Οι μεταγραφές είναι πολύπλοκο πράγμα. Ίσως, το πιο πολύπλοκο. Διότι δεν είναι μόνο αυτοί που παίρνεις. Δεν είναι μόνο το πόσο τους παίρνεις. Δεν είναι το πότε τους παίρνεις. Είναι (κυρίως) και το τι αφήνεις πίσω. Τι άλλες επιλογές είχες. Τι διαδρομή κάνουν αυτοί που αποφάσισε να μην πάρεις. Μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις αν ψώνισες σωστά…
Το πιο βαρύ όνομα (βάσει βιογραφικού) με το οποίο έφτασε κοντά ο ΠΑΟΚ ήταν ο Φάμπιο Κοεντράο. Τι κοντά δηλαδή; Τον έφερε Θεσσαλονίκη κανονικά. Ο Πορτογάλος αφίχθη κανονικά στο αεροδρόμιο Μακεδονία με τα τσιγαράκια του στην τσέπη, όμως έφυγε όπως ήρθε.
ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΡΓΟΣ!
Ο πρώην αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε να αγοράσει χρόνο, να περιμένει μέχρι τέλους την πρόταση της Πόρτο που του είχε ξελογιάσει το μυαλό, με αποτέλεσμα να περιμένει μέχρι σήμερα στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου δίχως ομάδα, δίχως συμβόλαιο. Η επιστροφή του στην Ρίο Άβε δεν έγινε πράξη ποτέ, το φλερτ με την Φενερμπαχτσέ δεν κατέληξε σε γάμο και πλέον ο Κοεντράο παραμένει σχεδόν στα αζήτητα. Ούτε γάτα ούτε ζημιά βέβαια για τον ΠΑΟΚ, αφού αυτή η εξέλιξη βοήθησε στην αγωνιστική έκρηξη του Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος με τον Κοεντράο μπροστά του πολύ δύσκολα θα έβρισκε αγωνιστικό χρόνο για να ανθίσει.
Ο έτερος Πορτογάλος που έφτασε κοντά στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι ήταν όντως καλή και ψαγμένη περίπτωση. Ο Αμπέλ Φερέιρα έβαζε το χέρι του στην φωτιά για τον Ζοάο Παλίνια, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Μπράγκα. Με στιλ Σέρχιο Μπουσκέτς, ψηλός, λεπτός, τεχνίτης, κλασικός αμυντικός μέσος, κάνει φέτος εκπληκτική χρονιά.
Βάση αριθμών είναι ο κορυφαίος κόφτης της Liga Nos, αλλά και ο κορυφαίος παίκτης της Μπράγκα, σε μία πολύ μέτρια σεζόν για τον σύλλογο. Πρώτος σε όλο το πρωτάθλημα σε επιτυχημένα τάκλιν, από τους κορυφαίους σε κερδισμένες εναέριες μάχες και εύστοχες μεταβιβάσεις, ο 25χρονος Πορτογάλος μέσος (δανεικός από την Σπόρτινγκ ως το καλοκαίρι) κάνει σεζόν καριέρας.
ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ…
Αναντικατάστατος στην Αχμάτ Γκρόζνι (19 στα 19) είναι και ο Βραζιλιάνος μέσος Ίσμαελ Σάντος, ο οποίος επίσης είχε φτάσει πολύ κοντά στον Δικέφαλο στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Τελείως άλλο στιλ μέσου, πιο βραχύσωμος, πιο τεχνίτης, με σουλούπι Βεράτι, ο 25χρονος χαφ έχει πέσει σε μία ομάδα που σκοράρει με το σταγονόμετρο (13 γκολ σε 19 αγωνιστικές) και μάχεται για την σωτηρία της, με αποτέλεσμα η μετοχή του στο χρηματιστήριο να έχει μείνει στάσιμη.
Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα με τον Φίλιπ Μπράνταριτς. Η Κάλιαρι αξίωνε κάτι παλαβά ποσά για να παραχωρήσει τον Κροάτη μέσο και όταν είδε ότι τελειώνει το καλοκαίρι δίχως προτάσεις είπε ναι στην πρόταση δανεισμού από την Χάιντουκ, την ομάδα της καρδιάς του 28χρονο κεντρικού χαφ.
Σε μία ομάδα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ο Μπράνταριτς δεν έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά στα 9 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί (2 ασίστ) και βλέπει την σεζόν να μην εξελίσσεται όπως περίμενε.
ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ, ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ
Για να φτάσει ο Δημήτρης Γιαννούλης να μονιμοποιηθεί (και να απογειωθεί) στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ χρειάστηκαν δύο ακόμα «ναυάγια», που τελικά βγήκαν σε καλό. Ο (ακριβός) Γκιγέρμε Αράνα παραχωρήθηκε τελικά δανεικός από την Σεβίλλη στην Αταλάντα, όπου δεν στέριωσε. Αγωνίστηκε μόλις 75 λεπτά στην Serie A, επέστρεψε στην Ανδαλουσία και πλέον η Σεβίλλη εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει το 50% των δικαιωμάτων του 23χρονου αμυντικού στην Ατλέτικο Μινέιρο έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μίικο Άλμπορνοζ ήταν πιο εφικτή περίπτωση, όμως ούτε κι αυτή τελεσφόρησε. Ο 29χρονος Χιλιανός αμυντικός έμεινε τελικά στο Αννόβερο, έχε φανέλα βασικού (12 από τα 18 παιχνίδια), όμως κάνει μία μάλλον μέτρια σεζόν αφού η στατιστική τον κατατάσσει ως 10 καλύτερο αριστερό μπακ για τον πρώτο γύρο της Τσβάιτε Λίγκα.
Πηγή : FORZA