Ο Χρήστος Παπανικολάου γνωστός ως «Αρχηγός» στις τάξεις του κόσμου του ΠΑΟΚ, πήρε δημόσια θέση μέσω του facebook για όσα τραγελαφικά και άκρως επικίνδυνα έγιναν χθες (13/2) στου Ρέντη με τους χούλιγκαν του Ολυμπιακού.
Αφορμή δεν ήταν τα καθαυτά επεισόδια και η βροχή από μολότοφ πριν αρχίσει το παιχνίδι του βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό, αλλά η απάθεια της Πολιτείας στο απαράδεκτο ανακοινωθέν των ερυθρόλευκων ότι αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνοδεύσει την αποστολή των πράσινων στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός και η αστυνομία Πειραιά δεν μπορούν να εγγυηθούν τη σωματική του ακεραιότητα!!!
Χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παπανικολάου σημείωσε:
«Κράτος ονομάζεται η οργανωμένη πολιτική οντότητα που κατέχει το μονοπώλιο της χρήσης νόμιμης εξουσίας σε μια καθορισμένη γεωγραφική περιοχή.
Το κράτος έχει ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΟΜΟΥΣ και αναγνωρισμένη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
Κράτος στα αρχαία Ελληνικά σήμαινε “δύναμη”.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Friedrich Engels κράτος είναι η “…ομολογία ότι η κοινωνία αυτή μπερδεύτηκε σε μια αξεδιάλυτη αντίφαση με τον ίδιο τον εαυτό της! Ότι διασπάστηκε σε αγεφύρωτες αντιθέσεις τις οποίες είναι ανήμπορη να παραμερίσει”.
Το κράτος έγινε αναγκαία μια δύναμη που φαινομενικά στέκεται πάνω από την κοινωνία, για να μετριάζει τη σύγκρουση, για να την κρατάει μέσα στα όρια της «τάξης».
Μια δύναμη που προκύπτει από την ίδια την κοινωνία, για να προστατεύει την ίδια την ύπαρξη της…
Μια δύναμη που απαιτείται να είναι πάντοτε ορατή, σε εχθρούς και φίλους!
Μια δύναμη που δεν πρέπει να επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση από κανέναν!
Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ της αδυναμίας ενός κράτους να εξασφαλίσει τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών του, αποτελεί στην ουσία, το λόγο του τέλους της ύπαρξης του, τουλάχιστον με τη συγκεκριμένη του μορφή!
Ένα κράτος που αναγκάζεται να παραδεχτεί κάτι τέτοιο, αποτελεί τεράστιο κίνδυνο πρώτα από όλα για τους ίδιους του τους πολίτες!
Γιατί πολύ απλά αν ένα κράτος, δηλώνει αβίαστα π.χ. ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, φανταστείτε πως μπορεί να φαίνεται στα μάτια ενός κακού γείτονα που καιροφυλακτεί…
Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πρόσωπα, λίγη σημασία έχουν!
Το θέμα είναι πως το εισπράττει η κοινωνία, η οποία είπαμε ότι είναι η πηγή αυτής της δύναμης! Πώς αντιδρά… και τί από τα τρία που προανέφερα επιλέγει να αλλάξει;
Τους νόμους, την αναγνώριση της κυριαρχίας ή την κυβέρνηση;
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να αλλάξει απλά πλευρό και να συνεχίσει τον ύπνο της…
Άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός… “όπως στρώσεις θα κοιμηθείς”…».