inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Π.Α.Ο.Κ Ρετρό

Το έπος της Γενεύης!

Η FORZA δημοσιεύει απόσπασμα για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο

Γιάννης Σωτηρίου
26.03.2020 13:45
Share
SHARE

Η FORZA ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ «ΠΑΟΚ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Το έπος της Γενεύης ήταν η δικαίωση της μεγάλης προσπάθειας του Νίκου Βεζυρτζή, των συνεργατών του και του ανεπανάληπτου φίλαθλου κόσμου μας, που από την πρώτη στιγμή ενστερνίστηκε το μήνυμα της διοίκησης και το στήριξε με όλες του τις δυνάμεις.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε-είναι αλήθεια πως το περιμέναμε, όχι όμως στο βαθμό και το μέγεθος που αντικρίσαμε-ήταν η διάθεση των εισιτηρίων, και αυτό γιατί η ζήτησή τους ήταν εξωπραγματική.

Το γήπεδο, που θα διεξαγόταν ο αγώνας είχε 8.500 θέσεις και η FIBA αποφάσισε η κατανομή να γίνει ως εξής: για κάθε ομάδα 3.000, ήτοι συνολικά 6.000 εισιτήρια, στην ομοσπονδία της Ελβετίας, που ήταν διοργανώτρια χώρα 2.000 και να κρατήσει για τις δικές της ανάγκες 500.

Εκπρόσωπος για την παραλαβή των εισιτηρίων είχε οριστεί ο εξαίρετος διοικητικός μας γαλλομαθής παράγοντας, Νίκος Ζελομοσίδης. Πήγε στη Γενεύη, συνάντησε τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, που ήταν και πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ελβετίας, παρέλαβε τα 3.000 εισιτήρια και με συνεχείς παρακλήσεις κατάφερε να του αποσπάσει ακόμη 500 και πήρε το δρόμο της επιστροφής. Τον παρέλαβα από το αεροδρόμιό μας και φθάσαμε στο σπίτι μου για να κάνουμε την κατανομή κατά κατηγορία, έτσι ώστε από την επομένη ν’ αρχίσει η διάθεση τους, όπως και έγινε! Οι ανάγκες πλήθυναν τα τσάρτερ γέμιζαν το ένα μετά το άλλο, τα πούλμαν των συνδέσμων τελειωμό δεν είχαν και τα εισιτήρια άρχισαν να εξαντλούνται.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες Συνδέσμων Φιλάθλων από την Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Αμερική συνεχώς αυξάνονταν.

Δεν ξέρω πως, αλλά οι πράκτορες της Θεσσαλονίκης κατάφεραν και προμηθεύτηκαν από την Ισπανία και την Ελβετία άλλα 1.000 εισιτήρια και με αυτόν τον τρόπο ικανοποιήθηκε ένας πολύ σημαντικός αριθμός φιλάθλων, που ήθελαν να βρίσκονται στη μεγάλη αυτή γιορτή του τελικού Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Όπως είναι γνωστό, η ημέρα εκείνη ήταν ιστορική για την ομάδα μας, τη Θεσσαλονίκη μας και το μπάσκετ της χώρας μας. Με σκορ 76-72 ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε κυπελλούχος Ευρώπης και ένα ανεπανάληπτο πανηγύρι στήθηκε στη Γενεύη και στο Λευκό Πύργο της πόλης μας.

Αξίζει ν’ αναφερθώ σε δύο περιστατικά:

Στα μέτρα τάξης. Στη συνάντηση, που είχε ο Νίκος Ζελομοσίδης στη Γενεύη, παραμονή του αγώνα, με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, τον ρώτησε για τα μέτρα τάξης, που είχαν σχεδιάσει για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα. Η απάντηση ήταν: «Κύριε Ζελομοσίδη, σε ποια μέτρα αναφέρεστε, για την αστυνομική δύναμη, τους άνδρες ασφαλείας κλπ. Εδώ, κύριε Νίκο, είναι Ελβετία». «Πρόσεξε, του λέει, εάν υπάρξει πρόβλημα με τους φιλάθλους, μη με ψάξεις, δεν θα με βρεις» κι εκεί σταμάτησε κάθε συζήτηση!

Η έναρξη του αγώνα ήταν στις 8 το βράδυ και τα καραβάνια των φιλάθλων μας άρχισαν να καταφθάνουν στις 3 το μεσημέρι. Οι θύρες του σταδίου θ’ άνοιγαν στις 5 το απόγευμα. Στο μεταξύ, κι ενώ άρχισαν να πέφτουν και οι πρώτες ψιχάλες, οι φίλαθλοι άρχισαν να κινούνται μαζικά και, σε λίγα λεπτά, σπάζοντας τον κλοιό των ελαχίστων ανδρών ασφαλείας -μην ξεχνάτε, κύριε Νίκος, εδώ είναι Ελβετία- μπουκάρανε πάνω από τρεις χιλιάδες από τις 5 το απόγευμα και στρογγυλοκάθισαν στην κερκίδα των VIP. Και εδώ αρχίζει ο αγώνας να πείσουμε πάνω από 500 άτομα να μετακινηθούν προς τα άλλα σημεία των κερκίδων, προκειμένου να εξασφαλίσουμε θέσεις για τους αξιωματούχους της FIBA, με επικεφαλής τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς και τους δικούς μας επίσημους. Ηταν η στιγμή, που οι ανησυχίες του Νίκου Ζελομοσίδη επαληθεύτηκαν.

