Οι ΣΦ ΠΑΟΚ για όλα!

Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Δικεφάλου

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα σε οπαδική και ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ:

«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και όσα ακολούθησαν, επιβάλλεται να τοποθετηθούμε και εμείς για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας: Καταρχήν, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Τόσκο Μποτζατζίτσκι, τους οπαδούς της Μπότεφ και τον κόσμο του Άρη. Η απώλεια κάθε ανθρώπινης ζωής είναι ένα τραγικό περιστατικό που κανένας δεν θέλει να συμβεί ξανά. Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς και τα δυσάρεστα αποτελέσματά τους είναι ευθύνη των οπαδών που συμμετέχουν σε αυτές και εδώ δεν φταίει καμία πολιτεία, κανένας παράγοντας και κανένας δημοσιογράφος. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία κλιμάκωση της οπαδικής βίας που, κατά την άποψή μας, έχει τις ρίζες της στην απαγόρευση των μετακινήσεων στα εκτός έδρας ματς. Μία απαγόρευση που ισχύει εδώ και πάνω από 15 χρόνια και κατά τη διάρκειά της δεν είδαμε καμία πρόοδο.

Δεν υποστηρίζουμε ότι αν αύριο επιτρεπόταν ξανά οι μετακινήσεις στα εκτός έδρας ματς τότε η γηπεδική βία θα εξαφανιζόταν δια μαγείας. Απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο. Αυτό που λέμε είναι το εξής: Από εκεί που υπήρχε ο παραδοσιακός και σχετικά ελεγχόμενος χαβαλές, η ανταλλαγή συνθημάτων και κάποια αντικείμενα που εκτόξευε ο ένας στον άλλο, κάτι που γίνεται σε πολλές χώρες του κόσμου ακόμη και σήμερα, επομένως δεν χρειάζεται να ηθικολογούμε αλλά να κοιτάξουμε την πραγματικότητα όπως είναι, περάσαμε σε μία μορφή βίας που διαχέεται καθημερινά στην κοινωνία με επικίνδυνη μορφή. Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε μία παρανοϊκή κατάσταση. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ που έχει πάει οδικώς μέχρι τη Νορβηγία, την Πορτογαλία και τη Ρωσία για να δει την ομάδα του δεν μπορεί να πάει στο Καραΐσκάκη, ούτε καν στο Χαριλάου ακόμη και αν μένει δίπλα από το γήπεδο! Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς των άλλων ομάδων.

Στο υποσυνείδητο του νεαρού οπαδού, αυτός που υποστηρίζει μία διαφορετική ομάδα είναι ένα πρόσωπο που δεν προέρχεται από αυτόν τον πλανήτη, μία ξένη και περίεργη φιγούρα που δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του στο γήπεδό μας και δεν του αξίζει κανένας σεβασμός. Την ίδια ώρα, απαγορεύεται με χουντικές αποφάσεις κάθε τυχάρπαστου υπουργού η ελεύθερη μετακίνηση στην ελληνική επικράτεια και ένα ταξίδι με αμάξι από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λαμία για να δεις την ομάδα σου χρειάζεται καλύτερη προετοιμασία από μία ληστεία σε τράπεζα. Ας είμαστε ειλικρινείς: Η απαγόρευση των μετακινήσεων δεν βοήθησε στη μείωση της βίας αλλά στη διατήρηση ενός «καθαρού» ποδοσφαιρικού προϊόντος που μπορεί να προβληθεί άνετα από το εκάστοτε τηλεοπτικό κανάλι. Αν θέλουμε να δούμε κάτι διαφορετικό, τότε η μόνη λύση είναι να καθιερωθεί και πάλι η μετακίνηση των οπαδών και, σταδιακά, να γίνει συνείδηση σε όλους ότι για να μπορούμε να πάμε «εμείς» θα πρέπει να δεχτούμε ότι θα έρθουν και οι «άλλοι».

Για την οπαδική βία αναλαμβάνουμε τις όποιες ευθύνες μας. Από εκεί και πέρα όμως, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στον επικοινωνιακό πόλεμο που έχει κλιμακωθεί εναντίον του ΠΑΟΚ, ρίχνει λάδι στη φωτιά και προέρχεται από τα δεκάδες μέσα που ελέγχει ο γνωστός Έλληνας Μπερλουσκόνι που θέλει να επαναφέρει την Ελλάδα στην κανονικότητα της σαπίλας. Οι πιο πιστές μαριονέτες του, πήραν τη δικογραφία από το περιστατικό με τον Βούλγαρο οπαδό στα χέρια τους και έχουν ξεσαλώσει: Γράφουν ότι τους καπνίσει, σπιλώνουν πρόσωπα, ζευγάρια και οικογένειες χωρίς στοιχεία, δημιουργούν εντυπώσεις και χτίζουν ένα άθλιο επικοινωνιακό κλίμα ότι για όλα φταίει ο ΠΑΟΚ. Ο πρωταγωνιστής αυτής της επιχείρησης μαζικής συκοφαντίας είναι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ο άνθρωπος που έδωσε άλλο νόημα στη λέξη ξεφτίλας. Μιλάμε για το ίδιο άτομο που στο τεύχος 13 του περιοδικού Unfollow, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2013, στις σελίδες 126-127 έγραφε αυτά τα ρομαντικά:

