Δεν μας κάνουν τη χάρη ούτε να δεχθούν τα χαρτιά μας για να μας αξιολογήσουν. Τουλάχιστον πρέπει να μας εξετάσουν».

Για τα σεμινάρια που γίνονται: «Δεν μπορεί να υπάρχει σεμινάριο διαιτητών και να μην υπάρχει ένας μέσα από τα σπλάχνα της διαιτησίας να μιλήσει. Δεν γίνεται ο Μπίκας να πηγαίνει μόνο στη Λιβαδειά και στη Λάρισα για παρατηρητής. Υπάρχουν τόσοι εκπαιδευτές, όπως για παράδειγμα ο Τσαχειλίδης».

Ποδόσφαιρο

Ανησυχία στη Βουλγαρία για Ντεσπόντοφ

Μάνος Τσαλγατίδης
03.08.2025 00:00

Oι παίκτες της Βόλφσμπεργκερ ανησυχούν για το ματς με ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
02.08.2025 23:15

Κιουμπάουερ: «Αν παίξουμε έτσι με τον ΠΑΟΚ είμαστε δύσκολα»

Μάνος Τσαλγατίδης
02.08.2025 22:49

O ΠΑΟΚ πάτησε ξανά στην Τούμπα

Μάνος Τσαλγατίδης
02.08.2025 22:34

Ο Κάραλης πέταξε και έγραψε ιστορία! (video)

Γιάννης Σωτηρίου
02.08.2025 22:15

Έπιασε «ασπρόμαυρη» δουλειά ο Πονθ

Μάνος Τσαλγατίδης
02.08.2025 21:59

Μπάσκετ

Τα συλλυπητήρια του ΑΣ ΠΑΟΚ στην Ζάκα

Πάνος Γεωργογιάννης
02.08.2025 19:42

Μπράουν: «Τιμή να είμαι στον ΠΑΟΚ στα 100 χρόνια του»

Πάνος Γεωργογιάννης
02.08.2025 18:18

Στον Ολυμπιακό το ΣΕΦ με κάθε επισημότητα

Γιάννης Σωτηρίου
01.08.2025 16:57

Ο Κέι Τζέι έχει ένα μήνυμα για σένα! (video)

Ευαγγελία Σαράντη
01.08.2025 12:47

Στον Άρη ο Φόρεστερ

Ευαγγελία Σαράντη
01.08.2025 12:21

«Παραιτηθείτε στο όνομα της ενότητας»

Όλγα Χιονίδου
01.08.2025 16:55

Αντίπαλοι

Oι παίκτες της Βόλφσμπεργκερ ανησυχούν για το ματς με ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
02.08.2025 23:15

Κιουμπάουερ: «Αν παίξουμε έτσι με τον ΠΑΟΚ είμαστε δύσκολα»

Μάνος Τσαλγατίδης
02.08.2025 22:49

Πρεμιέρα με ήττα πριν τον ΠΑΟΚ για Βόλφσμπεργκερ

Πάνος Γεωργογιάννης
02.08.2025 20:00

Έτσι κάνει πρεμιέρα η Βόλφσμπεργκερ

Πάνος Γεωργογιάννης
02.08.2025 18:00

«Τελείωσε» τον Λαμέλα η ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
02.08.2025 17:25

Ώρα… πρεμιέρας για τη Βόλφσμπεργκερ!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
02.08.2025 13:30
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ανησυχία στη Βουλγαρία για Ντεσπόντοφ
03.08.2025 00:00
Νέοι μπελάδες για τον Ικάρντι
02.08.2025 23:37
Oι παίκτες της Βόλφσμπεργκερ ανησυχούν για το ματς με ΠΑΟΚ
02.08.2025 23:15
Κιουμπάουερ: «Αν παίξουμε έτσι με τον ΠΑΟΚ είμαστε δύσκολα»
02.08.2025 22:49
O ΠΑΟΚ πάτησε ξανά στην Τούμπα
02.08.2025 22:34

Blogger

ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Το ταμείο της προετοιμασίας και το συμβόλαιο που του αξίζει!

Μάνος Τσαλγατίδης
28.07.2025 08:28
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Η απόλαυση του… χορού στη βροχή

Μάνος Τσαλγατίδης
24.07.2025 23:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ενωμένοι για τα επόμενα 100 χρόνια δόξας του ΠΑΟΚ!

Κώστας Βασιλόπουλος
24.07.2025 14:22
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Μιλάμε για μετάλλαξη

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
22.07.2025 00:51
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση

Μάνος Τσαλγατίδης
20.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ματέο Σέρα: Αετίσιο μάτι

Σωτήρης Μήλιος
19.07.2025 21:40

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?