Πριν τριάμισι χρόνια ο Νίκος Τζώρτζογλου είχε προτείνει πρώτος να φιλοξενήσει μια συνάντηση των ιδιοκτητών των μεγάλων ομάδων στο Ηράκλειο. Αυτό το μεγάλο ραντεβού είναι πλέον κοντά στο να γίνει πραγματικότητα και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορεί αυτή η συνάντηση να βάλει σε μια σωστή ρότα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί, όπως είπε, να μπουν στην άκρη οι εγωισμοί και να αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα των στιγμών.
Αναλυτικά, ο Τζώρτζογλου μίλησε για:
-το ενδεχόμενο συνάντησης των ισχυρών ανδρών των μεγάλων ομάδων:
«Πάντα πίστευα πως θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια συνάντηση, γι’ αυτό και τον Ιούλιο του 2016 είχαμε προσπαθήσει να τους φέρουμε στο Ηράκλειο ή σε οποιαδήποτε πόλη. Τότε είχαν συμφωνήσει όλοι αρχικά, αλλά για κάποιον λόγο τελικά δεν έγινε η συνάντηση. Το καλοκαίρι αυτό κάναμε ανάλογη κίνηση, μιλήσαμε και με ανώτατα στελέχη της UEFA που άκουσε τις προτάσεις μας και τις αποδέχτηκε. Μια από αυτές ήταν να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο που για πάνω από 20 χρόνια βαδίζει σε έναν δρόμο γεμάτο παθογένειες και δεν συνάδει με την δική μας φιλοσοφία, αλλά και των περισσοτέρων φιλάθλων. Προτείναμε στην FIFA και την UEFA, αν είχαμε την συμπαράστασή της, να κάτσουν όλοι οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου στο ίδιο τραπέζι και να συμφωνήσουν σε μια λύση κοινής αποδοχής και μια κατάσταση αξιών και αρχών που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε πολύ κοντά αν γίνει αυτή η συνάντηση».
-την επιλογή προέδρου στην ΕΠΟ και επικεφαλής στην ΚΕΔ: «Θέλουμε έναν πρόεδρο ομοσπονδίας που θα έχει προσωπικότητα, θα είναι τεχνοκράτης, θα είναι ηθικός και ασυμβίβαστος, με αγάπη και μεράκι για το ποδόσφαιρο. Θα ήταν ευχής έργο να τυγχάνει της αποδοχής από την ποδοσφαιρική κοινότητα. Θεωρούμε πως υπάρχουν τέτοια πρόσωπα, που θα είναι κοινά αποδεκτά από τους τέσσερις, αλλά και με μια διοίκηση που θα αποτελείται από στελέχη που θα είναι επίσης κοινά αποδεκτά. Θα μπορούσαν κάποιοι παλιοί ποδοσφαιριστές να έχουν έναν τέτοιο ρόλο, αρκεί να έχουν και διοικητικές ικανότητες, γιατί υπήρξαν και καλοί ποδοσφαιριστές που δεν είχαν τέτοιες αρετές. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να υπάρχει στην ΚΕΔ με έναν πρόεδρο που θεωρώ πως θα πρέπει να είναι ξένος, εγνωσμένης αξίας και ήθους. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει και ο εκπαιδευτής του VAR. Γιατί πέρα από τις τεχνικές ελλείψεις με τις οποίες έχει έρθει το VAR στην Ελλάδα, η έλλειψη εμπειρίας ακόμη και στους εκπαιδευτές του VAR».
-το αν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα μια τέτοια συνάντηση: «Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι οι εγωισμοί, το γόητρο και ότι ο καθένας θέλει την εξουσία για να κερδίζει με οποιονδήποτε τρόπο στο γήπεδο, για να παίρνει πρωταθλήματα, να έχει έσοδα και επικοινωνιακά να κερδίζει κόσμο, οπαδούς και ‘στρατούς’. Αυτό συνεπάγεται πολλές παθογένειες. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο».
-το αν προχωρούν οι εργασίες στο Παγκρήτιο για να φιλοξενήσει την Εθνική: «Κάποιες εργασίες στο Παγκρήτιο γίνονται, σε έναν βαθμό ικανοποιητικό. Αυτό που δυστυχώς καθυστερεί και με προβληματίζει, είναι η αντικατάσταση του σκεπάστρου. Η έλλειψη αυτή είναι και η αιτία που χάθηκαν οι αγώνες της Εθνικής που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Παγκρήτιο. Από την δυτική πλευρά του σταδίου το σκέπαστρο εδώ και πέντε χρόνια δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς δεν βλέπω κάποια προσπάθεια από τους αρμόδιους φορείς ώστε να έχουμε αντικατάσταση του σκεπάστρου. Θέλω να πιστεύω πως με το νέο έτος και με τη βοήθεια του συντοπίτη υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη θα τρέξουν οι διαδικασίες, ώστε να γίνουν τα έργα και έστω προς το τέλος του 2020 το Παγκρήτιο να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Εθνικής Ανδρών. Το Ηράκλειο έχει αρχίσει μια προσπάθεια να φιλοξενήσει τον τελικό UEFA Europa Conference League και αυτό πρέπει να βάλει τους αρμόδιους στο τρέξιμο για να τα καταφέρουμε είτε το 2022 είτε το 2023».