«Οι Αλ Καπόνε του 21ου αιώνα έχουν αλώσει τα πάντα και κυρίως τις συνειδήσεις της κοινωνίας με τη βοήθεια των ΜΜΕ που έγιναν αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής μαφίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όποιος ήθελε να δικαιολογήσει την ξαφνική γιγάντωσή του και την εμφάνισή του στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής, το έπραττε αγοράζοντας και μερικά μέσα ενημέρωσης. Από τον Βαρδινογιάννη με τη Μεσημβρινή, το Mega και το Star, τον Κοσκωτά με τις 24 ώρες, τον Κόκκαλη με τον Flash και το TV Magic, τον Αλαφούζο με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, ως τον Μαρινάκη και τον Λαυρεντιάδη”. Για μία χούφτα ευρώ, ένας εκ των Αλ Καπόνε, κατά τον Χαραλαμπόπουλο, μετατράπηκε ξαφνικά σε Μητέρα Τερέζα και οι πολυάριθμες ορντινάντσες του προσπαθούν να σώσουν τη χώρα και ταυτόχρονα να λυτρώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί οι τίμιοι και ηθικολόγοι σωτήρες εμφανίστηκαν τώρα ή τα τελευταία 3 χρόνια. Μάλλον γιατί τα προηγούμενα είκοσι (20) χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν κάτι φανταστικό.

Τα χρόνια που ο μπαμπάς Σπάθας έλεγε ότι “Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε, όλοι οι άλλοι να πάνε να γα…”, τα χρόνια που ο Παπαπέτρου, ο Ψυχομάνης, ο Καζαναφέρης, ο Ζαχαριάδης, ο Παπουτσέλης, ο Βαλιάνος, ο Νίκου, ο Παπαδάκος, ο Δημητρόπουλος και ο Ηλιάδης ξεφτίλιζαν κάθε έννοια ισονομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια, τα χρόνια που ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Σεπτέμβριο, τα χρόνια που βασίλευε η παράγκα, τα χρόνια που καθιερώθηκαν οι μαζικοί δανεισμοί παικτών και τα παραρτήματα που ανεβοκατέβαιναν κατηγορία ανάλογα με τις προσταγές του μονάρχη. Η αρρωστημένη νοοτροπία τους έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που προσπαθούν να σπιλώσουν μέχρι και τα δύο καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες: Τους ξένους διαιτητές και το VAR. Όλοι αυτοί οι λαλίστατοι κύριοι, δηλαδή οι κρυφοί και φανεροί τσάτσοι του παραπρωθυπουργού, έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα: Αδυνατούν να απαντήσουν στο παρακάτω απλό ερώτημα.

Ποιών η δικαιοσύνη το δίκιο θα δικάσει; Η δικαιοσύνη του λευκού Polo, η δικαιοσύνη των καμμένων φούρνων, η δικαιοσύνη του Noor One που μετέφερε 2 τόνους πρέζα και στο τέλος δεν θα βρίσκεται άνθρωπος που θα δηλώνει επωνύμως ότι αυτό το πλοίο υπήρχε και ήταν αληθινό; Η δικαιοσύνη αυτών που στοιχημάτισαν 13 εκατομμύρια δολάρια στις εταιρίες της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης στο περιβόητο ματς κυπέλλου που έγινε στην Τούμπα στις 2/3/2016; Η δικαιοσύνη αυτών που θέλουν τον ιδιοκτήτη μιας ομάδας να είναι και ιδιοκτήτης του συνδρομητικού καναλιού που χρηματοδοτεί, αυτή τη στιγμή, τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΟΦΗ;

Δεν πείθουν κανένα και δεν γίνεται να τους πάρει κανείς στα σοβαρά. Οι μόνοι που πρέπει να σοβαρευτούν και μάλιστα γρήγορα είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που λειτουργεί σαν προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του ΟΣΦΠ. Έχουν μαζευτεί πολλές παρεμβάσεις του Αυγενάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλες είναι υπέρ του μεγάλου αφεντικού. Και επειδή εμείς δεν πιστεύουμε στις συμπτώσεις, ας σταματήσουν να γελοιοποιούνται. Φυσικά και το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν να γυρίσουμε στα χρόνια του Μεσαίωνα. Το τελευταίο δεν είναι απειλή, αλλά σίγουρα είναι δέσμευση..

Μετά τιμής

Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ.».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Χωρίς Νίνη με ΠΑΟΚ ο Βόλος

Τρία παιχνίδια σε επτά ημέρες!