Στο νεαρό, που απειλούσε ν’ αυτοκτονήσει…

Παραμονές του αγώνα είμαστε στα γραφεία μας. Σε κάποια στιγμή έρχεται στο γραφείο μου η γραμματέας μου, Κατερίνα Παπλιώρη και μου λέει πως ένας νεαρός φοιτητής επιμένει να με δει. «Ελα, πες του να έρθει». Μπαίνει μέσα και προτού μου πει τι θέλει, κατευθύνεται στην μπαλκονόπορτα που οδηγεί έξω, ανεβαίνει στα κάγκελα του μπαλκονιού και μου λέει κοφτά και δυνατά: «ή μου εξασφαλίζετε εισιτήριο του τελικού ή πέφτω κάτω!».

«Βρε αγόρι μου, αφού ξέρεις τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και τρεις ημέρες, σε παρακαλώ, νέο παιδί είσαι, θα έχεις πολλές ευκαιρίες να χαρείς την ομάδα σου». Επαναλαμβάνει τα ίδια. Οπότε αναγκάζομαι να τον πείσω να κατέβει και να του δώσω τελικά ένα από τα δύο, που είχα φυλαγμένα για τον πατέρα του Μπάνε, με την ελπίδα να βρεθεί τρόπος να τακτοποιηθεί το θέμα στη Γενεύη!

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Για πάντα στις αναμνήσεις μας

Αξίζει ν΄ αναφερθώ σε δύο περιστατικά μετά τον αγώνα:

Ημέρα επιστροφής: 27η Μαρτίου του 1991, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12 μ. μ. Χιλιάδες κόσμου περιμένουν εναγωνίως να υποδεχθούν τους θριαμβευτές της Γενεύης, τους Κυπελλούχους Ευρώπης! Με το που προσγειώνεται το αεροσκάφος των Ελβετικών Αερογραμμών, σπάζει ο κλοιός των ανδρών ασφαλείας και μπουκάρουν στην πίστα του αεροδρομίου χιλιάδες φίλαθλοι. Ανοίγουν οι θύρες του αεροσκάφους και με το που εμφανίζεται ο αρχηγός της ομάδας με υψωμένο το τρόπαιο του τελικού, γίνεται το έλα να δεις! Χειροκροτήματα, σημαίες που ανεμίζουν, τραγούδια και χοροί δημιουργούν μια υπέροχη, ανεπανάληπτη, φανταστική ατμόσφαιρα, η εικόνα της οποίας παρέμεινε και θα παραμείνει για πάντα στις αναμνήσεις μας.

Η εικόνα του γραφείου μου την επομένη του θριάμβου: Δεκάδες τηλεγραφήματα. Από την πολιτική ηγεσία της χώρας, Πρωθυπουργού, Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων, σχεδόν από το σύνολο των αθλητικών σωματείων, κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, επιμελητηρίων, οργανώσεων, Συνδέσμων Φιλάθλων εσωτερικού και εξωτερικού και πολλών άλλων ομάδων και ατόμων.

Πηγή : FORZA

Ποδόσφαιρο

Έδωσε χαρά στο αντίο του ο Τζίμας

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 00:00

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Τούμπα για Βιεϊρίνια

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 23:40

Τα χρήματα που καρπώθηκε ο ΠΑΟΚ από την Ευρώπη

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 22:33

Ο Βιεϊρίνια θα τιμηθεί από τον ΑΣ ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 22:03

Ο Μιχάι αποχαιρέτησε την Φαμαλικάο (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
09.05.2025 20:55

Νέοι… μνηστήρες για Κωνσταντέλια

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 21:28

Μπάσκετ

Δεν είναι για όλους οι τελικοί

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 23:18

Την Δευτέρα (12/5) βγαίνουν τα διαρκείας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Όλγα Χιονίδου
09.05.2025 18:50

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα είμαστε στην Τούμπα για τον Αντρέ!» (pics)

Παναγιώτης Κυρικλίδης
09.05.2025 15:59

Η ιστορία μιας «τρελής» ευρωπαϊκής πορείας (pics)

Όλγα Χιονίδου
09.05.2025 13:50

Η Μύκονος στην Α1 μπάσκετ! (vids)

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 09:26

Το οικογενειακό δείπνο του ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
08.05.2025 21:25

Αντίπαλοι

Δεν εξασφάλισε άδεια για την Super League 2 η Λαμία

Πάνος Γεωργογιάννης
09.05.2025 19:38

Οι σκέψεις του Αλμέιδα ενόψει ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 16:56

94 εκατομμύρια του Δήμου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 14:55

Τελειώνει τον Μπρούνο Άλβες ο Ηλιόπουλος

Γιάννης Σωτηρίου
08.05.2025 21:54

Το αδιανόητο παιχνίδι του Ρέι κόντρα στον ΠΑΟΚ (videos)

Γιάννης Σωτηρίου
08.05.2025 14:38

Ηλιόπουλος: «Αλίμονο αν δεν πάω στην Τούμπα»

Γιάννης Σωτηρίου
06.05.2025 13:58
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Έδωσε χαρά στο αντίο του ο Τζίμας
10.05.2025 00:00
Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Τούμπα για Βιεϊρίνια
09.05.2025 23:40
Δεν είναι για όλους οι τελικοί
09.05.2025 23:18
Τα χρήματα που καρπώθηκε ο ΠΑΟΚ από την Ευρώπη
09.05.2025 22:33
Ο Βιεϊρίνια θα τιμηθεί από τον ΑΣ ΠΑΟΚ
09.05.2025 22:03

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Tο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και η κορυφαία μεταγραφή

Μάνος Τσαλγατίδης
29.04.2025 19:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο… κανονικός ΠΑΟΚ το έφερε στα μέτρα του

Κώστας Βασιλόπουλος
29.04.2025 14:13
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Δε γινόταν να μην κερδίσει αυτό το ματς

Θόδωρος Χαστάς
28.04.2025 23:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?