Τίποτα το ουσιαστικό δεν έχει συμβεί στο ζήτημα της μετακόμισης του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, όπου όλα δείχνουν πως ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί και του χρόνου στο γήπεδο της Τούμπας.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας FORZA:
Παρά τις προσδοκίες περί του αντιθέτου, η έναρξη (κι όχι μόνο…) της νέας σεζόν φαίνεται πως θα βρει τον ΠΑΟΚ… αμετακίνητο στην Τούμπα και όχι στο γειτονικό Καυτανζόγλειο στάδιο.
Πριν λίγες ημέρες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωνε από το βήμα της Βουλής ότι «δρομολογούμε τις διαδικασίες για τη μετακόμιση του ΠΑΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του νέου τους γηπέδου στην Τούμπα» και ότι «πράττουμε τα δέοντα προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εξελίξεις και να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο το πλάνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Μόνο η ίδια πραγματικότητα τον διαψεύδει…
Από το περασμένο καλοκαίρι και μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, τίποτα το ουσιαστικό δεν έχει συμβεί στο ζήτημα της μετακόμισης του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο (αυτήν την περίοδο το κεντρικό στάδιο παραμένει κλειστό, αφού εκκρεμεί η αλλαγή του ταρτάν).
Με την προηγούμενη διοίκηση του σταδίου είχε βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης, ωστόσο, η αλλαγή κυβέρνησης, αλλά και ο ορισμός νέας διοίκησης στο Καυτανζόγλειο, φέρνουν και πάλι τις συζητήσεις στο αρχικό σημείο εκκίνησης! «Ακόμη δεν έχουμε συναντηθεί με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Θέλω να γίνει το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να πάμε στην επόμενη μέρα» δήλωσε (Arena 89,4) η επικεφαλής της νέας διοίκησης του Καυτανζογλείου, Καλυψώ Γούλα.
«Έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία στη διοίκηση του σταδίου. Πιστεύαμε ότι το κράτος έχει συνέχεια, όμως, άλλα αποδεικνύονται» σχολιάζουν στον ΠΑΟΚ, που βλέπουν να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Από την πλευρά τους, έχουν στείλει έγγραφο, ζητώντας την παραχώρηση του σταδίου για τη νέα σεζόν, ωστόσο αυτό είναι τυπικής σημασίας, μια και κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώνει και μια δεύτερη έδρα.
Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη και για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία, που θα δώσει στον ΠΑΟΚ τα ίδια δικαιώματα, που έχουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ως προς τη χρήση του ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες της Αθήνας δεν καταβάλλουν περισσότερα από 300 χιλιάδες ευρώ ως ετήσιο ενοίκιο για το ΟΑΚΑ, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει κοντά στα δύο εκατ. ευρώ, αν δεν αλλάξει το νυν καθεστώς.
Επιπλέον, ακόμη και… σήμερα να υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου, θα απαιτηθεί ένα διάστημα περίπου οχτώ μηνών μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών αναβάθμισης του σταδίου. Το σχετικό κόστος θα βαρύνει το ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα χρήματα θ’ αφαιρούνται από τα ενοίκια για τη χρήση του Καυτανζογλείου.
«ΚΛΕΙΔΙ» Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
Όλα τα επόμενα βήματα
Προς τα τέλη του μηνός θα σταλεί ο πλήρης φάκελος της ΠΑΕ προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της νέας Τούμπας. Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση (μίνιμουμ χρόνος δύο μηνών), στη διάρκεια της οποίας ο κάθε φορέας έχει δικαίωμα να υποβάλλει ενστάσεις περί της συγκεκριμένης μελέτης. Αμέσως μετά αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου, που θα κάνουν τις δικές τους εισηγήσεις. Από εκείνο το σημείο και μετά, θα μπει στην τελική της ευθεία και η αρχιτεκτονική μελέτη του νέου γηπέδου. Από το υπουργείο Περιβάλλοντος ο φάκελος θα σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να ακολουθήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και η έκδοση άδειας ανέγερσης του νέου γηπέδου. Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα έχουν ξεμπλέξει με όλα αυτά τα γραφειοκρατικά.
Πηγή:FORZA