Προπόνηση και αποστολή για Βόλο

Οι αθλητικές μεταδόσεις (25/9)

Η «ασπρόμαυρη» ατζέντα

Τα πρωτοσέλιδα (25/9)

Πάει για πρωτιά ο Τζόλης

Και στο τέλος ξανακερδίζει η Μπάγερν

Ο ΠΑΟΚ για την πώληση Μιχόγεβιτς

Το πανόραμα του Europa League

Αποκλείστηκε και από το Europa η Μπεσίκτας

Ανακοινώθηκε από τη Γκεζτέπε ο Μιχόγεβιτς!

Η… προτίμηση του Ζαμπά

Πέρασε τη Σεντ Γκάλεν η ΑΕΚ

Με 20 χιλιάδες οπαδούς το Μπάγερν-Σεβίλλη

Το πρώτο του Τσόλακ με τον ΠΑΟΚ (video)

«Ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για Βιεϊρίνια»

Θα παίξει Γ΄ Εθνική τελικά ο Πανιώνιος

Έκλεισε φιλικό ο ΠΑΟΚ

Ομιλία Φερέιρα και… φάπες (video)

Η πρώτη των Τσόλακ-Ουαγκέ (pics)

Ο ΠΑΟΚ πήρε το μάθημα του

Δεν γλύτωσαν το… ξύλο Τσόλακ-Ουαγκέ

«Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Μανάι»

Σενάριο ανταλλαγής Ζαμπά-Πατσέκο

Πρεμιέρα με νίκη για τα κορίτσια του ΠΑΟΚ

Πρώτη για Τσόλακ-Ουαγκέ

O ΠΑΟΚ για τον ύμνο του Champions League (pic)

Νέα ατυχία με Τσαλμπούρη στον ΠΑΟΚ

Επίσημο: Πέντε αλλαγές σε Champions και Europa League

Ήρθαν προτάσεις για Ζαμπά!

«Για αυτό το εκτέλεσα στο κέντρο»

O Φερέιρα για Τσόλακ-Ουαγκέ

«Υπόκλιση» ΠΑΟΚ σε Καντουρί (pic)

Η απόδοση των παικτών

«Ήθελε Άιτινγκ ο ΠΑΟΚ»

Σενάριο ανταλλαγής Ζαμπά-Πατσέκο

«Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Μανάι»

Η πώληση Μιχόγεβιτς και το ποσοστό

Η άποψη Μέσι για Ουαγκέ

Στη Τουρκία ο Μιχόγεβιτς!

Μήνυμα Ουαγκέ στα ελληνικά! (pic)

Το δώρο της Παρτιζάν στον Σαββίδη (pic)

«Κόπηκε» ο Κλάους

Με την ευχή της Μπαρτσελόνα (pic)

H… αλλαγή στη φανέλα του ΠΑΟΚ

Το… όνειρο του Σαββίδη (pic)

Τώρα: Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Ουαγκέ!

Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ και ο Τσόλακ! (video)

Το πρώτο του Τσόλακ με τον ΠΑΟΚ (video)

«Για αυτό δεν κάλεσα τους Ζίβκοβιτς!»

«Αλλάζουν όλα αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ!»

Η πίστη του Αμπέλ για Τούμπα

«Στην Τουρκία για υπογραφές ο Μιχόγεβιτς»

«Πρέπει να προκριθούμε»

Έπος: Σύνθημα του ΠΑΟΚ με βιολί (video)

Δεν είναι αστείο! Ο Λουτσέσκου κατέβασε 9αδα

Προπόνηση και αποστολή για Βόλο

Πάει για πρωτιά ο Τζόλης

Ο ΠΑΟΚ για την πώληση Μιχόγεβιτς

Ανακοινώθηκε από τη Γκεζτέπε ο Μιχόγεβιτς!

Η… προτίμηση του Ζαμπά

Το πρώτο του Τσόλακ με τον ΠΑΟΚ (video)

Ομιλία Φερέιρα και… φάπες (video)

Τρία παιχνίδια σε επτά ημέρες!

Νέα ατυχία με Τσαλμπούρη στον ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται την στήριξη όλων»

Συνεχίζει με… Λουξ ο ΠΑΟΚ

Μετάθεση στο ΠΑΟΚ- Πανιώνιος!

Πρόβλημα και με Τσαλμπούρη στον ΠΑΟΚ

Πήρε πιστοποιητικό ο ΠΑΟΚ!

Και στο τέλος ξανακερδίζει η Μπάγερν

Το πανόραμα του Europa League

Με 20 χιλιάδες οπαδούς το Μπάγερν-Σεβίλλη

Έξαλλος ο Λουτσέσκου!

Χωρίς Νίνη με ΠΑΟΚ ο Βόλος

Πέρασε τη Σεντ Γκάλεν η ΑΕΚ

Θα παίξει Γ΄ Εθνική τελικά ο Πανιώνιος

Κυνηγάει το… μπαμ η Κράσνονταρ

«Απίστευτο το σύνολο του ΠΑΟΚ»

Κατατέθηκε μήνυση στους διαιτητές του Βόλος-Άρης